Saltar al contenido

Hur man kontrollerar om en iPhone är upplåst

12 de mayo de 2023
HoldinganiPhoneXcloseup 4a335cbb3b0e41ccbe06632afe50d5e2

Vad du ska veta

 • Enklaste sättet: Gå till inställningar > Cellulär > Mobildataalternativ. Ett alternativ som Mobilt datanätverk indikerar en olåst iPhone.
 • Eller, om du reser, byt ut ditt befintliga SIM-kort mot ett lokalt SIM-kort. Om du kan ringa ett samtal är din iPhone upplåst.
 • Eller skriv in iPhones IMEI-nummer i en onlinetjänst som IMEI Kontrollera och se om din enhet är upplåst.

Den här artikeln förklarar hur du tar reda på om din iPhone är olåst och därför inte är bunden till något telefonbolag. Metoder inkluderar att kontrollera iPhone-inställningarna, använda ett nytt SIM-kort och använda en IMEI-tjänst.

Hur man kontrollerar om en iPhone är upplåst i menyn Inställningar

Det enklaste sättet att se om din iPhone är olåst är att kontrollera menyn Inställningar. Denna metod är inte alltid korrekt, men det är ett bra ställe att börja.

 1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.

 2. Knacka Cellulär > Mobildataalternativ.

 3. Leta efter ett alternativ som heter «Cellular Data Network» eller «Mobilt Data Network». Om du ser något av dessa alternativ är din telefon troligen upplåst. Om du inte ser dessa alternativ är din telefon troligen låst.

Hur man kontrollerar om en iPhone är upplåst via ett SIM-kort

Om du reser utomlands kommer din telefon inte att fungera om du inte har en verkligt utmärkt serviceplan. Det enklare och mer prisvärda alternativet är att byta ut ditt befintliga SIM-kort mot ett lokalt SIM-kort. Detta ger dig ett nytt telefonnummer att använda i det landet, men ger dig möjlighet att använda din telefon och data på vägen.

 1. Det första steget är att stänga av din iPhone. Att ta bort ett SIM-kort medan enheten är påslagen kan skada telefonen och SIM-kortet.

 2. Leta reda på SIM-kortet på din iPhone. Leta efter en liten cirkulär öppning ungefär lika stor som ett nålhål.

 3. Använd ett SIM-kortejektorverktyg för att ta bort iPhones SIM-kort. Dessa verktyg förenklar processen att ta bort ett SIM-kort, men du kan också använda en säkerhetsnål eller ett gem.

 4. Titta på hur ditt befintliga SIM-kort passar i facket. Ställ den åt sidan på en säker plats och placera det nya SIM-kortet i facket på samma sätt.

 5. Sätt tillbaka brickan i iPhone. Tryck tills du hör ett mjukt klick.

  SIM-fack på en iPhone

 6. Slå på iPhone igen.

 7. Försök att ringa ett samtal. Om din iPhone kan ansluta till nätverket med ett nytt SIM-kort är den upplåst. Om din telefon inte kan ansluta till nätverket är din enhet låst. Det finns flera sätt att komma runt detta, som att kontakta din operatör och be dem låsa upp enheten eller använda en tredjepartstjänst. Vissa operatörer kan ta betalt för att låsa upp en enhet. Vissa områden har dock lagstiftning som kräver att företag låser upp mobila enheter gratis.

 8. Du är klar!

Hur man kontrollerar om en iPhone är upplåst med en IMEI-tjänst

Din telefon har ett IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identifier) ​​som är ett tal för all information som rör enheten. Det finns flera onlinetjänster som kommer att skanna databaser med IMEI-nummer och tala om för dig om din iPhone är upplåst eller inte. Men de flesta är betaltjänster, gratistjänsterna är inte alltid tillförlitliga och båda är ibland felaktiga.

 1. Hitta tjänsten du vill använda. En av de mest pålitliga tjänsterna är IMEI Info, som gör en grundläggande kontroll gratis med betalalternativ för mer information. Ett annat gratis alternativ är IMEI24, men dina resultat kan variera; tjänsten kan till och med ta slut innan den kan returnera resultat.

 2. På din iPhone och tryck inställningar > Allmän.

 3. Knacka Handla om och scrolla ner till IMEI-numret. Detta visas precis under serienumret, Wi-Fi-adressen och Bluetooth-informationen.

  Allmänt, Om, IMEI-sektioner i iOS Settings-appen

 4. Ange ditt IMEI-nummer i sökfältet för den IMEI-tjänst du valde.

 5. Välj Kolla upp och fyll i all verifieringsinformation som webbplatsen kräver. Det kommer sedan att försöka matcha ditt IMEI-nummer igen med de som finns lagrade i databaserna.

 6. Om du har angett ditt nummer korrekt kommer du att kunna se mycket information om din telefon, inklusive produktionsdatum, operatören den är kopplad till, om den är låst eller inte och mer. IMEI-numret kommer också att avslöja om en enhet är stulen eller inte.

FAQ

 • Var kan jag köpa en olåst iPhone?

  Du kan köpa en olåst iPhone på Amazon, som har en sektion för olåsta telefoner som du kan filtrera efter Äpple eller iOS. Du kan också köpa olåsta iPhones på Best Buy, Walmart och Gazelle.

 • Vad betyder en olåst iPhone?

  En olåst iPhone är en iPhone som fungerar med alla mobiloperatörer. Alla vill inte vara bundna till en specifik operatörs nätverk av olika anledningar som ofta resor eller att bo i ett område med dålig service. Vissa människor föredrar att köpa en olåst iPhone och aktivera den hos vilket företag som helst.

 • Är det lagligt att låsa upp en iPhone?

  Om du bor i USA, ja, det är lagligt att låsa upp din iPhone eller en annan mobiltelefon. För att låsa upp en telefon måste du antingen köpa en olåst telefon eller uppfylla alla kraven i ditt telefonbolags kontrakt.