Saltar al contenido

Hur gruppchatta med Facebook Messenger

29 de junio de 2021
Facebook Messenger logo.svg 57eb12af5f9b586c35579ef4

Vad du ska veta

 • Tryck på ny chattikon > Skapa en ny grupp. Välj gruppmedlemmar, namnge gruppen och tryck på Skapa. Skriv ett meddelande och tryck på Skicka.
 • Ta bort någon: Tryck på konversationen, tryck på Grupp namn > Se gruppmedlemmar. Tryck på ett namn och välj Ta bort från grupp.
 • Lägg till någon: Tryck på konversationen, tryck på Grupp namn > Se gruppmedlemmar. Tryck på plustecken och lägg till nya medlemmar.

Den här artikeln förklarar hur man använder Facebook Messenger för gruppchattar. Instruktioner gäller Messenger-appen för iOS och Android. Messenger är också tillgängligt för Windows 10 eller via en webbläsare.

Hur gruppchattar på Facebook Messenger

Om du redan har skapat grupper kan du återanvända dem i framtida chattar. Så här ställer du in en grupp i Messenger och startar en chatt.

 1. Öppna Messenger och tryck på ny chatt ikon. I en webbläsare klickar du på Facebook Messenger -ikonen högst upp på vilken Facebook-sida som helst.

 2. Knacka Skapa en ny grupp.

 3. Välj personer från din vänlista för att lägga till dem i gruppen.

 4. Knacka Nästa.

 5. Ge gruppen ett namn. (Detta är ett alternativ för grupper om tre eller fler. Du kan ändra det senare.)

 6. Knacka Skapa.

  Ställa in en Facebook-gruppchatt.

 7. Du är automatiskt administratör för alla grupper du skapar och du kan styra vem som får komma in. Om du vill kräva godkännande från dig eller annan administratör, tryck på Grupp namn högst upp och tryck sedan på Medlemsförfrågningaroch växla på Administratörsgodkännande.

  Facebook-gruppchattmedlemsinställningar.

Ta bort medlemmar i en grupp

När som helst kan du ta bort personer från gruppchatten. Här är hur:

 1. Öppna gruppen i Messenger-appen.

 2. Tryck på Grupp namn högst upp och tryck sedan på Medlemmar (knacka Se gruppmedlemmar i nyare versioner av Messenger).

  Ta bort medlemmar från en Facebook-gruppchatt.

 3. Välj den vän du vill ta bort.

 4. Knacka Ta bort från grupp.

Hur man lägger till fler personer i gruppen

Du kan lägga till personer i en grupp manuellt via dina kontakter eller genom att skicka en delningslänk som alla kan använda. Nya medlemmar kan se alla tidigare meddelanden som skickats inom gruppen.

 1. Öppna den grupp du vill redigera.

 2. Tryck på Grupp namn högst upp och tryck sedan på Medlemmar (knacka Se gruppmedlemmar i nyare versioner av Messenger).

 3. Välj plustecken och välj nya medlemmar från din vänlista.

Hur man lämnar en Facebook Messenger-grupp

Om du inte längre vill vara en del av en grupp som du startade eller var inbjuden till kan du lämna. Här är hur:

 1. Öppna den grupp du vill lämna.

 2. Tryck på Grupp namn.

  Lämna en Facebook-gruppchatt.

 3. Bläddra ner och knacka Lämna gruppen (eller Lämna chatten).

 4. Knacka Lämna gruppen (eller Lämna chatten) att bekräfta. Om du lämnar en grupp du skapade kan du ställa in en ny administratör. Om du inte gör det blir den första personen du bjöd in som fortfarande är i gruppen administratör. Leaving meddelar de andra medlemmarna du har lämnat. Om du inte vill att det ska hända kan du radera chatten, stänga av samtalet och / eller stänga av aviseringar.