Skip to content

Hur man blockerar någon på Discord

30 de juni de 2022
title e92d18ae9aea438fa03dbbb0c01c9db9

Vad du ska veta

  • Blockera någon på skrivbordet: Klicka på deras @ användarnamn > tre prickar > Blockera.
  • Blockera någon i mobilappen: Tryck på deras profilbild > tre prickar > Blockera.

Den här artikeln förklarar hur man blockerar någon på Discord på skrivbordet och mobilappen.

Hur blockerar du någon på Discord?

Blockera någon på Discord bara några få klick, och sedan behöver du inte höra från dem igen. Så här gör du.

Hur man blockerar någon på Discord med hjälp av skrivbordsappen

Följ dessa steg för att blockera någon på Discord på skrivbordsapplikationen.

  1. Öppna DM-chatten med personen du vill blockera.

  2. Klicka på deras användarnamn som har symbolen @.

  3. I deras profil klickar du på de tre prickarna uppe till höger.

  4. Välj Blockera knapp.

    Blockera i Discord-användarfönstret

Hur man blockerar någon på Discord med hjälp av mobilappen

Så här blockerar du någon på iPhone- eller Android Discord-appen:

  1. Tryck på användarens profilbild.

  2. Tryck på de tre prickarna i det övre högra hörnet.

  3. Tryck på Blockera knappen som visas.

    Three Dot Menu och Block i Discord mobilanvändarprofil

Nu kommer användaren inte längre att kunna kontakta dig.

Hur blockerar du någon på Discord utan att han vet det?

Efter att ha blockerat någon på Discord, om de försöker skicka några meddelanden till dig, kommer de att få meddelandet på bilden nedan.

Discord-meddelande till blockerad användare

I det här fallet kan personen inte vara 100% säker på att du blockerade dem, eftersom meddelandet listar ett par andra möjligheter. Användaren kommer inte heller att få aviseringar när du har blockerat dem. Så du behöver inte oroa dig för att personen vet säkert att du har blockerat dem. De kanske misstänker det, men Discord kommer inte att meddela dem. Om situationen mellan dig och den andra användaren eskalerar på något sätt, kanske du vill överväga att rapportera kontot till Discord.

Vad händer om du blockerar någon på Discord?

Några saker inträffar efter att ha blockerat någon på Discord. Först kommer de att tas bort från dina vänners lista, deras meddelanden till dig försvinner, och om ni är på en Discord-server tillsammans kommer deras meddelanden att döljas. De kommer inte längre att kunna skicka meddelanden till dig, ringa dig, pinga dig eller meddela dig genom att nämna ditt användarnamn på en server. Om du vill se någons meddelanden på en server som du har blockerat kan du välja alternativet Visa meddelande för att få det att visas. På mobilappen kan du gå till avsnittet Blockerade meddelanden. Även om du inte kommer att kunna se en blockerad användares meddelanden på en server, kommer de fortfarande att kunna se dina.

FAQ

  • Visas jag offline när jag blockerar någon på Discord?

    Nej. När du blockerar någon kommer de att visas offline för dig, men de kan fortfarande se din onlinestatus om de inte också blockerar dig.

  • Hur blockerar jag Discord på min router?

    Ställ in föräldrakontroll på din router för att blockera Discord och andra webbplatser i hela ditt nätverk. På så sätt kan ingen enhet komma åt Discord när den är ansluten till ditt Wi-Fi.

  • Hur blockerar jag text i Discord?

    Skriv två vertikala staplar (||) före och efter texten du vill dölja. Till exempel när du skriver ||Hej världen|| texten kommer att blockeras och läsarna måste välja den för att läsa meddelandet.