Saltar al contenido

För- och nackdelar med Microsoft Outlook

10 de julio de 2021
t20 6YdBPO f84cbdd0f94844499329b6647d437842

Microsoft Outlook erbjuder solida skräppost- och nätfiskefilter, sömlös integration med att göra-listor och schemaläggning och effektiva organisationsfunktioner. Outlooks meddelandemallar kan dock vara mer flexibla och dess smarta mappar kan lära av exempel. Jämför fördelar och nackdelar med Microsoft Outlook för att avgöra om det är den bästa e-postklienten för dig.

Organisation

Oavsett vad du vill göra med e-post är chansen att Outlook levererar. Outlook hanterar flera POP-, IMAP- och Exchange- samt tredjepartsleverantörer som Gmail. Det kan ställas in för att inte ladda ner fjärrbilder och kan visa all e-post i ren text om så önskas. Outlook erbjuder kraftfulla filter och sätt att organisera, tråda, märka och hitta meddelanden. Sökmappar korrigerar automatiskt alla objekt som matchar vissa kriterier. Du kan söka efter valfritt meddelande i valfri mapp eller konto snabbt och noggrant.

Säkerhet

Outlook använder effektiva skräppost- och nätfiskefilter för att automatiskt flytta oönskade meddelanden till en skräppostmapp. Skräppost- och nätfiskefilter är enkla att använda och sorterar skräp effektivt. Du kan ställa in filtreringsnivån för att kontrollera hur aggressivt dessa filter fungerar. Tyvärr kan du inte träna skräppostfiltret – eller till och med de på annat sätt användbara kategorierna. Outlook erbjuder inte heller något sätt att tillämpa kategorier på meddelanden i IMAP-konton (de do fungerar perfekt med Exchange-konton). Utility och ubiquity åt sidan, Outlook är lika känt som ett mål för virus som det som en personlig assistent. Trots – eller på grund av – denna historik, sträcker Outlook sig mycket för att skydda din integritet och säkerhet. Outlook stöder S / MIME-kryptering av meddelanden, låter dig visa all e-post som supersäker klartext och till och med sportar en anpassad, säkrare (om än lite klumpig) HTML-meddelandevisning.

E-post

E-postredigering fungerar som en charm, med funktioner du uppskattar i Word. Detta kan dock resultera i stora meddelanden som visar virvlande text för vissa mottagare. Vanlig text är tillgänglig som ett säkert alternativ till HTML och riktextformatering för att komma runt denna begränsning. Programmets intelligenta användning av virtuella mappar, snabb meddelandesökning, flaggning, gruppering och trådning gör att hantera till och med stora mängder bra e-postmeddelanden snabbt. Det är enkelt att ställa in Snabba steg knappar i verktygsfältet, till exempel, som ger ett klick åtkomst till nya meddelanden till mottagare som skickas ofta, svar, flaggning och mer. Outlook stöder S / MIME-kryptering av e-post och IRM-åtkomstkontroll, möjliggör förhandsgranskning av bilagor direkt i meddelanden och behandlar nyheter som e-postmeddelanden med den integrerade RSS-läsaren.

Tillägg och mer

Den medföljande RSS-läsaren saknar sofistikering, men den visar upp nyheter som e-post automatiskt – och vanligtvis är det precis rätt. Social Connector-tillägget levererar sociala inlägg och meddelanden och plockar upp foton och statusuppdateringar. Det inkluderar tidigare utbytta e-postmeddelanden, planerade möten och bilagor som tagits emot i mixen också. Naturligtvis har Outlook kraftfulla filter och du kan programmera det för att utföra många uppgifter automatiskt eller utökas för att lära sig nya knep med tillägg. Det finns inget alternativ att ställa in flexibla meddelandemallar för svar på pannan. Sammantaget är Microsoft Outlook ett kraftfullt kommunikations- och organisationsverktyg som gör vad du behöver göra och mer.