Saltar al contenido

Hur man kopierar en PowerPoint-designmall till en annan presentation

29 de junio de 2021
notebook 2386034 1920 5c0462bcc9e77c0001a575a0

Vad du ska veta

 • Välj i källpresentationen Se > Slide Master. I Glida högerklicka på Slide Master och välj Kopiera.
 • Gå till Se > Byt Windows och välj den andra presentationen. Gå till Se > Slide Master. Högerklicka på Glida och välj Klistra.
 • Välja Använd Destination Theme (behåller färger, teckensnitt och effekter) eller Behåll källformatering (kopierar källans färger, teckensnitt, effekter).

Den här artikeln förklarar hur man kopierar en PowerPoint-designmall till en annan presentation. Instruktioner gäller för PowerPoint 2019, PowerPoint 2016, PowerPoint 2013 och PowerPoint för Microsoft 365.

Hur man kopierar en presentations designmall

Det är ofta snabbare att kopiera en designmall från en presentation än att hitta den i listan över PowerPoint-mallar.

 1. Gå till Se i presentationen som innehåller designmallen du vill kopiera och välja Slide Master.

 2. Högerklicka på Slide Master i bildrutan till vänster på skärmen och välj Kopiera. Slide Master är den stora miniatyrbilden högst upp i bildrutan. Vissa presentationer innehåller mer än en bildmästare.

  Kopiera Master Slide i PowerPoint

 3. Gå till Se, Välj Byt Windowsoch välj den presentation du vill klistra in Slide Master i. Om du inte ser den andra PowerPoint-presentationen i den här listan betyder det att den andra filen inte är öppen. Öppna det nu och återgå till detta steg för att välja det från listan.

  Byt Windows i PowerPoint

 4. Gå till den andra presentationen Se och välj Slide Master för att öppna Slide Master.

  Slide Master i andra PowerPoint-presentation

 5. För att infoga bildmastern från den andra presentationen högerklickar du på bildrutan till vänster och väljer Klistra, och gör något av följande:

  • Välja Använd Destination Theme för att behålla temafärger, teckensnitt och effekter av presentationen du klistrar till.
  • Välja Behåll källformatering för att kopiera temafärger, teckensnitt och effekter av mallen du kopierar från.
 6. Välj Stäng Master View.

Ändringar som görs i enskilda bilder i originalpresentationen, t.ex. teckensnitt, ändrar inte designmallen för presentationen. Därför kopieras inte grafiska objekt eller teckensnittsändringar till enskilda bilder till en ny presentation.