Saltar al contenido

Gratis testversion av Microsoft Office

23 de junio de 2021
microsoft office free trial 56a323e33df78cf7727bfe6c

Microsoft Office är en fristående produktivitetspaket som endast erbjuds som ett engångsköp, medan Microsoft 365 är en molnbaserad prenumerationstjänst som erbjuder samma appar som finns tillgängliga med Office 2019, men med ytterligare verktyg och fördelar. Om du vill prova Microsoft Office men inte är säker på att du är redo att begå, ladda ner den kostnadsfria testperioden för Microsoft 365 och använd Microsoft Office gratis i en månad.

Vad du får med din gratisversion av Microsoft 365

En gratis testversion av Microsoft 365 erbjuder alla komponenter i Office-sviten, inklusive Access, Excel, Outlook, PowerPoint, Publisher och Word. En Microsoft 365-prenumeration innehåller också appar för att redigera Microsoft Office-filer på mobila enheter. Android- och iOS-surfplattor och telefoner stöds. Du kan logga in på Office på upp till fem enheter samtidigt, vilket inkluderar alla kombinationer av datorer, Mac-datorer, surfplattor och telefoner. Om du vill ha en permanent kostnadsfri produktivitetspaket, kolla in ett gratis Microsoft Office-alternativ för dina ordbehandlings-, kalkylark-, databas- och presentationsbehov.

Hur man installerar Microsoft 365 Free Trial

Ett Microsoft-konto krävs för att registrera dig för en kostnadsfri testversion av Microsoft 365. Ett nytt konto kan skapas från sidan Microsoft-konto. Du kan inte registrera dig för Microsoft 365-provet två gånger. Om du försöker få provet från ett konto som har öppnat det tidigare meddelas ett meddelande att erbjudandet endast är för nya kunder.

 1. När du har skapat ett konto, besök sidan Prova Microsoft 365 gratis och välj Prova 1 månad gratis.

  Om det är första gången du använder din e-postadress på Microsofts webbplats kan du få några grundläggande frågor, till exempel ditt namn.

 2. Tryck Nästa på första sidan.

 3. Välj en betalningsmetod. Även om testversionen är gratis samlar Microsoft in dina betalningsuppgifter under den här processen så att du kommer att debiteras när testperioden är slut. Du kan avbryta när som helst för att förhindra detta (vi går igenom det nedan).

  Skärmdump av betalningssidan för Microsoft 365 gratis testversion

  Så länge det är första gången du registrerar dig för den kostnadsfria provperioden med den här e-postadressen, debiteras du inte förrän efter att testperioden är slut.

 4. Följ stegen som krävs för att lägga till dina betalningsuppgifter. Detta innebär antingen att ange din kredit- eller bankkortsinformation, logga in på PayPal eller att specificera din bankinformation.

 5. Välj Prenumerera för att starta rättegången. Avmarkera eventuellt e-postalternativet för reklam om du inte vill ha dem.

  Skärmdump av översiktssidan för gratisversionen av Microsoft 365 Family

  Om du planerar inte om du avbryter i slutet av rättegången så att du kan behålla MS Office visas det pris du kommer att debiteras på denna sammanfattningssida.

 6. Öppna Installationer på den sida du just omdirigerades till och välj sedan Installera Office.

  Skärmdump av installationskontorsknappen i ett Microsoft-konto

 7. Acceptera standardalternativet om du inte har anledning att välja något annat. Välj till exempel Andra alternativ och välj ett annat språk eller en annan version, om det behövs. Välj sedan Installera för att ladda ner programserien.

  Skärmdump av nedladdnings- och installationskontot

 8. När filen har laddats ned öppnar du den och följer instruktionerna på skärmen för att installera Microsoft 365 gratis på din dator.

Detaljer om Microsoft 365 Free Trial

Den kostnadsfria testperioden för Microsoft 365 är gratis i en månad utan några kopplade strängar. Du måste betala för en prenumeration efter att testperioden är över om du inte avbryter före tidsfristen. Du debiteras inte alls för en hel månad. Eftersom du gav betalningsinformation för att få testversionen är den informationen länkad till ditt Microsoft-konto. För att stänga av automatiska betalningar, avbryt prenumerationen innan månaden har gått. Om du till exempel avbryter din prenumeration samma dag som du skapar den, kommer du inte att debiteras någonting i slutet av testperioden och du kan fortfarande använda Microsoft 365 fram till den sista dagen i testperioden.

Så här avbryter du din kostnadsfria Microsoft 365-testperiod

Avbryt din Microsoft 365-prenumeration innan din kostnadsfria provperiod är över om du inte vill fortsätta använda produkterna. Du kan göra detta när som helst under testperioden och programvaran fungerar fram till utgångsdatumet. Datumet för när prenumerationen kommer att förnyas visas högst upp på sidan Tjänster och prenumeration bredvid Årlig prenumeration, och datumet du startade testperioden visas längst ner under din faktureringshistorik. Det snabbaste sättet att avbryta provet är att öppna Hantera delen av ditt konto och välja Avsluta prenumeration. På nästa sida bekräftar du genom att välja Stäng av återkommande fakturering.

Skärmdump av hanteringssidan för Microsoft 365 Family

Efter avbokningen kommer du att märka att Årlig prenumeration datum ändras från «Förnyas på» till «Gäller ut». Det är det enklaste sättet att berätta att du framgångsrikt har hindrat Microsoft 365 från att automatiskt ladda dig efter rättegången.