Saltar al contenido

Hur man lägger till teckensnitt i Word

7 de septiembre de 2021
how to add fonts to word 4173671 25a0151608d647a780b7784f94378b0f

Vad man ska veta

 • Enklaste alternativet för Windows: Högerklicka på .ttf- eller .otf-filen och välj Installera.
 • Nästa enklaste: Gå till Start > Kontrollpanel > Teckensnitt. I ett annat fönster drar du .ttf- eller .otf -filen till teckensnittsmappen du just öppnade.
 • För Word för Mac dubbelklickar du på teckensnittsfilen för att öppna en förhandsvisning> Installera teckensnitt.

Den här artikeln förklarar hur du installerar teckensnitt i Windows, Word för macOS, Microsoft Word Online, Word för Android och Word för iOS. Instruktionerna i den här artikeln gäller alla versioner av Word som går tillbaka till 2011 också för Windows 10, 8 och 7, macOS, Android och iOS.

Hur man installerar ett teckensnitt på Windows

Låt oss lära oss hur man installerar ett teckensnitt på Windows så att vi sedan kan lägga till det i Word. Att installera ett teckensnitt på Windows är detsamma från Windows 10 hela vägen tillbaka till Windows 7. Det finns två sätt att installera.

Metod 1

 1. Om du inte ser en .ttf- eller .otf -fil kan du behöva extrahera den från en zip -fil.

 2. När du har en .ttf- eller .otf-fil högerklickar du på filen och väljer Installera.

 3. Du kommer att se ett fönster för installationens framsteg när det installeras.

Metod 2

 1. Välj Start > Kontrollpanel > Teckensnitt för att öppna systemets teckensnittsmapp.

 2. I ett annat fönster hittar du teckensnittet du vill installera. Om du laddade ner teckensnittet från en webbplats finns filen förmodligen i din Nedladdningar mapp. Teckensnittsfilen kommer sannolikt att ha ett .ttf- eller .otf -tillägg.

 3. Dra önskat teckensnitt till systemets teckensnittsmapp. Du kan släppa den i valfritt vitt utrymme mellan de andra typsnittsikonerna på teckensnittskontrollpanelen. Teckensnitt finns ofta i .zip -filer, så du måste extrahera dem innan du drar de faktiska teckensnittsfilerna till systemets Teckensnitt mapp. För vägledning om hur du extraherar eller packar upp en .zip -fil, se Zip -filer: Packa upp dem med rätt programvara. Om en .zip -fil innehåller flera varianter av ett teckensnitt måste du installera var och en för sig.

 4. När teckensnittet finns i rätt mapp bör det installeras automatiskt. Om det inte gör det dubbelklickar du på teckensnittsfilen för att öppna Font Previeweroch klicka på Installera knappen i det övre vänstra hörnet. Nästa gång du öppnar Word ska det nya teckensnittet visas som ett alternativ i teckensnittslistan.

  När du dubbelklickar på din teckensnittsfil visas den i teckensnittsförhandsgranskaren.

Hur man lägger till teckensnitt i Word för Mac

Innan du kan använda nya Microsoft Word -teckensnitt på Mac måste du lägga till dem i appen för att hantera teckensnitt på macOS, Teckensnittsbok:

 1. Leta reda på din teckensnittsfil och dubbelklicka på den för att öppna fönstret för förhandsgranskning av teckensnitt. Du kan behöva packa upp filen först.

 2. Klicka på Installera teckensnitt längst ned i fönstret för förhandsvisning av teckensnitt, vilket ska öppna Teckensnittsbok.

 3. Om du använder 2011 -versionen av Office för Mac måste du också dra och släppa teckensnittsfilen till Kompatibel med Windows Office samling, som finns i det vänstra sidofältet i Teckensnittsbok.

  Mac teckensnittsbok

  Font Book -appen hanterar teckensnitt för Mac.
 4. Efter omstart av din Mac bör teckensnittet vara tillgängligt i Word och de flesta andra appar inklusive PowerPoint och Excel.

