Saltar al contenido

Hur man går live på TikTok

17 de julio de 2021
GettyImages 1133793957 c1b44a7f11114ac1a496240f80716805

TikTok tar sociala nätverk till en annan nivå med videodelning och skapande. Du kan skapa dina egna roliga och unika videor att dela med dina följare med hjälp av TikToks enkla verktyg. Dessutom släppte TikTok 2018 TikTok Live-verktyget, så att vissa användare kan strömma inifrån appen. Så här går du live på TikTok. Instruktionerna i den här artikeln gäller både iOS- och Android-enheter. Instruktionerna förutsätter också att du har ett nuvarande TikTok-konto.

TikTok Live-begränsningar

Även om Live-funktionen är super enkel att använda, finns det vissa begränsningar för integritets- och säkerhetsändamål. Till exempel kan användare under 16 år inte vara värd för en livestream via TikTok. För att kunna använda livestream-funktionen måste du också ha minst 1000 följare, även om detta antal skiljer sig åt i olika länder över hela världen. Eftersom funktionen fortfarande anses vara i test är det oklart om det finns en tidsgräns för hur länge en livestream kan vara.

Hur man går live på TikTok

Om du uppfyller de nödvändiga kraven är det enkelt och snabbt att gå live på TikTok.

  1. Starta TikTok-appen och tryck sedan på Plus längst ned på skärmen.

  2. Tryck på på videoskärmen leva alternativet bredvid inspelningsknappen.

  3. Ange en titel för din livestream. När din titel är klar trycker du lätt på Gå och lev för att börja din livestream. Vissa nyckelord är nu censurerade på TikTok, till exempel «donation», «följ» osv. Var smart när du titlar dina liveströmmar och håll dig borta från clickbait-termer.

TikTok Live Säkerhetstips

Planerar du att starta live med TikTok? Det är viktigt att hålla din onlinesäkerhet och integritet i åtanke när du gör det. Här är några användbara tips att komma ihåg när du skapar dina livevideor:

  • Skydda din personliga information: Se till att undvika att ge bort personlig information som ditt namn, adress, telefonnummer etc. när du livestreamar. Se också till att du inte har personlig information i bakgrunden av dina videor eller något landskap eller landskap som kan ge bort var du befinner dig.
  • Stäng av platstjänster: Att stänga av platstjänster hindrar andra från att hitta din exakta plats under streaming.
  • Prova ett privat konto: Om du är orolig för att dina videor ses av främlingar kan du prova ett privat konto. Med den här inställningen kan bara de du godkänner visa din livestream.
  • Undvik distraherad livestreaming: Livestream inte när du kör eller kör något som rör sig. Detta kan orsaka allvarliga olyckor.