Saltar al contenido

Hur man hittar någon på Facebook med en e-postadress

14 de julio de 2021
find email address using facebook 3481988 d3dcc731b57d4f40b44aea3ccda03c71

Vad du ska veta

 • I en webbläsare: Ange e-postadressen till personen du vill hitta i sökfältet högst upp på en Facebook-sida.
 • I Facebook-appen: Tryck på förstoringsglaset högst upp på skärmen och ange e-postadressen.
 • Det här fungerar bara om personen du letar efter har sin e-postadress listad som offentlig i sin Info.

Den här artikeln förklarar hur man söker via e-post på Facebook med en webbläsare eller Facebook-mobilappen.

Hur man söker efter en e-postadress i Facebooks sökfält

Om du vill lägga till någon på Facebook är ett alternativ att söka efter deras e-postadress.

 1. Navigera till Facebook.com i en webbläsare eller öppna appen på din mobila enhet och logga in på ditt Facebook-konto vid behov.

 2. Skriv (eller kopiera och klistra in) e-postadressen till personen du vill hitta på webben i Facebook-sökfältet högst upp på en Facebook-sida och tryck på Stiga på eller Lämna tillbaka nyckel. I appen trycker du på förstoringsglas högst upp på skärmen anger du e-postadressen i sökfältet och trycker på /Sök. Detta fungerar bara om personen du letar efter har sin e-postadress listad som offentlig i sin Info. Många människor har inte detta listat för att bibehålla sin integritet.

 3. Som standard levererar denna sökning resultat om allt som är relaterat till din sökning – inklusive sidor, platser, grupper och mer. Välj människor fliken för att filtrera bort allt utom användarprofiler.

  Söker efter människor på Facebook.

  Facebook visar bara profilresultat för personer som har gjort sin e-post eller kontaktinformation offentliga eller som redan har en anslutning till dig.

 4. Om du ser en matchande e-postadress i sökresultaten väljer du personens namn eller profilfoto för att gå till deras Facebook-profil. Du kan också klicka på knappen Lägg till vän om du är säker på att det är rätt person.

  Söker efter någon på Facebook.

  Om du inte kan se rätt profil i dina resultat kan du försöka filtrera resultaten om du känner till annan information om den här personen. På nätet använder du filtren på vänster sida för att filtrera efter stad, utbildning, arbete eller gemensamma vänner. I appen använder du filterknapparna i den horisontella menyn högst upp.

 5. Välj Lägg till vän om du vill skicka en vänförfrågan till dem.

  Vänja någon på Facebook.

  Om du inte ser den här knappen kanske de inte tillåter att folk skickar dem vänförfrågningar utan en gemensam vänanslutning. I det här fallet kan du behöva välja Meddelande att skicka ett meddelande till dem och be dem skicka dig en vänförfrågan först.

Varför leta upp någon på Facebook med sin e-post?

Här är tre typiska skäl till varför du kanske vill använda någons e-postadress för att hitta deras Facebook-profil:

 • Deras namn är så vanligt att det är för svårt att upptäcka det bland alla andra Facebook-användare med samma namn när du gör en namnesökning.
 • De har inte listat sitt fullständiga namn på sin Facebook-profil (kanske med ett smeknamn som förnamn eller ett mellannamn som efternamn).
 • De (eller du) känner inte sitt Facebook-användarnamn / URL så du kan inte använda det för att gå direkt till deras profil.

Illustration av en person utklädd till Sherlock Holmes som rymmer ett förstoringsglas framför en Facebook-sida på en dator

Hitta personer att lägga till på Facebook Messenger

Visste du att Messenger-användare inte ens behöver ha ett Facebook-konto för att använda det? Du kan hitta och lägga till personer i Messenger utan att först lägga till dem som vänner på Facebook.