Saltar al contenido

Hur fixar Steam Broadcast inte fungerar

22 de junio de 2021
steambroadcastnotworking 5c8ac53dc9e77c0001e11d12

Broadcast-funktionen på Steam låter dig strömma ditt spel utan att installera ytterligare programvara. När Steam Broadcast inte fungerar kan du inte se vänner på Steam och de kan inte titta på dig. Instruktionerna i den här artikeln gäller Steam-klienten för Windows, macOS och Linux.

Orsaker till att Steam Broadcasting inte fungerar

Broadcast-funktionen kräver en dator som är tillräckligt kraftfull för att koda video i realtid och en höghastighetsinternetanslutning. Om du är säker på att maskinvarubegränsningar inte orsakar problemet kan det finnas andra problem som påverkar din dator- och nätverkshårdvara. Antivirus- och brandväggsprogram kan också störa Steam Broadcast. Alternativt kan du behöva justera dina Steam-inställningar. Om du inte kan titta på dina vänner på Steam, se till att din webbläsare är kompatibel med Steam Broadcast.

Hur man löser problem med ångsändning

För att få din Steam Broadcast att fungera igen, följ var och en av dessa steg i ordning. Kontrollera om Steam Broadcast fungerar efter varje steg.

 1. Se till att Steam Broadcast är aktiverat. Navigera till Ånga > inställningar > Sändning och kontrollera Privata inställningar. Välj Vem som helst kan titta på mina spel om du vill göra din Steam Broadcast tillgänglig för allmänheten.

 2. Slå på sändningsstatusindikatorn. Det är möjligt att sända utan att se indikatorn. Navigera till Ånga > inställningar > Sändningoch välj Visa alltid Live-status alternativ. Detta alternativ visar en leva i det övre högra hörnet på skärmen när du sänder.

 3. Ändra streaminginställningarna. Om din internetanslutning inte ger tillräckligt hög uppladdningsbandbredd kan det hjälpa att sänka videodimensionerna, bithastigheten eller kodningskvaliteten. Om din maskinvara har problem med att koda video när du spelar ett spel, välj Bästa prestanda under Optimera kodning för.

 4. Starta om datorn. Genom att göra detta tvingas Steam att starta om och rensar många underliggande problem som hindrar Steam Broadcast-funktionen från att fungera.

 5. Slå på modemet och routern. Om du har tillgång till modemet och routern kopplar du bort båda enheterna och ansluter var och en efter cirka 30 sekunder. Detta rensar enheterna och tvingar var och en att upprätta en ny anslutning.

 6. Använd en kabelansluten Ethernet-anslutning. Medan Wi-Fi är bekvämt är Ethernet snabbare och mer pålitligt. Om det är svårt eller omöjligt att ansluta till Ethernet, placera datorn närmare den trådlösa routern och flytta hinder ur vägen.

 7. Kontrollera internetanslutningshastigheten. Streaming tar mycket bandbredd, så det fungerar inte om du har en långsam internetanslutning. Steam tillhandahåller inte minsta möjliga uppladdningshastighet, men du kan ha problem med att strömma i hög kvalitet om uppladdningshastigheten är lägre än 5 Mbps.

 8. Byt till ett annat Wi-Fi-nätverk. Om du har tillgång till en annan internetanslutning, byt till den och kontrollera om Steam Broadcasting fungerar. Mobildata ger vanligtvis inte tillräckligt höga uppladdningshastigheter för att strömma spel på Steam, så använd inte en telefon som en hotspot.

 9. Inaktivera antivirusprogram. I vissa fall kan antivirusprogram störa användningen av applikationer som Steam. Om ditt antivirus identifierade Steam som ett hot kan du utesluta programmet från antivirusskanningar eller prova ett annat gratis antivirusprogram.

 10. Inaktivera brandväggen. Brandväggar förhindrar obehörig programvara från att komma åt en dator och förhindrar att applikationer ansluter till internet. Om din brandvägg är inställd på att blockera Steam, skapa ett specifikt undantag.

 11. Installera om Steam. Om Steam Broadcast fortfarande inte fungerar kan det finnas ett problem med Steam-klienten. Det bästa sättet att åtgärda detta är att avinstallera Steam, ladda ner installationsprogrammet och installera om det. Avinstallation av Steam avinstallerar också dina spel. För att undvika detta, flytta dina Steam-spel till en annan mapp eller enhet innan du avinstallerar Steam.

 12. Besök supportsidan för Steam Broadcasting. Om Steam Broadcast fortfarande inte fungerar kan systemet vara nere. Kontrollera forumen för att se om andra rapporterade problem. Om allt annat misslyckas, kontakta Steam för hjälp.