Saltar al contenido

Hur man ansluter en Bluetooth-högtalare till en dator

21 de junio de 2021
title a149945ba40c4c1fb7a4f11178dae89b

Vad du ska veta

 • Gå till inställningar > Enheter > Bluetooth och andra enheter > Lägg till Bluetooth eller annan enhet > Blåtand och välj din Bluetooth-högtalare.
 • Se till att din högtalare är på och inte är ansluten till en annan enhet.
 • Så länge din Bluetooth-högtalare ligger inom datorns räckvidd kan du använda den för att lyssna på valfritt ljud.

Den här artikeln innehåller instruktioner för hur du ansluter en Bluetooth-högtalare till din dator så att du kan lyssna på ditt PC-ljud var som helst inom högtalarens räckvidd.

Hur får jag min dator att spela via en Bluetooth-högtalare?

Om du vill använda en Bluetooth-högtalare via din dator är det kanske inte direkt uppenbart hur du kan ansluta de två enheterna. Men när du förstår hur du gör det kommer du att hitta hur enkelt det är att ställa in när du vill använda din Bluetooth-högtalare. Innan du startar, se till att din Bluetooth-enhet är påslagen, inte ansluten till någon annan enhet och att den ligger inom räckvidden för din dator. Följ sedan dessa steg för att ansluta de två.

 1. Gå till Inställningar på din dator.

 2. Klicka på Enheter så ska du landa på Bluetooth och andra enheter.

  Enhetsalternativ i inställningar

 3. Klicka på plusikonen bredvid Lägg till Bluetooth eller annan enhet. Välj sedan Bluetooth.

  Bluetooth-inställningar

 4. Vänta tills din Bluetooth-enhet dyker upp och välj den när den väl är klar. Vänta på att din dator ska kopplas ihop med din Bluetooth-enhet. Beroende på din enhet bör du få ett meddelande när de har parats ihop.

  Meddelande om ansluten Bluetooth-högtalare

Varför ansluter inte min Bluetooth-högtalare till min dator?

Det finns många anledningar till att din Bluetooth-högtalare inte ansluter till din dator. Det finns dock några steg du kan ta för att lösa problemet. Medan detta låter utomordentligt grundläggande, försök att stänga av och sätta på Bluetooth-enheten och starta om datorn. Du kan också prova att koppla ihop och para ihop din Bluetooth-högtalare om du redan hade den ansluten till din dator tidigare.

Kan du använda en Bluetooth-högtalare med en dator?

Många moderna datorer stöder en Bluetooth-anslutning. Men inte alla kommer att göra det, och ju äldre din dator är, desto mindre sannolikt har den Bluetooth-anslutning. Du kan kontrollera om din dator har Bluetooth på några sätt. Om du fortfarande har några broschyrer och information som medföljer din dator, försök att bläddra igenom dem först. Om inte, kan du också försöka söka på din PC-modell online och se om du hittar ditt svar där.