Saltar al contenido

Hur man exporterar kontakter från Windows Mail

1 de junio de 2023
young woman using laptop in cafe 489096003 5a3a8caf89eacc00379c02d8

Vad du ska veta

  • I Windows 8, välj Verktyg > Windows-kontakter > Exportera > CSV > Exporteraange ett filnamn och välj Spara > Nästa > namn > Avsluta.
  • Eftersom People-appen innehåller e-postlistan i Windows 10 & 11 kan du inte exportera kontakter från Windows 10 & 11 Mail-appen.

Den här artikeln förklarar hur du sparar dina Windows Mail 8 och tidigare kontakter till en CSV-fil i Windows 8 och Windows 8.1.

Exportera kontakter och e-postadresser från Windows Mail

Om du har byggt en adressbok i Windows Mail, ska du inte behöva bygga samma adressbok igen, även om du byter e-postprogram eller e-posttjänster. Du kan exportera Windows-kontakter till ett filformat som kallas CSV (kommaseparerade värden), från vilket de flesta andra e-postprogram och e-posttjänster kan importera dina kontakter.​ Så här sparar du dina Windows Mail 8 och tidigare kontakter till en CSV-fil i Windows 8:

  1. Välj Verktyg > Windows-kontakter från menyn i Windows Mail.

  2. Välj Exportera i verktygsfältet.

  3. Se till CSV (kommaseparerade värden) är markerad.

  4. Välj Exportera. Välj en mapp för att ta emot de exporterade kontakterna eller öppna en ny mapp.

  5. Skriv ett mappnamn som «Windows Mail-kontakter» under Filnamn.

  6. Klick Spara och välj sedan Nästa.

  7. Se till att adressboksfälten som du vill ska inkluderas är markerade. Observera att Windows Mail inte exporterar för- och efternamn separat, även om det finns fält för Förnamn och Efternamn. Välja namn istället.

  8. Klick Avsluta. Stäng de återstående fönstren.

Exportera kontakter från Windows 10 och Windows 11 People-appen

Du kan inte exportera dina kontakter som finns i People-appen på en Windows 10- och Windows 11-dator till en CSV-fil. Du kan dock göra detta från ditt Microsoft-konto online och onlineappen People. Därifrån väljer du Hantera > Exportera kontakter för att exportera kontakterna till en CSV-fil. Gå till den andra e-posttjänsten och använd Importera kommando för att importera dina kontakter till den tjänsten.