Saltar al contenido

Hur man rengör AirPods-fodralet

26 de junio de 2021
how to clean your airpods case 6 31f17971f08a417da6d64961c32ac3ba

Vad du ska veta

 • Öppna ärendet. Ta bort AirPods. Använd en bomullspinne för att rengöra höljets insida.
 • Rengör stammen väl försiktigt. Rör inte vid laddningskontakterna längst ner och använd inte isopropylalkohol i brunnarna.
 • Stäng locket och använd mikrofiberduken för att rengöra utsidan, fuktad med isopropylalkohol vid behov.

Den här artikeln förklarar hur du rengör ditt AirPods-fodral utan att skada ytan eller mekanismen. Rengöringsprocessen är densamma för AirPods eller AirPods Pro-fall.

Hur du rengör ditt AirPods-fodral

Du behöver en mikrofiberduk och en bomullspinne. Om du inte har en mikrofiberduk kommer en vanlig mjuk trasa att göra. Om du har ett särskilt smutsigt fodral kan du också använda isopropylalkohol, men följ anvisningarna nedan noggrant. Här är det bästa sättet att rengöra ditt AirPods laddningsfodral eller AirPods Pro-fodralet när det är smutsigt.

 1. Rengör först inredningen. Öppna fodralet och ta bort AirPods eller AirPods Pro.

 2. Skaffa en bomullspinne. Om det är särskilt fluffigt, ta försiktigt bort lite av luddet från svabbens ände och lämna bara den tätt packade spetsen.

 3. Använd pinnen för att ta bort smuts, smuts och öronvax på insidan av fodralet, rengör det inre övre locket, spåret runt den nedre halvan av fodralet och ristningen för öronsnäckorna själva.

  Rengör AirPods-fodralet med en bomullspinne.

 4. Var försiktig när du rengör stammen väl. Det är sällsynt att smuts kommer ner i den delen av fodralet, men om det gör det, förläng pinnen i brunnen förbi skräpet och tryck sedan pinnen mot brunnen medan du drar pinnen uppåt och «sveper» skräpet ut med spetsens spets. Det är viktigt att du inte av misstag trycker djupare in i brunnen eller vidrör laddningskontakterna längst ner.

  Rengör stambrunnen i ett AirPods-fodral med en bomullspinne.

 5. Om det behövs kan du dämpa pinnen med isopropylalkohol för att rengöra de övre delarna av fodralet, men använd aldrig en fuktad pinne i stammen.

 6. När inredningen är ren stänger du locket och rengör utsidan. Använd en mikrofiberduk för att torka av fodralets utsida ordentligt. Fukta trasan vid behov med en liten mängd isopropylalkohol för att uppmuntra smutsen att lossna.

  En mikrofiverduk används för att rengöra utsidan av ett AirPods-fodral.

 7. Om fodralets laddningsport är smutsig eller igensatt kan du rengöra den med samma tekniker som diskuteras i Säker och korrekt rengöring av din iPhones laddningsport.

Vad du inte ska göra när du rengör AirPods-fodralet

Rengöring av AirPods-fodralet verkar som sunt förnuft, men i det här fallet kan sunt förnuft rengöringsstrategier få dig i trubbel. Här är några hårda «don’ts:»

 • Häll eller spray aldrig vätska direkt i eller i höljet. Det värsta fallet här är att vätska kommer på laddningskontakterna längst ner på stammen.
 • Spräng aldrig tryckluft i det öppna höljet. Det kan tvinga skräp in i stammen, där det kan foul eller skada laddningskontakterna längst ner i brunnen.
 • Använd aldrig något metalliskt eller vasst för att förlora eller skrapa bort smuts.