Saltar al contenido

Hur man använder OneNote som en aktivitetshanterare, anteckningsblock och journal

27 de junio de 2021
onenote bulletjournal 56a62b613df78cf7728bb244

Det finns många utmärkta mobil- och stationära appar för att spåra uppgifter, göra anteckningar och sätta mål. Ändå föredrar många av oss penna och papper. Vad pennan och papperet saknar är bekväm märkning, påminnelser och sökfunktioner för digitala verktyg. Kombinera bullet journal pappersmetoden för anteckningar med de digitala krafterna i OneNote för att njuta av det bästa från två världar. Instruktionerna i den här artikeln gäller OneNote för Microsoft 365, OneNote 2019, OneNote 2016 och OneNote för Windows 10.

Bullet Journals

Bullter-tidskrifter organiserar en pappersanteckningsbok för att fånga och snabbt hitta uppgifter, anteckningar, händelser med mera så att du kan vara strukturerad och vara mer produktiv. OneNote är perfekt för den här anteckningsmetoden eftersom den är närmast att se ut och fungera som en fysisk anteckningsbok. Några grunder om Bullet Journal-systemet:

 • På varje sida noterar du snabbt den information du försöker fånga, vilket kallas snabb loggning.
 • Sidor kan innehålla uppgifter, anteckningar och händelser.
 • För uppgifter skapar du en sida med den aktuella månadens händelser (till exempel möten eller födelsedagar) och en annan sida för månadens uppgifter. Skapa en daglig kalender efter dessa sidor och flytta dina uppgifter från månadslistan till det aktuella datumet.
 • Använd en kryssruta för att beteckna en uppgift, en kula för en vanlig anteckning, ett utropstecken för att notera en bra idé, en ögonsymbol för forskning och en stjärna för att markera ett objekt som en prioritet.
 • Bulletjournaler har en indexsida i början av anteckningsboken där du markerar sidnumren för olika ämnen. Du behöver inte skapa en indexsida i OneNote, eftersom programmet gör jobbet åt dig.

Skapa en OneNote Bullet Journal

Att tillämpa bulletjournaldisciplinen på OneNote kräver lite installation.

 1. Öppna OneNote.

 2. Gå till Se flik.

  Visa-menyn i OneNote

 3. I Utskriftsformat grupp, välj Pappersformat.

  Alternativet Pappersstorlek i OneNote

 4. I Pappersformat rutan som öppnas till vänster väljer du Storlek rullgardinsmenyn och välj A4.

  Storleksmeny och A4-alternativ

 5. Ändra storlekarna i Skriv ut marginaler avsnitt om så önskas, välj sedan Spara aktuell sida som en mall för att göra det till standardpappersstorlek.

  Alternativet "Spara aktuell sida som mall"

 6. Ange ett namn på mallen, välj Ange som standardmall för nya sidor i det aktuella avsnittet, sedan Välj Spara.

  Spara som mall-dialogrutan

 7. Välj till Fil > Skriva ut > Förhandsgranskning.

  Förhandsgranska utskrift i OneNote

 8. Välj Skala innehåll till pappersbredd och välj Stänga.

  Alternativet "Skala innehåll till pappersbredd"

 9. När du har ställt in den här mallen som standard för avsnittet skapar du anpassade taggar som matchar genvägarna (eller ändrar taggarna till vad du föredrar). Gå till Hem flik.

  Fliken Hem i OneNote

 10. I Taggar grupp väljer du Mer pilen bredvid Taggar låda.

  Knappen Mer i avsnittet Taggar

 11. Välj Anpassa taggar längst ner på listan.

  Alternativet Anpassa taggar

 12. Välj taggen du vill ändra och välj Ändra tagg.

  Knappen Modify Tag

 13. Gör önskade ändringar i taggens visningsnamn, symbol, teckensnittsfärg eller markeringsfärg och välj sedan OK. Upprepa för alla andra anpassningar du vill göra.

  Ändra tagg-dialogrutan

Få ut det mesta av din Bullet Journal

Med mallen och taggarna inställda är du redo att använda OneNote som en elektronisk journal. Här är några förslag för att få ut det mesta av det här verktyget.

Ämnen och bidrag

Använd korta enradsposter med den rekommenderade notationen (OneNote-taggarna) för att sortera anteckningar, händelser och uppgifter effektivt. Om du lägger till allmänna poster, använd inte datumet som en titel eftersom OneNote gör det automatiskt. Denna teknik fungerar bra tillsammans med Onetastic OneCalendar-tillägget så att du kan kontrollera varje dags anteckningar med ett minimum av klick. Men om det är ett specifikt ämne, använd titelutrymmet på OneNote-sidan. Att märka sidan hjälper dig när du söker efter dessa poster. När det växer till ett komplext ämne (till exempel med många uppslag eller sidor), överväg att skapa ett avsnitt med ett annat namn.

Sidnummer och sortering

Sidnummer är mest irrelevanta om du använder OneNote eftersom det är kraftfull sökning (Ctrl+E) gör sorteringen åt dig. Du kan organisera dina sidor genom att dra sidor i valfri ordning. Du kan gruppera sidor på undersidor för att undvika att skapa avsnitt för ämnen någonstans mellan enkla (en-sida) och komplexa (en-sektion). En annan användbar funktion är att använda OneNotes interna hyperlänkar. Högerklicka på en post och kopiera länken till den. Högerklicka och länk sedan (eller tryck på Ctrl+K) någon annanstans och klistra in den.

Månatliga, veckovisa och dagliga kalendrar

Det bästa sättet att efterlikna en Bullet Journal månads- eller dagkalender är att använda Onetastic OneCalendar-verktyget. Kombinera det med OneNote Tag Sammanfattning. För att använda taggsammanfattningen, gå till Hem fliken och i Taggar grupp, välj Hitta taggar. A Taggar Sammanfattning rutan visas.

Knappen Sök taggar

Migration eller irrelevant

I början av varje månad, kontrollera föregående månads uppgifter, migrera uppgifter till den nya månadens sida och markera dessa uppgifter som Migrerade. Detta steg håller redovisningen för föregående månads poster, så du vet att du inte lämnade något. Om någon uppgift inte är relevant längre, märka den så. På det här sättet, när du kontrollerar tidigare poster, inser du att dessa poster inte kommer att visas igen i framtiden eftersom posterna tappade betydelsen. För att hålla en hierarkisk känsla, överväg att gruppera avsnitt i en annan OneNote-anteckningsbok. Eftersom OneNote söker igenom varje öppen bok kommer du inte att tappa reda på poster i olika anteckningsböcker. Behåll den huvudsakliga (vanligtvis standard Personal Notebook) som din vanliga postjournal.

Gå längre med OneNote

OneNote är ett kraftfullt verktyg. Att para ihop det med Bullet Journal-systemet är ett smart sätt att organisera dina anteckningar och schema. En av de bästa delarna av detta system är att kombinera OneNote med Outlook för att få påminnelser om uppgifter och händelser. Det är ännu bättre om du har en Windows-surfplatta med en penna som du kan skriva i din OneNote-anteckningsbok precis som med en pappers-bara med fördelarna med sökning, märkning, synkronisering över enheter, handskriftsigenkänning och liknande fördelar.