Saltar al contenido

Hur man använder Netflix hastighetstest

22 de junio de 2021
netflix fast speed test a3b4381536c3490d8da97469db1dfc0f

Planerar du att streama 4K Netflix-videor till din 4K Ultra HD-TV? Fast.com är den officiella Netflix-hastighetstestwebbplatsen som du kan använda för att testa din internethastighet för att se om din anslutning är tillräckligt snabb för att strömma Netflix. Netflix-hastighetstestet skiljer sig från andra hastighetstestplatser, för i stället för att testa din anslutning mot en slumpmässig server någonstans runt om i världen som du kanske aldrig ansluter till använder den Netflix-innehållsleveranssystemet. Med detta sagt kan du fortfarande använda den som en allmän lösning för hastighetstest även om du inte är en Netflix-abonnent. Fast.com är också användbart om du planerar att prenumerera på en av Netflix-streamingplanerna av lägre kvalitet. Du vet om ditt nätverk är tillräckligt snabbt för att hantera Netflix-videor eller om du måste uppgradera din internetplan. Fast.com Netflix hastighetstest fungerar var som helst i världen och från olika enheter, som telefoner, surfplattor och smarta TV-apparater.

Hur man använder Netflix Internet Speed ​​Test

Du kan köra strömtestet från Netflix med appen FAST Speed ​​Test eller via webbplatsen Fast.com. De fungerar båda på samma sätt.

  1. Öppna Fast.com eller ladda ner appen FAST Speed ​​Test. Netflix-hastighetstestappen fungerar på Android, iPhone och iPad:

  2. Testet startar omedelbart. Vänta bara några sekunder tills den är klar.

  3. Vid den här tiden kan du registrera hastigheten och anta att den är korrekt, men det är alltid bäst att köra den några gånger för att få ett genomsnitt. Det kan ha varit en hicka med det första testet, eller något annat i nätverket kan ha påverkat det första numret.

  4. På resultatskärmen kan du välja Visa mer info för att se latensmätningar och få åtkomst till inställningarna. Med inställningarna kan du justera alternativ som minsta och maximala parallella anslutningar och testets varaktighet. Du kan lämna dessa inställningar ensamma om du inte är säker på vad de är för.

Internethastighet för streaming av Netflix

Nu när du har bestämt hastigheten du kan uppnå mellan din enhet och Netflix-servrarna är det viktigt att veta om det är tillräckligt snabbt för att strömma Netflix, särskilt om du planerar att titta på Ultra HD / 4K-videor. Netflix har en lista över rekommenderade internethastigheter för olika videokvaliteter. Jämför din hastighet med deras lista för att se om ditt nätverk är lämpligt för att strömma sådana typer av videor:

  • 3 Mbps rekommenderas för SD-kvalitet
  • 5 Mbps rekommenderas för HD-kvalitet
  • 25 Mbps rekommenderas för Ultra HD / 4K-kvalitet

Medan de är de rekommenderad hastigheter kan du kanske klara dig med lägsta Netflix-strömningshastigheter.

Kan du göra ditt internet snabbare?

Om Netflix-hastighetstestet visar ett nummer som inte är så snabbt som det som Netflix rekommenderar kan det betyda att ditt internet är för långsamt för Netflix. Men var inte för snabb med att nedgradera din Netflix-plan eller undvik att prenumerera. det finns två sätt att förstå internethastigheten. Det första du bör tänka på är att du kanske betalar för en hastighet som är fullt kapabel att strömma 4K eller andra kvalitetsvideor, men andra faktorer är på spel som begränsar din hastighet till Netflix servrar. Se vad du kan göra för att påskynda internet för några idéer, till exempel att begränsa bandbreddskrävande applikationer i nätverket. Om du fortfarande blir för långsam i hastigheter efter att ha granskat dessa lösningar kan du vara i en situation där hastigheten du betalar för är för långsam för att strömma Netflix. Ditt enda alternativ i detta fall är att uppgradera din internetplan genom att kontakta din ISP.