Saltar al contenido

Hur man ansluter ett USB-modem till en trådlös router

27 de octubre de 2022
ltemodem01 9d0f15fe31ea4896993972682e4fbcb8

Vad du ska veta

 • Anslut ditt USB-modem till USB-porten på din router.
 • Gå till routerns admininställningar och se till att ditt USB-modem är valt.
 • Alla routrar stöder inte USB-modem, så se till att dina gör det innan du köper heller.

Den här guiden kommer att förklara hur du ansluter ett USB-modem till en trådlös router.

Kan jag ansluta USB till routern?

De flesta routrar kommer med en USB-port, men inte alla routrar stöder USB-modemfunktionalitet, så se till att din gör det innan du försöker använda ett USB-modem för att komma online med din trådlösa router.

 1. Konfigurera ditt USB-modem: Du kan behöva lägga till ett SIM-kort eller aktivera dongeln genom att ansluta den till din PC eller bärbara dator. Det beror på tjänsteleverantören och modellen för USB-modemet, så konsultera tillverkarens webbplats eller manualen om du behöver specifik hjälp för din modell.

  När du tror att USB-dongeln är korrekt inställd, försök att ansluta till internet på den anslutna enheten. Om det fungerar, gå vidare till steg 2. Annars måste du göra lite nätverksfelsökning.

 2. Anslut USB-modemet: Anslut USB-modemet till USB-porten på din trådlösa router.

 3. Logga in på routern: Anslut din PC, bärbara eller mobila enhet till routerns trådlösa nätverk och logga in på administratörsdelen av din router med lösenordet du valde under installationen. Alternativt kan du använda standardinloggningsuppgifterna som medföljer routern. Kontrollera tillverkarens webbplats eller routerns manual om du inte kan hitta den.

  Inloggningsskärm för administratör på en TP-Link-router.

  Om du fortfarande använder standardlösenordet på din router, överväg att ändra det nu. Att ändra routerns lösenord är ett avgörande steg för att säkra ditt Wi-Fi-nätverk från hackare och skadlig programvara.

 4. Ställ in din router på 3G/4G-läge: I din routers konfigurationsinställningar ändrar du de föredragna inställningarna för internetåtkomst till 3G/4G föredraget eller Endast 3G/4G, beroende på din speciella situation. Den specifika formuleringen och platsen beror på din routers märke och modell, så konsultera tillverkarens webbplats eller routermanualen för detaljerade instruktioner.

Kan du ansluta ett modem till en router trådlöst?

När det gäller USB-modem, nej, du kan inte ansluta ett USB-modem till en router trådlöst. De flesta saknar funktionalitet för att ansluta till en annan router trådlöst och ett batteri för trådlös ström.

FAQ

 • Hur ansluter jag en extern USB-hårddisk till en trådlös modemrouter?

  För att ansluta din externa USB-hårddisk till din router måste du se till att din router har USB-portar. Anslut hårddisken till ett vägguttag och anslut den till routern. Alternativt kan du koppla in hårddisken till ett nätaggregat och ansluta hårddisken och routern med en Ethernet-kabel.

 • Hur ansluter jag ett USB-modem till en surfplatta?

  För att ansluta ditt USB-modem till en Android-surfplatta och utöka din surfplattas funktionalitet, installera en applikation som PPP Widget 3 från Google Play Butik så att Android-surfplattan känner igen modemet. Använd sedan en USB OTG-kabel för att ansluta modemet till Androids MicroUSB-port. Starta programmet och följ anvisningarna.

 • Hur ansluter jag en extern antenn till ett USB-modem?

  Du behöver modemet, antennen och en antennadapter. Anslut adaptern till den externa antennen och anslut antennen till USB-modemet. Se till att allt är korrekt anslutet.