Saltar al contenido

Hur man avbryter Microsoft 365

19 de junio de 2021
canceloffice365 6326f065777442219cd956d8d346af48

Microsoft 365 är en utmärkt uppsättning produktivitetsverktyg, men att betala en månads- eller årlig prenumeration för denna typ av tjänst är inte för alla. Om du vill avbryta Microsoft 365, eller om du vill avbryta din kostnadsfria testversion av Microsoft 365, kan du låta dig klia på huvudet över hur du gör det. Här är en titt på hur du avbryter din Microsoft 365-prenumeration, inklusive information om vad som händer när du avbryter. I april 2020 blev Microsoft Office 365-prenumerationspaketet Microsoft 365 och lade till nya och förbättrade funktioner, inklusive artificiell intelligens, nytt innehåll och mallar och ytterligare molnfunktionalitet.

Vad händer när du avbryter Microsoft 365?

När du säger upp din Microsoft 365-prenumeration behåller du full åtkomst till tjänsten fram till nästa förnyelsedatum. När du avbryter Microsoft 365 förlorar du åtkomst till alla bonusar, till exempel extra OneDrive-lagring och Skype-minuter, som du kan ha fått som en del av prenumerationen. Du behåller åtkomst till dessa bonusar till slutet av din nuvarande prenumerationsperiod. När du avbryter och din prenumeration tar slut kan du använda Microsoft 365 i läget Endast visning. Detta begränsade läge låter dig öppna och skriva ut dokument, men du kan inte göra ändringar eller skapa nya dokument.

Hur man avbryter Microsoft 365

Så här avbryter du din Microsoft 365-prenumeration eller gratis provperiod:

 1. Navigera till Microsoft365.com och välj inloggningsikonen i det övre högra hörnet.

  Klicka på länken Inloggning

 2. Logga in på ditt Microsoft-konto.

  Logga in på ditt Microsoft 365-konto

 3. Välj Mitt konto.

  Avsnittet Mitt konto

 4. Välj Tjänster och prenumerationer från den övre menyraden.

  Rubriken Tjänster och prenumerationer

 5. Välj bredvid Microsoft 365 Hantera.

  Klicka på Hantera bredvid Microsoft 365

 6. Välj Avsluta prenumeration i höger kolumn.

  Knappen Avbryt prenumeration

 7. Välj Stäng av återkommande fakturering på nästa skärm för att bekräfta.

  Knappen Stäng av återkommande fakturering

 8. En bekräftelseskärm visas och indikerar att du har inaktiverat återkommande fakturering för Microsoft 365-prenumerationen.

  Avaktiverade skärmen för återkommande fakturering

 9. Du behåller åtkomst till Microsoft 365 fram till nästa förnyelsedatum. Därefter debiteras du inte, men du tappar åtkomst till tjänsten.

Återbetalningar är tillgängliga för Microsoft 365 endast under specifika omständigheter. Till exempel om du har köpt en årlig prenumeration inom de senaste 30 dagarna eller har en månadsprenumeration. Kontakta Microsofts kundtjänst för att avgöra om du är berättigad till återbetalning.