Saltar al contenido

Hur man aktiverar Facebook Dating

26 de junio de 2021
001 how to activate facebook dating 5069911 cd122757b8c64fae8a06d4552d031d3b

Vad du ska veta

 • Tryck på hamburgare meny ikonen i det övre högra hörnet och tryck sedan på Dating. Följ anvisningarna på skärmen för att skapa en profil.
 • Justera inställningarna för Facebook Dating: Tryck på redskap ikonen och tryck sedan på Allmän. Ställ in kriterier för matchningar, anslut din Instagram och mer.
 • Ta bort din Facebook Dating-profil: Tryck på redskap ikonen och tryck sedan på Allmän > Ta bort profil.

Facebook dejtingsfunktionen kombinerar de bästa funktionerna i appar som Tinder och Bumble med världens mest populära sociala medieplattform. Så här aktiverar du det så att du kan börja skapa matchningar. Informationen i den här artikeln gäller Facebook-mobilappen för iOS och Android.

Hur man aktiverar Facebook Dating

För att komma igång med Facebook Dating:

 1. Öppna Facebook-appen och tryck på hamburgare meny högst upp till höger i ditt flöde.

 2. Knacka Dating.

 3. Följ anvisningarna för att ställa in din dejtingsprofil. När du har delat din plats och valt ett foto genereras din dejtingsprofil med information från ditt Facebook-konto. Du kan anpassa din Facebook Dating-profil genom att lägga till mer information, foton och till och med inlägg från Instagram. Knacka Gjort när du är nöjd.

Vad är Facebook Dating?

Facebook Dating är en ny funktion som hjälper dig att skapa romantiska kontakter via det globala sociala nätverket. Du behöver inte skapa en separat dejtingsprofil; Facebook använder informationen i din nuvarande profil för att rekommendera potentiella matchningar baserat på delade intressen. Din profil kommer också att rekommenderas till andra som har Facebook Dating aktiverat. Facebooks dejtingsfunktion liknar mycket Bumble och Tinder genom att du inte kan skicka meddelanden till andra användare förrän ni båda uttrycker intresse för varandra. Appen kommer inte att föreslå några av dina nuvarande Facebook-vänner. På samma sätt kommer din dejtingsprofil inte att vara synlig för dina vänner som använder funktionen. Vänner kan dock lägga till varandra i deras hemliga krosslista, så att du kan matcha med en vän om de har en förälskelse på dig. Facebook-användare måste vara 18 år eller äldre (enligt deras profil) för att få åtkomst till Facebook Dating.

Hur fungerar Facebook Dating?

Innan du kan aktivera Facebook Dating måste du skapa ett Facebook-konto. Eftersom dejtingsfunktionen hämtar information från din vanliga profil bör du fylla i den så mycket som möjligt. Det finns ingen separat Facebook Dating-app eller Facebook Dating-webbplats; funktionen är integrerad i Facebook-mobilappen. Bilder och annat innehåll som du delar via Facebook Dating visas inte på din vanliga Facebook-profil. Konversationer på Facebook Dating hålls också åtskilda från dina Facebook Messenger-konversationer. Om du blir Facebook-vänner med några efter att ha matchat med dem på Facebook Dating kan du fortfarande se deras dejtingsprofil. Dejtingsfunktionen är inte tillgänglig på Facebooks webbplats, men det finns en sida för vanliga frågor om Facebook Dating.

Hur man använder Facebook Dating

Facebook Dating kommer att börja rekommendera profiler en i taget. Du kan när som helst gå till avsnittet Dating på Facebook-appen för att se dina rekommendationer.

 • Tryck på hjärta på användarens profil för att låta dem veta att du gillar dem, eller tryck på X att passera. Om de gillar dig tillbaka kan du starta en konversation.
 • Om någon annan gillar din profil får du ett meddelande. Tryck på hjärta på deras profil för att gilla dem tillbaka så att du kan skicka ett direktmeddelande.
 • Du kan visa dina matchningar och konversationer genom att trycka på Tändstickor högst upp i appen.
 • Bläddra till botten av din profil och tryck på Svara på en fråga för att svara på slumpmässiga frågor som hjälper Facebook att förbättra dina matchförslag.
 • Du kan också lägga till foton och dela Instagram-inlägg längst ner på din profilsida.

Hur du justerar Facebook-dateringsinställningarna

Att ändra några inställningar ändrar hur Facebook Dating-appen fungerar för dig.

 1. Tryck på redskap på skärmen där Facebook föreslår profiler för att komma åt inställningarna.

 2. Under Idealisk matchning på fliken kan du ställa in dina önskade kriterier för potentiella matchningar. Under Allmän på fliken kan du styra vad som visas i din profil.

 3. För att ansluta ditt Instagram-konto, tryck på ellipserna () bredvid Instagram.

 4. Knacka Connect Stories och sedan antingen (eller båda) Ansluta knappar för att dela dina Facebook- och Instagram-berättelser.

  Facebook Dating app inställningar.

Facebook Dating Secret Crushes

Du kan matcha med dina Facebook-vänner och Instagram-följare genom den hemliga crush-funktionen. För att göra det, bläddra till botten av skärmen där Facebook föreslår profiler och välj Secret Crush. Du kan sedan välja vänner på Facebook och Instagram. Om de har Facebook Dating aktiverat får de ett meddelande om att någon har en förälskelse på dem, men de vet inte vem. Om de också lägger till dig i deras hemliga krossar kommer du att matchas.

Hur man tar bort en Facebook-dateringsprofil

Det är möjligt att radera din Facebook Dating-profil utan att ta bort din vanliga Facebook-profil, men om du tar bort ditt konto kommer du att ta bort dig från Facebook Dating.

 1. Tryck på redskap på skärmen där Facebook föreslår profiler för att komma åt inställningarna.

 2. Tryck på Allmän flik.

 3. Knacka Ta bort profil under konto.

 4. Välj en anledning till att avsluta Facebook Dating och tryck sedan på Nästa.

  Hur man tar bort en Facebook Dating-profil.

Facebook Dating Säkerhet

Innan du träffar någon personligen online bör du alltid berätta för en vän vart du ska. Det är också en bra idé att kommunicera med dem via text eller Facebook messenger så att de vet att du är säker. Om du vill blockera en användare från att kontakta dig eller se din profil kan du göra det under fliken Allmänt i inställningarna för Facebook Dating.