Saltar al contenido

Hur man installerar eller installerar om Microsoft Office

22 de junio de 2021
GettyImages 521535828 58889d055f9b58bdb3837e8b

Vad du ska veta

 • Logga in och ange produktnyckeln efter köpet. Välj sedan Installera Office > Springa > Ja på UAC> Ja att installera> Stänga.
 • För att installera om Office, gå till Mitt konto, välj nedladdningslänken och följ installationsanvisningarna

Den här artikeln förklarar hur du laddar ner och installerar Microsoft 365 eller Office 2019 på en bärbar dator, dator eller surfplatta för Windows eller Mac.

Hur man installerar Microsoft Office

När du har köpt Microsoft Office, aktivera och ladda ner produkten. Detaljerade instruktioner ingår i förpackningen om du köper programvaran i en butik eller beställer ett nyckelkort online från någonstans som Amazon. Om du beställer direkt från Microsoft får du länken i ett e-postmeddelande. Det finns en «Install Office» -länk på kvittot. Om din organisation använder volymlicensversioner kan ditt företags IT-avdelning använda en annan metod för att installera Office. Prata med din IT-avdelning för hjälp med installationen.

 1. Besök setup.office.com och logga in med ditt Microsoft-konto eller skapa ett nytt konto.

 2. Ange din produktnyckel (eller aktiveringskod). Denna produktnyckel låter Microsoft veta att programvaran köptes lagligt. Nyckeln levereras med alla fysiska förpackningar du får och ingår i ett e-postmeddelande om du beställde digitalt. Välj också ditt land eller din region och ditt språk. Skriv ner denna aktiveringskod och förvara den på ett säkert ställe. Du använder den om du behöver installera om Microsoft Office.

 3. Välj Installera Office. När installationsfilen har laddats ner beror vad som händer härnäst på vilken webbläsare du använder. När du väljer Installera, ett dialogfönster längst ner uppmanar dig att antingen köra filen, spara den eller avbryta. Välj Springa och arbeta igenom installationsprocessen. Det enklaste sättet att installera Microsoft Office är att använda Edge-webbläsaren.

  Installationsalternativ för Microsoft Office.

 4. Om användarkontokontrollen frågar om du vill tillåta att appen gör ändringar på din enhet väljer du Ja.

 5. När du har kört den nedladdade filen startar installationsprocessen automatiskt. Om Windows frågar om du vill tillåta installationen, välj Ja. Om den uppmanar dig att stänga öppna program, välj Ja om igen.

 6. Installationen är klar när frasen «Du är klar! Office är installerat nu» och en animering spelas upp för att visa var du hittar Office-applikationer på din dator. Välj Stänga.

 7. Microsoft Office är nu installerat och klart att användas. Du kan bli ombedd att installera uppdateringar till Office. Om så är fallet, låt dessa uppdateringar hända.

För att installera om Microsoft Office, gå till Mitt konto och välj nedladdningslänken om du inte redan har installationsfilen på din hårddisk. Följ sedan instruktionerna ovan. Om du har filen, kör den för att starta installationsprocessen igen.