Saltar al contenido

Hur man laddar ner FaceTime för Mac, iOS och mer

2 de junio de 2023
facetimelogo 5c759a43c9e77c00011c8287

Vad du ska veta

  • Om FaceTime saknas på din iPad eller iPhone, ladda ner den från App Store.
  • Ladda ner FaceTime från Mac App Store för Mac eller uppdatera ditt operativsystem.
  • Du kan inte ladda ner FaceTime för Android eller Windows, men du kan skicka en länk för att gå med i ett befintligt samtal.

Den här artikeln förklarar hur du laddar ner FaceTime för iOS-enheter och Mac-datorer. Den här informationen gäller iOS-enheter som kör iOS 5 eller senare och Mac-datorer som kör OS X 10.6 eller högre.

Hur man laddar ner FaceTime för iPhone och iPad

Apple FaceTime fungerar på de flesta Apple-enheter. Du behöver vanligtvis inte ladda ner FaceTime för iPhone eller iPad eftersom det kommer installerat på alla iOS-enheter som kör iOS 5 eller högre. Om du raderade FaceTime från en iOS-enhet kan du ladda ner den på nytt från App Store gratis och installera om den. Om FaceTime inte fungerar som förväntat på din enhet kan den ha inaktiverats med funktionen Begränsningar som kan användas för att dölja appar.

Hur man laddar ner FaceTime för macOS

FaceTime kommer med de senaste versionerna av macOS, så om din programvara är uppdaterad bör du ha programmet. Om inte, ladda ner FaceTime från Mac App Store. För att använda Mac App Store måste du köra OS X 10.6 eller senare. Mac App Store finns antingen i dockan eller i det inbyggda App Store-programmet (leta efter det i Apple-menyn i det övre vänstra hörnet). Hitta FaceTime på Apple Store och klicka på Skaffa sig för att ladda ner FaceTime-programvaran och installera den på din Mac. Versionen av FaceTime i Mac App Store är för äldre versioner av macOS, så detta är bara användbart om du har en äldre Mac. På nyare Mac-datorer kan du ta bort den installerade FaceTime-programvaran. Om du gör det måste du återställa eller uppgradera ditt operativsystem för att få tillbaka det.

Hur man laddar ner FaceTime för Android eller Windows

Hur är det med operativsystem som inte kommer från Apple? Till exempel kanske Android-användare undrar om de kan ladda ner FaceTime för sina telefoner. Det korta svaret är nej: Du kan inte skaffa FaceTime för Android eller Windows, men iPhone-användare som kör iOS 15 eller senare kan lägga till Android-användare till sina FaceTime-samtal.