Saltar al contenido

Hur låser du upp en frusen mus på en HP-bärbar dator

22 de junio de 2021
hpmouse 8daec3007ba54255b120a329e3e8e815

När musen på din HP-bärbara dator inte rör sig kan det bero på en låst pekplatta, ett fruset program, ett problem med drivrutinen, ett hårdvaruproblem eller en låst dator. För att låsa upp en frusen mus på en HP-bärbar dator måste du kontrollera var och en av dessa möjligheter och försöka med olika korrigeringar tills den börjar röra sig igen. En frusen mus på en HP-bärbar dator kan manifestera sig på olika sätt, inklusive:

 • Muspekaren förblir stillastående när du flyttar fingret på pekplattan.
 • Skärmen verkar frysa och markören rör sig inte, eller så kan du inte hitta markören.
 • Ingenting händer när du klickar på saker som knappar och länkar.

Orsaker till en frusen mus på en HP-bärbar dator

När musen fryser på en HP-bärbar dator är den mest uppenbara syndaren en felaktig styrplatta eller hårdvara. Det finns dock många andra potentiella synder. En frusen app eller en app som drar fler resurser än din bärbara dator kan hantera kan också förhindra att musen fungerar korrekt. Pekplattan kan också vara låst, så att helt enkelt låsa upp den tar hand om problemet.

Hur man fixar en frusen mus på en HP-bärbar dator

För att få musen att fungera igen på din HP-bärbara dator, prova var och en av följande felsökningssteg i ordning:

 1. Se till att pekplattan inte är inaktiverad. Vissa HP-bärbara datorer gör att du snabbt kan inaktivera pekplattan, vilket är användbart om du använder en mus och borstar pekplattan av misstag av misstag. För att inaktivera eller aktivera pekplattan, försök att dubbelklicka på pekplattans övre vänstra hörn. Om din HP-bärbara dator stöder den här funktionen kommer din pekplatta att börja fungera igen.

 2. Försök starta om datorn. Även om en frusen dator inte är den vanligaste orsaken till att en mus inte fungerar på en HP-bärbar dator, är det en av de enklaste av alla potentiella korrigeringar. Med en frusen mus kan du starta om med tangentbordet med den här metoden:

  1. Tryck CTRL + ALT + DEL.
  2. Tryck FLIK tills du når kraftikon.
  3. Tryck stiga på.
 3. Kontrollera pekplattans inställningar. Om pekplattan är inaktiverad i Windows-inställningarna och du inte har en extern mus ansluten, visas markören frusen eller inte fungerar. Kontrollera inställningarna och aktivera pekplattan vid behov.

  1. Tryck Windows-tangent + Jag.
  2. Använd flik- och piltangenterna för att välja Enheter, tryck sedan på Enter.
  3. Välj Pekplatta.
  4. Se till att Pekplatta växlar är .
 4. Använd HP Assistant för att söka efter drivrutinsuppdateringar. HP Support Assistant innehåller en mängd olika verktyg och guider som hjälper dig att lösa olika problem. Starta den här assistenten och använd den för att söka efter drivrutinsuppdateringar.

  1. Öppna HP Support Assistant.
  2. Välj Korrigeringar och diagnostik från sidofältet.
  3. Välj Programvara och drivrutiner.
  4. Låt appen söka efter uppdateringar och tillämpa dem om det finns några.
 5. Använd HP Assistant för att kontrollera din hårdvara. HP Support Assistant kan också upptäcka en mängd olika maskinvarufel. Om din pekplatta har gått sönder kan verktyget identifiera problemet och få kontakt med HPs support.

  1. Öppna HP Support Assistant.
  2. Välj Korrigeringar och diagnostik från sidofältet.
  3. I Kör hårdvarudiagnostik välj Lansera.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att identifiera och åtgärda eventuella hårdvaruproblem.
 6. Uppdatera Windows-drivrutiner. Om HP Support Assistant inte kunde uppdatera dina drivrutiner kan du göra det själv manuellt. Du kan behöva hitta drivrutinen själv om Windows Update inte kan göra det.

 7. Se till att du har aktiverat pekplattan i Enhetshanteraren. Öppna Enhetshanteraren och leta efter mus och andra pekdon. Om du ser en enhet med ett utropstecken bredvid betyder det att den har inaktiverats, det finns en konflikt eller ett drivrutinsproblem.

 8. Försök att fixa pekplattan i säkert läge. Starta i säkert läge och försök med dina korrigeringar där. Om du inte kunde uppdatera drivrutiner innan, försök igen när du har startat i säkert läge. Om det inte hjälper kan du försöka avinstallera alla nyligen installerade program medan du fortfarande är i säkert läge. Om du installerade något precis innan musen slutade fungera kan det uppstå en konflikt.