Saltar al contenido

Hur man blockerar någon på Facebook

12 de julio de 2021
fb block 5b0a48eaba61770036afbed4 7df519e007a64108a65084e814ee4740

Vad du ska veta

 • Skrivbord: Välj nedåtpil och gå till Inställningar och sekretess > inställningar > Blockering. Bredvid Blockera användare, ange ett användarnamn och välj sedan Blockera.
 • App: Gå till sidan för användaren som du vill blockera och välj Mer (ikon med tre punkter)> Blockera. Välj Blockera att bekräfta.
 • En blockerad användare kan inte kommunicera med dig eller se dina inlägg. På samma sätt kan du inte se deras. Skicka en ny vänförfrågan för att avblockera.

Att blockera någon på Facebook är ett sätt att skydda dig mot giftiga individer, trakasserier eller personer som du inte vill kommunicera med. I den här guiden visar vi dig hur du blockerar någon som använder Facebook på skrivbordet och Facebook-mobilappen för iOS och Android.

Så här blockerar du någon på Facebook (Desktop)

Det är lätt att blockera någon som använder Facebook på ett Windows-, Mac- eller Linux-skrivbord.

 1. Gå till Facebook.com i en webbläsare.

 2. Välj konto ikon (nedåtpil).

 3. Välj Inställningar och sekretess.

  Inställningar och sekretess på Facebook

 4. Välj inställningar.

  Inställningar på Facebook

 5. Välj från det vänstra menyfönstret Blockering.

  Blockeringskategorin i Facebook-inställningar

 6. I Blockera användare rutan, ange namnet på personen eller sidan som du vill blockera och välj sedan Blockera.

  Rutan Blockera användare och Blockera-knappen

 7. I Blockera människor lista, välj den person eller sida du vill blockera och välj sedan Blockera.

  Blockera-knappen på Facebook

 8. En bekräftelsesruta visas som förklarar konsekvenserna av att blockera någon. Välj för att fortsätta Blockera [name].

  Blockeringsknapp för bekräftelse

 9. Du blockerade användaren på Facebook och deras namn visas på din Blockera användare lista.

  Ett användarnamn i blocklistan på Facebook

  Alternativt går du till profilsidan för den person du vill blockera och väljer tre prickar i menyraden uppe till höger. Välj Blockeraoch välj sedan Blockera igen för att bekräfta.

 10. Om du ändrar dig väljer du Avblockera > Bekräfta för att avblockera den här användaren. Du måste skicka en annan vänförfrågan för att återinföra all kontakt.

  1626084958 741 Hur man blockerar nagon pa Facebook Bekräfta för att avblockera den här användaren.» class=»lazyload» id=»mntl-sc-block-image_1-0-46″ >

  När du har avblockerat någon måste du vänta några dagar innan du kan blockera dem igen.

Hur man blockerar någon på Facebook-appen

Det är också möjligt att blockera någon som använder mobilappen Facebook iOS eller Android.

 1. Öppna och logga in på Facebook-mobilappen.

 2. Gå till profilsidan för personen du vill blockera.

 3. Knacka Mer (tre prickar) under och till höger om personens namn.

 4. Knacka Blockera.

 5. Tryck på i bekräftelsepop-fönstret Blockera om igen.

  Blockera en person i Facebook-appen

  Alternativt kan du trycka på Facebook ikonen i nedre menyn och tryck sedan lätt på inställningar > Blockering. Knacka Lägg till i blockerad lista och ange sedan namnet på personen du vill blockera. Knacka Blockera och tryck sedan på Blockera igen för att bekräfta.

 6. Du blockerade personen på Facebook. För att avblockera personen, tryck på Facebook ikonen i nedre menyn och tryck sedan lätt på inställningar > Blockering. Knacka Avblockera bredvid namnet på den blockerade personen.

Facebook-användare som håller mobiltelefonen ser seriös ut när de blockerar en användare

Blockering mot snoozing, följa upp eller ovänlig

Blockering skiljer sig från att kompisera, snoozing eller följa någon. Innan du bestämmer dig för att blockera någon, se om en annan åtgärd kan vara mer lämplig.

Snoozing

När du slumrar en Facebook-vän ser du inte deras inlägg på 30 dagar, vilket hjälper om du behöver en paus.

Slutar följa

Att följa upp innebär att du inte ser någons inlägg, vilket är användbart om du vill upprätthålla en anslutning men inte vill stöta på vad individen delar. Det är lätt att följa personen igen om du ändrar dig.

Ovänlig

Ovänskap tar av att följa upp ett hack, ta bort personens inlägg från ditt flöde och hindra dem från att se dina icke-offentliga inlägg. Om du ändrar dig, skicka dem en ny vänförfrågan om att starta om din relation.

Blockering

Blockering är allvarligare än de andra alternativen. När du blockerar en Facebook-användare kan de inte kommunicera med dig eller se något du lägger upp, och du kommer inte att se några av deras inlägg eller kommentarer. Det blir som om du är osynliga för varandra på Facebook. Den blockerade användaren kan inte bjuda in dig till evenemang, se din profil eller skicka ett snabbmeddelande via Messenger. Om du bestämmer dig för att avblockera personen, skicka en ny vänförfrågan till personen. Du kan blockera vem som helst på Facebook, oavsett om de är en aktuell Facebook-vän eller inte.

Anledningar till att blockera någon på Facebook

Det finns flera anledningar till att människor blockerar andra på Facebook. Om det finns förföljelse, trakasserier eller mobbning är det mindre att få tillgång till ditt liv genom att blockera någon på Facebook. Om det faller ut mellan vänner eller familjemedlemmar kan någon välja att blockera en användare för att förhindra potentiella framtida interaktioner. Oavsett dina skäl för att blockera någon, är blockering anonym. Facebook meddelar inte blockerade individer om deras blockerade status.