Saltar al contenido

Så här kopplar du ett Bluetooth -headset till en iPhone

31 de julio de 2021
GettyImages 565876587 5c3d2705c9e77c00012741f71 1475ee0870294f3fa826dec81017f30c

Att använda ett Bluetooth -headset kan vara en befriande upplevelse. Istället för att hålla i telefonen, stoppar du ett headset i örat. Det håller händerna fria, vilket inte bara är bekvämt – det är också ett säkrare sätt att använda telefonen medan du kör. Dessa instruktioner gäller enheter med iOS 7 eller senare.

Så här kopplar du ett Bluetooth -headset till en iPhone

Innan du börjar, se till att både din smartphone och Bluetooth -headset har gott om batteri kvar.

  1. Öppna på din iPhone inställningaroch tryck sedan på Blåtand och slå på Blåtand brytare.

  2. Alternativt kan du slå på Bluetooth med hjälp av Kontrollcenter. Svep upp från botten av skärmen och tryck sedan på Blåtand ikon. Knappen blir blå när funktionen är aktiv.

    Slå på Bluetooth i Kontrollcenter på en iPhone

  3. Många headset går automatiskt i parkopplingsläge första gången du slår på dem. Se bruksanvisningen för att se hur du sätter tillbehöret i parningsläge.

  4. När headsetet är i parningsläge bör din iPhone upptäcka det. På Blåtand inställningsskärmen ser du namnet på headsetet visas under listan över enheter. På den här skärmen, Mina enheter är en lista över saker du kopplat till tidigare. Andra enheter innehåller sådana som är inom räckvidd, men du har inte använt dessa tidigare. Knacka på namnet på headsetet och iPhone ansluter till det. Vissa headset kan be dig att ange en PIN -kod för att verifiera parning. Headsettillverkaren ska ange det nummer du behöver.

    Skärmen för Bluetooth -inställningar på en iPhone

  5. Nu kan du börja använda headsetet.

Ring samtal med ditt Bluetooth -headset

För att ringa ett samtal med ditt Bluetooth -headset, slå numret som du normalt skulle. Om du använder ett headset som accepterar röstkommandon kan du kanske ringa med röst. När du har angett det nummer du vill ringa upp presenterar din iPhone en lista med alternativ. Du kan välja att använda ditt Bluetooth -headset, din iPhone eller iPhones högtalartelefon för att ringa samtalet. Knacka på Bluetooth -headset ikon, och samtalet går dit. Nu ska du vara ansluten. Du kan avsluta samtalet med knappen på ditt headset eller genom att trycka på Avsluta samtal -knappen på iPhone -skärmen.

Ta emot samtal med ditt Bluetooth -headset

När ett samtal kommer till din iPhone kan du svara på det direkt från ditt Bluetooth -headset genom att trycka på lämplig knapp. De flesta Bluetooth -headset har en primär knapp för detta ändamål. Om du inte är säker på vilken av headsetets knappar du ska trycka på, läs produktmanualen. Du kan avsluta samtalet med knappen på ditt headset eller genom att trycka på Slutet Ringa upp -knappen på iPhone -skärmen.