Saltar al contenido

Hur fixar jag det när Outlook-mappar saknas

10 de julio de 2021
thought catalog UK78i6vK3sc unsplash 8b7b0b500739470dad06540d1bdb19d3

Att upptäcka att en eller flera mappar saknas i Outlook kan vara en tillsyn eller något mer betydelsefullt. Hur som helst är detta ett relativt vanligt problem med enkla upplösningar. Lär dig hur du hittar en mapp i Outlook, hur du återställer raderade mappar i Outlook och mer. Instruktionerna i den här artikeln gäller Outlook 2019, Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010 och Outlook för Microsoft 365.

Orsaker till att Outlook-mappar saknas

Ett antal saker kan orsaka att Outlook-mappar saknas. Något av följande kan vara orsaken till problemet:

 • Några av dina Outlook-mappar är dolda
 • En mapp raderades av misstag
 • Outlook synkroniseras inte med servern
 • Den personliga mappfilen är skadad

Hur du fixar Outlook-mappar saknas

För att felsöka saknade Outlook-mappar, börja med de enklaste och vanligaste orsakerna och korrigeringarna.

 1. Se till att alla mappar visas. Saknade mappar kan vara något så enkelt som en minimerad mappfönster. Eftersom mappar kan vara kapslade i Outlook kan en mapp med en liten triangel bredvid den avslöjas om de mappar du inte kan hitta.

 2. Återställ en borttagen mapp från papperskorgen. Om du av misstag raderade en hel mapp men inte har tömt mappen Borttagna objekt ännu kan du skicka den direkt till sin ursprungliga plats. Var noga med att kontrollera papperskorgen i ditt Outlook-program och ditt system papperskorg, eftersom det kan vara på någon av dessa platser.

 3. Återställ en borttagen mapp från servern. Om du av misstag raderade en hel mapp och redan har tömt mappen Borttagna objekt kan du försöka hämta den från servern. Tyvärr kan en mapp som har raderats permanent inte återställas, men du kan kanske återställa meddelanden som fanns i mappen från mappen Återställningsbara objekt på servern. Du kanske också kan återställa raderade individuella e-postmeddelanden även om du inte kan återställa hela mappen. Den returnerar inte mappen till din lista, men kanske kan du hämta några av de meddelanden som fanns i mappen.

 4. Reparera ditt Outlook-program. Om Outlook inte synkroniseras korrekt kan det hända att mappar som du skapade på servern inte visas i skrivbordsprogrammet. Om ditt konto inte synkroniseras använder du det inbyggda reparationsverktyget för att åtgärda det.

 5. Reparera din personliga Outlook-mappfil. Om din Outlook-personliga mappfil (.pst) är skadad kan det hända att mappar saknas. Lyckligtvis tillhandahåller Outlook reparationsverktyget för inkorgen för att lösa problemet.

 6. Återställ mappar från en säkerhetskopia. Om du skapade en säkerhetskopia av din personliga mappfil och de saknade mapparna inkluderades kan du kanske få tillbaka dem genom att återställa .pst-filen från dina sparade data.

 7. Åtgärda anslutningsproblem. Om din Wi-Fi eller annan anslutning inte fungerar korrekt kan problemet också förhindra att ditt konto ansluter och synkroniseras med servern. Om du inte synkroniserar kanske vissa av dina Outlook-mappar inte visas, eller om de visas kan de vara tomma. Dessa kommer troligen att laddas om när din anslutning har återställts.

 8. Reparera din Outlook-profil. Om dina mappar fortfarande saknas och du också saknar nya e-postmeddelanden i Outlook kan det vara något fel med din e-postprofil. Om problemet är att Outlook inte öppnas så att du kan komma åt dina filer kan du försöka fixa det på egen hand innan du kontaktar någon för att få hjälp.