Saltar al contenido

Hur flyktiga eller självförstörande meddelanden fungerar

17 de agosto de 2021
shush TaraMoore 580290c83df78cbc281af063 5b47dd9346e0fb00371208b6

Självförstörande meddelanden, även känd som kortlivad meddelanden, försvinner bläck för text och foton. Alla meddelanden är avsiktligt kortlivade. Meddelandesystemet raderar automatiskt innehållet minuter eller sekunder efter att meddelandet har förbrukats. Denna radering sker på mottagarens enhet, avsändarens enhet och på systemservrarna. Ingen varaktig registrering av konversationen hålls.

Varför använder människor självförstörande meddelanden?

Eftersom användare i allmänhet har liten kontroll över sitt onlineinnehåll är flyktiga meddelanden attraktiva som en form av sekretessmantel. Medan ett Facebook -flöde eller Instagram delar liv i decennier online kan du skicka meddelanden som är privata för dig och mottagaren. Snapchat är särskilt populärt eftersom det stöder användare att skicka foton och videor till varandra utan rädsla för att utbredda kopior kommer att skämma ut dem i framtiden.

Tweenagers är stora anhängare av självförstörande meddelanden. De är utforskande och högteknologiska till sin natur, och kortlivade budskap och foton lockar dem som en form av självuttryck och personlig upptäckt. Vuxna och seniorer använder också flyktiga meddelanden, ibland av samma skäl som mellanpersoner.

Varför skulle jag vilja använda självförstörande meddelanden?

Den största anledningen är personlig integritet. Världen behöver inte ta emot kopior av vad du delar med dina vänner och nära och kära. Flyktiga meddelanden skyddar mot en utbredd distribution av innehåll. Det finns många juridiska skäl till att vuxna använder flyktig textning och bilddelning. Till exempel för att köpa olagliga ämnen eller smittämnen som fritids marijuana eller anabola steroider. Att använda Wickr eller Cyber ​​Dust är ett sätt att hålla kontakten med en försörjningskälla samtidigt som man undviker upptäckt med nyfikna ögon.

Ett kuvert med ett frågetecken på

Ett annat exempel är en misshandlad make som försöker lämna ett kränkande förhållande. Om misshandlaren snokar regelbundet på sin makes mobiltelefon eller bärbara dator, hjälper flyktiga meddelanden att maken kommunicerar med sina supportrar samtidigt som risken för att de kommer att slås ut av sin enhet minskar. Om en visselblåsare vill rapportera etiskt missförhållande om sin anställningsplats är användning av Wickr och Cyber ​​Dust smarta sätt att samordna med nyhetsjournalister och brottsbekämpning om visselblåsaren befarar att deras vanor på nätet följs. Medlemmar i en hemlig kommitté eller privat förening kan vilja kommunicera med varandra om känsliga interna frågor, som att disciplinera en felaktig medlem eller hantera en PR -juridisk kris. Självförstörande meddelanden minskar möjligheten att få inkriminerande bevis inför medlemmarna i gruppen medan de samordnar med kollegor. Stökiga uppbrott och skilsmässor är en utmärkt tid att använda självförstörande meddelanden. Under denna heta och känslomässigt laddade tid är det lätt att skicka ett hårt textmeddelande eller ett fientligt röstmeddelande som kan användas i rättsliga förfaranden. Under dessa tider, planera att förstöra meddelanden i förväg, då har advokater inte ammunition att använda mot dig. Kanske utreds någon av polisen för tjänstemannabrott eller andra anklagelser. Självförstörande av deras textmeddelanden skulle vara en intelligent sak att göra för att minska hur mycket kränkande bevis som kan staplas mot dem. Ibland nosiga flickvänner, nyfikna pojkvänner eller överkontrollerade föräldrar snokar regelbundet på datorer. Att förstöra textmeddelanden automatiskt kan vara ett smart drag för att hindra dessa människor från att läsa meddelanden som de inte borde. Slutligen, och viktigast av allt, även om du inte har något att dölja, är sekretess något vi alla har rätt till och du vill utöva den rättigheten.

Hur fungerar det?

Det finns flera tekniker som är inblandade i att skicka, kryptera, ta emot och förstöra textmeddelanden och multimediebilagor.

