Saltar al contenido

Hur får man mörkt läge på TikTok

23 de junio de 2021
olivier bergeron 5JSZzMilCVo unsplash1 56a5e0a3355b413bb17a2b1d461211bd

Vad du ska veta

 • På iOS: Tryck på Mig > menyikon med tre punkter > Mörkt läge. Tryck på på för att hålla den på hela tiden Kryssruta för mörk cirkel.
 • Mörkt läge är ännu inte tillgängligt på Android.

Den här artikeln beskriver hur du aktiverar mörkt läge på iPhones som kör iOS 13 och senare.

Hur får man mörkt läge på TikTok för iOS

Mörkt läge, som vänder om ljusa och mörka färger, så bakgrunden verkar mörkare medan texten verkar ljusare, är endast tillgänglig för iOS-versionen av TikTok-appen. Funktionen förväntas rulla ut på TikTok för Android, men det är inte klart när.

 1. Knacka Mig i den nedre menyn för att gå till din profilflik.

 2. Tryck på tre horisontella prickar i det övre högra hörnet.

 3. Tryck på under Innehåll och aktivitet Mörkt läge.

 4. Om du vill ha mörkt läge på hela tiden, tryck på Kryssruta för mörk cirkel. Alternativt, om du vill att TikTok ska växla mellan mörkt och ljusläge enligt enhetens inställningar, tryck på Använd enhetsinställningar för att slå på den.

  Dricks

  Om du använder dina enhetsinställningar behöver du inte manuellt växla mellan ljus och mörkt läge, vilket gör det till det mer praktiska alternativet. Ta reda på hur du konfigurerar dina iOS-enheters utseende så att ljus och mörkt läge växlar automatiskt över din enhet baserat på tid på dagen.

 5. Utseendeinställningen sparas automatiskt utan att du behöver trycka på en spara-knapp, så du kan trycka på pilikonen i det övre vänstra hörnet för att återgå till att använda TikTok som vanligt.

  Inställningar för mörkt läge i TikTok.

Du kan ändra utseendeställningarna på TikTok för iOS när som helst och så ofta du vill. Se steg 1 till 3 ovan för att göra detta när det passar dig.

Varför använda mörkt läge på TikTok?

Mörkt läge är lättare för ögonen i svagt ljus, som på natten. Det minskar ögonbelastningen och är perfekt för när du inte planerar att läsa långa stycken text. När du aktiverar mörkt läge på TikTok ser du inga ändringar på flikarna Hem eller Inlägg. Istället märker du utseendeförändringen på flikar som Discover, Inbox och Me. Om du använder TikTok nästan helt för att visa videor i ditt hemflöde eller publicera ditt eget innehåll kanske du inte märker mycket av skillnaden genom att aktivera mörkt läge. Men om du regelbundet vill söka efter nytt innehåll på fliken Upptäck, skicka meddelanden till andra användare och komma åt din profil, kan det vara till nytta att aktivera mörkt läge.

Dricks

Vill du ändra utseendet på andra sociala appar också? Ta reda på hur du får mörkt läge på Facebook och mörkt läge på Instagram också.