Saltar al contenido

Hur man söker i Gmail-etiketter

18 de mayo de 2023
GettyImages 157191008 ce3330d299d54efdaa4b5fdb1ba1385a

Vad du ska veta

  • Kortkommando: Med genvägar aktiverade, tryck g+l. Ange namnet på etiketten och öppna den. Lägg till mellanslag efter etikettens namn. Skriv in text för att söka.
  • Alternativt, skriv i sökfältet märka:[name] för att öppna en etikett, var [name] hänvisar till söktermen, till exempel, etikett:bank.
  • Etiketter kan också öppnas med en URL. Till exempel, https://mail.google.com/mail/u/0/#label/deals.

Gmail-etiketter är som mappar där dina e-postmeddelanden är organiserade. Eftersom etiketter behandlas som mappar kan du söka igenom etiketterna för att snabbt hitta e-postmeddelanden som har kategoriserats. Det finns ett par sätt att söka genom Gmail-etiketter, varav ett är en kortkommando som hämtar märkta e-postmeddelanden på några sekunder.

Kortkommando för Gmail-etiketter

Att använda tangentbordet för att öppna Gmail-etiketter gör processen smidig och enkel. För att kortkommandon ska fungera måste du först aktivera dem. Gå till inställningar > Se alla inställningar > Tangentbordsgenvägar > Kortkommandon på.

  1. Tryck g och då l (en gemen L). Fokus hoppar till sökfältet överst i Gmail.

  2. Ange namnet på etiketten.

  3. Använd Upp och Ner piltangenterna för att markera etiketten du vill öppna.

  4. Tryck Stiga på för att se e-postmeddelandena i den etiketten.

  5. tryck på mellanslagstangenten efter etikettens namn och skriv in texten som du vill söka efter inom etiketten.

Det finns många sätt att söka efter e-postmeddelanden i Gmail. Använd till exempel ämne: sökoperator för att bara hitta de e-postmeddelanden som har ett visst ord i ämnesfältet.

Andra sätt att söka e-postmeddelanden i etiketter

Gmail listar etiketter till vänster på skärmen. Detta gör det enkelt att öppna dem och det är lika enkelt att söka som att skriva i sökrutan. Leta reda på etiketten du vill öppna från vänster sida av skärmen och välj den för att se e-postmeddelanden med den etiketten.

En Gmail-inkorg med en etikett markerad

Om du kapslade etiketter i andra etiketter, välj den lilla pilen till vänster om den överordnade etiketten för att se dem. Om etiketterna är dolda i Gmail använder du Mer alternativ längst ned i sidofältet för att hitta den du vill ha. Du kan också välja sökfältet högst upp i Gmail och skriva märka:[name] för att öppna etiketten. Ersätt med ett riktigt namn, typ etikett:bank för att öppna Gmail-etiketten «Bank».

En Gmail-inkorg.  'Etikett:bank' skrivs i sökfältet.

Gmail-etiketter kan också öppnas med deras URL. Till exempel kan en etikett som heter «Deals» öppnas genom att besöka https://mail.google.com/mail/u/0/#label/deals.

En Gmail-användare söker efter meddelanden med etiketten

Gmail-etiketter är inte skiftlägeskänsliga. Skriver Bank eller BANK hittar samma mejl. Beroende på namnet på etiketten kan Gmail lägga till tecken i namnet när du visar sökvägen i sökfältet eller som en URL. En etikett som heter «Banker och pengar» läses till exempel som «Banker+%26+Pengar» i URL-form och «banker—pengar» i sökrutan.