Saltar al contenido

Hur man konverterar Excel -dokument till PDF -format

6 de agosto de 2021
excel to pdf 5b33cd4dc9e77c0037445253

Det finns många sätt att konvertera en Excel -fil till PDF -format. En anledning att göra den här typen av konvertering är att Excel -filen är bekvämare att öppna och läsa på andra datorer, telefoner och surfplattor, allt utan att behöva ha ett kalkylprogram eller en app installerad. Excel -filer som finns kvar i XLSX- eller XLS -formatet är 100% redigerbara med Excel eller ett annat liknande kalkylprogram (t.ex. OpenOffice Calc och LibreOffice Calc), men PDF -filer är det inte. Även om det finns PDF -redaktörer tillgängliga, fungerar de vanligtvis inte lika bra som att redigera råfilen.

Varför använda PDF -format

Excel -filer kräver ett specifikt program för att läsa och redigera dem, så det kan vara svårt att dela sådana dokument med personer som inte har den programvara som behövs. PDF -formatet är dock mycket mer allestädes närvarande, så så länge det finns en PDF -läsare installerad på datorn kan du visa filen utan att behöva en kalkylarkvisare/redigerare.

Använd Microsoft Excel för att skapa en PDF -fil

Om du arbetar med Excel -dokument finns det en god chans att du redan har Excel på din dator. I så fall kan du enkelt konvertera XLS till PDF eller den nyare XLSX till PDF. Dessa instruktioner gäller Excel -versionerna 2019, 2016, 2013, 2010 och Excel för Microsoft 365.

Exportera på en Windows -dator

Windows -användare kan konvertera Excel -dokument till PDF via Exportera meny:

 1. Öppna Fil > Exportera meny.

 2. Välja Skapa PDF/XPS.

 3. Dubbelkolla det PDF (*.pdf) väljs bredvid Spara som typ. Det andra alternativet är att skapa en XPS -fil.

  Du kan använda den här tiden innan du gör PDF -filen för att aktivera eller inaktivera några avancerade alternativ. Gå in i alternativ i dialogrutan Spara för att göra saker som att exportera endast specifika sidor till PDF, exportera alla kalkylblad och mer.

 4. Välja Publicera för att spara Excel -filen i PDF.

Exportera på en Mac

Om du använder en Mac -dator kan du göra en PDF från en Excel -fil via Spara som menyalternativ.

 1. Gå till Fil > Spara som för att öppna en popup-ruta för att spara Excel-dokumentet.

 2. Bredvid Filformat, längst ned i fönstret, välj PDF.

  Skärmdump som visar hur man konverterar en XLSX Excel -fil till PDF på en Mac

  Observera alternativen precis under listrutan för val av format. Du kan välja Arbetsbok eller Ark för att konvertera antingen hela arbetsboken till PDF (alla blad som har data i dem) eller bara det blad som är öppet just nu.

 3. Välj Spara för att konvertera Excel -filen till PDF på din Mac.

Online -omvandlare

Ett annat alternativ för att spara Excel som PDF är att använda en filomvandlare. Eftersom XLS- och XLSX -filer är dokument kan du använda en gratis dokumentfilkonverterare. Det finns till och med några online -till -PDF -omvandlare som gör det ännu enklare att spara Excel -dokument i PDF -format, och eftersom de fungerar med alla webbläsare kan de konvertera Excel till PDF i alla operativsystem. Några av våra favoriter inkluderar Smallpdf, iLovePDF, Soda PDF och Online2PDF. En annan vi gillar, som visas nedan, är FileZigZag. Ladda upp din Excel -fil dit och välj PDF som utdataformat. Välj Börja konvertera för att konvertera Excel -filen till PDF och hämta nedladdningslänken.

FileZigZags webbplats redo att konvertera XLSX till PDF online

«Skriv ut» till PDF

Om du inte har Excel installerat kan du fortfarande spara XLSX- eller XLS -filen till PDF med Microsofts gratis Excel Viewer -program. Eftersom Excel Viewer bara är en Excel -fil visare (inte redaktör), måste du installera ett annat program tillsammans med det för att få det att stödja PDF -konverteringen. Ett sätt är med en gratis PDF -skrivare. PDF -skrivare fungerar genom att du ‘skriver ut’ dokumentet till PDF, vilket är ett enkelt sätt att skicka Excel -filen till PDF -omvandlaren, varefter programmet kommer att spara det i PDF -formatet.

 1. Öppna Excel Viewer och välj Excel -filen du vill konvertera till PDF.

 2. Använd knappen längst upp till vänster i programmet för att välja Skriva ut.

 3. Byt skrivare från rullgardinsmenyn bredvid namn för att vara PDF -skrivaren du installerade.

  Skärmdump av en PDF -skrivare som används med Microsoft Excel Viewer

  I vårt exempel kan vi välja Foxit Reader PDF -skrivare från rullgardinsmenyn.

 4. Gör eventuella andra ändringar i utskriftsinställningarna, till exempel att skriva ut ett visst antal sidor och välj sedan OK för att starta PDF -skrivarprogramvaran, Foxit Reader i det här fallet. Vissa PDF -skrivare öppnar programmet med ytterligare instruktioner, och andra sparar PDF -filen utan andra uppmaningar.

 5. Det är allt! Du har skapat en PDF -fil från Excel -dokumentet!