Saltar al contenido

Hur man använder Facebook-reaktioner

29 de julio de 2021
221185WomanholdingiPad 25ee579ea13f4f718e8b6a93daaa79bf

I början av 2016 tillkännagav Mark Zuckerberg och Facebook Newsroom den globala lanseringen av Facebook-reaktioner, som gör det möjligt för användare att reagera på inlägg med animerade uttryckssymboler. Reaktioner är tillgängliga att använda på Facebook-webbplatsen och mobilappen.

Bekanta dig med Facebooks reaktioner

Facebook-reaktioner kommer i form av en expansiv uppsättning rörliga uttryckssymboler som hjälper dig att uttrycka dina känslor när du interagerar på Facebook. Reaktionerna sträcker sig från Tycka om till Arg. Den senare ger en lösning på Facebook-gemenskapens ihållande begäran om en ogillareaktion. Facebook har sju reaktioner:

 • Tycka om: Like-reaktionen är tillgänglig för användning på Facebook, trots att det blev lite av en makeover sedan starten. Like-reaktionen är den första som ses under alla inlägg.
 • Kärlek: När du verkligen gillar något, varför inte älska det? Enligt Zuckerberg var kärleksreaktionen det mest använda valet när den ytterligare uppsättningen reaktioner introducerades.
 • Vård: Care-reaktionen introducerades den 17 april 2020 för att visa en känsla av extra omsorg och omtanke. Ge ett inlägg eller en person en virtuell kram med Care-reaktionen eftersom den kramar ett hjärta.
 • Haha: Människor delar mycket roliga saker på sociala medier. Med en dedikerad reaktion för skratt på Facebook behöver du inte lägga till en rad skrattande emojis i kommentarerna. Du kan, men du behöver inte.
 • Wow: Varje gång du är chockad och förvånad över något, se till att dina vänner känner sig lika chockade och förvånade, så dela det på sociala medier. När du inte riktigt vet vad du ska säga om ett inlägg, använd Wow-reaktionen.
 • Ledsen: När det gäller inlägg på Facebook kan du dela både det goda och det dåliga i ditt liv. Du kan utnyttja den sorgliga reaktionen bra när som helst när ett inlägg utlöser din medkännande sida.
 • Arg: Människor kan inte låta bli att dela kontroversiella berättelser, situationer och händelser på sociala medier. Uttryck din ogillande för inlägg som passar den här kategorin genom att använda Angry reaktion.

På nätet: Håll muspekaren över liknande reaktion på alla inlägg

Så här applicerar du en reaktion på ett inlägg:

 1. Välj ett inlägg som du vill reagera på.

 2. Originalet Tycka om reaktionen förblir under varje inlägg. För att aktivera fler reaktioner, håll musen över Tycka om ikonen utan att klicka på den. En popup-ruta med reaktioner visas ovanför den.

  Facebook-reaktioner - sväva över Like tills alla reaktioner visar

 3. Klicka på en av de sju reaktionerna. (Alternativt klickar du på Tycka om reaktion utan att sväva över den för att gilla ett inlägg.)

 4. När du har klickat på en reaktion visas din reaktion, bara för dig, under inlägget.

  Facebook-reaktioner - Haha-reaktion vald

  Klicka på den för att ångra din reaktion. Den återgår till den ursprungliga Like-ikonen.

På Facebook-mobilappen: Håll ned Like-reaktionen på alla inlägg

Om du tyckte att det var roligt att använda Facebook-reaktioner på webbplatsen, vänta tills du väljer dem i Facebook-mobilappen. Så här väljer du en reaktion i appen:

 1. Välj ett inlägg som du vill reagera på.

 2. Håll ned Tycka om ikonen för att utlösa reaktionerna som dyker upp.

 3. När du ser popup-rutan med reaktionerna lyfter du fingret och trycker på den reaktion du väljer. För att ändra din reaktion, tryck på din reaktion tills alla reaktioner visas igen och välj sedan en annan reaktion.

  Facebook - gillar ett inlägg i mobilappen

  Klicka eller tryck på reaktionsantalet för att se en fullständig uppdelning

  Varje inlägg visar en samling reaktioner, plus antalet personer som har reagerat. Klicka eller knacka för att se en uppdelning av antalet för varje reaktion det totala antalet av reaktioner. En popup-ruta visas med det totala antalet för varje reaktion och en lista över deltagande användare. Klicka på reaktion av ditt val att se alla Facebook-användare som har reagerat därefter.

  Facebook - fördelning av reaktioner