Saltar al contenido

Gör Outlook till ditt standard e-postprogram

24 de julio de 2021
outlookmain bce541dc1207410dbb9449dbab3fd5a0

Om du har flera e-postprogram på din dator kan du välja vilket system ditt system använder som standard. Förutsatt att du redan har lagt till ett e-postkonto i ditt Outlook-program kan du snabbt välja Outlook som ditt startprogram för e-post, kontakter och kalender. Instruktionerna i den här artikeln gäller Outlook för Microsoft 365 och Outlook 2019, 2016, 2013 och 2010 som körs på Windows.

Hur man gör Outlook till ditt standard e-postprogram

Genom att ändra inställningarna gör Microsoft Outlook din dators standardapplikation för att skicka och ta emot e-postmeddelanden, lagra möten och påminnelser i en kalender och behålla information för dina kontakter.

 1. Starta Outlook.

 2. Gå till Fil flik.

 3. Välj alternativ.

  Skärmdump av fliken Alternativ i filfönstret

 4. I Outlook-alternativ Välj dialogrutan Allmän flik. Detta steg gäller inte Outlook 2010.

  Skärmdump av fliken Allmänt i Outlook-alternativ

 5. I Starta upp alternativ markera avsnittet Gör Outlook till standardprogrammet för e-post, kontakter och kalender kryssruta.

  Skärmdump som visar startalternativ i Outlook

 6. Välj OK för att tillämpa ändringarna och stänga Outlook-alternativ fönster. Windows känner nu igen Outlook som ditt standard e-post- och kalenderprogram.

Vad du ska göra om du får detta felmeddelande

Du kan få det här felmeddelandet efter att du har klickat på ett meddelande: Det gick inte att utföra den här åtgärden eftersom standard-e-postklienten inte är korrekt installerad

För att åtgärda detta fel, välj ett annat standard e-postprogram och välj sedan Outlook som ditt standard e-postprogram.