Teckensnitt visas bara korrekt i Word om de är installerade på användarens enhet. Text formaterad med typsnitt som inte stöds kommer vanligtvis att visas i ett standardteckensnitt som Times New Roman. Om du planerar att dela dina Word -filer med andra kan du behöva bädda in några teckensnitt. Du kan bara bädda in teckensnitt i Windows -versioner av Word, och det specifika teckensnittet måste tillåta inbäddning. Kontrollera listan över Microsoft -teckensnitt som stöds av varje version av MS Office för att avgöra vilka teckensnitt du kan behöva bädda in.

Hur man lägger till teckensnitt i Word Online

Om du använder appen Microsoft Word Online som en del av Microsoft 365 kan du använda alla teckensnitt som är installerade på ditt system. Skriv bara namnet på teckensnittsfilen minus tillägget i Teckensnittsalternativ låda.

Word Online

Öppna Office 365 i din webbläsare och skriv teckensnittets namn i rutan för teckensnittsalternativ.
När du sparar dokumentet visas teckensnittsnamnet i rutan för teckensnittsalternativ och visas korrekt för alla användare som har det teckensnittet installerat på sin enhet. Tyvärr kan Word Online inte bädda in teckensnitt.

Om jag lägger till teckensnitt i Word, överför de över till Excel eller PowerPoint?

Ja. När du lägger till ett teckensnitt i ditt operativsystem och ser till att det är kompatibelt med Word bör du kunna använda det i alla MS Office -program inklusive Microsoft Excel och PowerPoint.

Hur man lägger till teckensnitt i Microsoft Word för Android

Tyvärr är det mycket svårare att lägga till teckensnitt i den senaste versionen av MS Word för Android än det var förr. Innan du börjar behöver du root -åtkomst till din enhet. Lifewire har en fördjupad guide som förklarar hur du rotar alla Android-enheter. Att rota din enhet kan ogiltigförklara garantin och orsaka maskinvarufel. Innan du försöker rota, säkerhetskopiera dina viktiga data med en app som Helium.

 1. Med din rotade Android-enhet, ladda ner FX File Explorer och installera root-tillägget.

 2. Öppen FX File Explorer och hitta din teckensnittsfil.

 3. Välj teckensnittsfilen genom att hålla fingret på den i några sekunder och tryck sedan på Kopiera i det övre högra hörnet av skärmen. Om det lyckas ser du en ny ikon i det övre högra hörnet som säger «1 kopieras».

  Teckensnitt i FX File Explorer

  Använd FX File Explorer -appen för att hitta ditt teckensnitt och kopiera det.
 4. Stäng nu FX File Explorer, leta upp MS Word -appen och håll fingret på filikonen för att få en meny att dyka upp. Om din enhet har rotats bör du se en Utforska data alternativ utöver Öppen och Avinstallera.

 5. Knacka Utforska data och hitta teckensnittskatalogen genom att navigera till Filer > Data > Teckensnitt.

 6. Klistra in teckensnittsfilen i teckensnittskatalogen genom att trycka på ikonen «1 kopierad» längst upp till höger på skärmen och välja Klistra från menyn som visas.

 7. Teckensnittet visas nu som ett alternativ i MS Word.

Så här lägger du till teckensnitt i Microsoft Word för iOS

För att lägga till ett teckensnitt på en iPhone eller iPad behöver du en typsnittsinstallationsapp som AnyFont, som du kan ladda ner från App Store.

 1. Flytta önskad teckensnittsfil till din iCloud.

 2. Från iCloud, tryck på teckensnittsfilen och tryck sedan på ellipsen i det övre högra hörnet av skärmen.

 3. Välj Exportera från menyn som faller ner för att iOS -menyn ska visas.

 4. På iOS -menyn trycker du på Öppna i och välj Importera med AnyFont.

 5. När AnyFont öppnats bör du se din teckensnittsfil. Knacka på den och sedan på den stora Aa ikon. Om teckensnittet inte börjar installera direkt trycker du på Installera på nästa skärm som visas och följ instruktionerna.

När du startar om MS Word bör ditt teckensnitt visas i teckensnittsalternativen.

Ladda ner teckensnitt för Microsoft Word

Du kan installera alla teckensnittsfiler på alla operativsystem. Du kan hitta teckensnitt online på Creative Market, Dafont, FontSpace, MyFonts, FontShop och Awwwards. Vissa teckensnitt är gratis medan andra måste köpas. När du laddar ner ett teckensnitt går det vanligtvis till mappen Nedladdningar i ditt system om du inte anger något annat.