Saltar al contenido

Hur man avinstallerar Steam Games

2 de julio de 2021
GettyImages 1097651244 29b884b6707d4471b76fe1c4e2969e9d

Avinstallera Steam-spel är väldigt enkelt och är det snabbaste sättet att frigöra extra hårddiskutrymme på din dator. Med antalet fantastiska spel du kan få på Steam är det inte konstigt att du har samlat så många. Lyckligtvis behöver radering av Steam-spel inte betyda att du tappar dem för alltid. Eftersom det är en molnbaserad tjänst raderas det inte från ditt konto om du avinstallerar ett spel. Steam-spelen du köper (eller har fått en begåvning) förblir kopplade till ditt konto för livet så att du kan välja vilka som ska installeras på din enhet när som helst även efter att du har tagit bort spelen från din dator. Du kan också flytta Steam-spel till en annan enhet för att frigöra diskutrymme.

Så här tar du bort Steam-spel

Så här avinstallerar du Steam-spel som du inte spelar om du vill frigöra lagringsutrymme:

  1. Öppna Steam-programmet och logga in på ditt konto om du blir ombedd att göra det. Steam ska vara tillgänglig via en genväg på skrivbordet eller var som helst dina appar hålls, men om inte, sök efter det med ett filsökningsverktyg. Om du har problem med att logga in kan du återställa ditt Steam-namn eller lösenord genom att välja Jag KAN INTE LOGGA IN.

  2. Välj BIBLIOTEK högst upp och sedan SPEL.

  3. Högerklicka på det spel du vill avinstallera och välj Avinstallera. Innan du avinstallerar ett Steam-spel bör du se till att alla framsteg har säkerhetskopierats. Beroende på spelet kan det sparas automatiskt på ditt Steam-konto så att det kan återställas om / när du installerar om spelet. Titlar som inte sparar framsteg online-butiksdata här (kopiera data någonstans säkert): C: Program Files (x86) Steam userdata, C: Användare [username] Dokument Mina spel, eller C: Användare [username] Sparade spel.

    Steam-spelbibliotek med avinstallationsalternativ

  4. Välj RADERA på uppmaningen.

    Ångradera spelfiler

    Beroende på spelets storlek kan du se ett förloppsfönster när det raderas. När spelavinstallationen är klar försvinner fönstret du ser ovan och titeln tas bort från din lista över Steam-spel.