  • Kryptering hindrar avlyssnare från att kopiera ett meddelande medan det transporteras från avsändaren till mottagaren.
  • Starka lösenordsväggar ber mottagarna regelbundet att verifiera sin identitet innan de kan se de flyktiga meddelandena.

Raderingsprocessen kan vara komplex, eftersom den innebär att varje kopia på maskinerna som ett meddelande har passerat raderas, inklusive värdservrarna. Vissa flyktiga verktyg på Android tar också det extra steget att låsa mottagaren från att ta skärmdumpar av meddelandet.

Kvinna som strimlar ett brev

Innan 2015 hade Snapchat också det intressanta kravet att mottagaren måste hålla fingret på skärmen medan han tittar på ett meddelande. Detta var för att avskräcka användningen av skärmdumpar. Snapchat har sedan tagit bort den här funktionen. Denna funktion är tillgänglig med Confide -appen, vilket kräver att du drar ett finger för att visa varje meddelande rad för rad.

Kan jag lita på att mina meddelanden förstörs?

Ingenting är någonsin perfekt. När det gäller textmeddelanden och bildbilagor kan ingenting hindra mottagaren från att ha en kamera redo att ta en extern kopia av skärmen medan han ser ett självförstörande meddelande. När tjänsteleverantören hävdar att de förstör alla kopior av texter, hur kan du då veta det med 100% säkerhet? Kanske är tjänsteleverantören tvingad av polismyndigheten att spela in särskilda meddelanden som en del av en utredning.

Pappersluftplan i brand kraschar

Ephemeral messaging ger mer integritet än du skulle ha utan det. Den tillfälliga karaktären av att titta på ett inkommande meddelande avskräcker chansen att en text som skickas i ilska eller ett foto som skickas i ett lustigt ögonblick kommer att orsaka förlägenhet senare. Om inte mottagaren är motiverad att spela in ett meddelande av onda skäl, ger ett självförstörande meddelandeverktyg dig nära 100% integritet. I en värld där integritet inte kan garanteras är det vettigt att lägga till så många lager av mantel som du kan, och självförstörande meddelanden minskar exponeringen för förlägenhet och anklagelse.

Vilka är de populära självförstörande meddelandeverktygen jag kan använda?

Uppskattningsvis 150 miljoner användare skickar flyktiga videor och texter via Snapchat varje dag. Snapchat erbjuder en rolig användarupplevelse med många smarta funktioner för enkelhets skull. Det har också haft sin del av kontroverser genom åren, inklusive att bli hackad och anklagas för att inte riktigt ta bort foton från sina servrar.

Papper i brand som säger "Jag har en hemlighet ..."

Confide är en utmärkt självförstörande meddelande-app. Den har en intressant funktion som avskräcker skärmdumpar. Du måste dra ett finger för att visa meddelandet rad för rad. Även om detta inte förhindrar en video- eller skärminspelning, lägger den här funktionen till ett lager av säkerhet mot att ett meddelande kopieras. Facebook Messenger erbjuder nu en hemlig konversationsfunktion som skyddar integriteten genom speciell kryptering. Detta är fortfarande en ny teknik för FB, så var försiktig om du bestämmer dig för att du vill använda den här funktionen för känsligt meddelandeinnehåll. Wickr är en tjänsteleverantör i Kalifornien som ger användarna möjlighet att ställa in hur långa auto-destruktionsintervaller ska vara. Privnote är ett webbaserat verktyg som gör att du inte behöver installera och hantera en app på din enhet. Digify är en bilaga -suddgummi för Gmail. Det är inte riktigt så täckt som Wickr eller Snapchat, men det kan hjälpa när du behöver skicka en och annan känslig handling via e -post.

Vilken är den bästa självförstörande meddelande-appen?

Om du vill prova flyktiga meddelanden, prova Wickr först. Wickr har förtjänat förtroende och respekt för miljontals användare, och det kör ett belöningsprogram för hackare som kan hitta sårbarheter i sitt system. Electronic Frontier Foundation har också gett Wickr ett utmärkt betyg på deras Secure Messaging Scorecard.

Skärmdump av Wickr -webbplatsen

Confide är den andra meddelande -appen vi rekommenderar för övergripande tillförlitlighet av sekretess, medan de andra alternativen alla har haft sina problem och ständigt utvecklas.