Skip to content

Hur man rengör AirPods

12 de augusti de 2021
xiong yan WKxjbY9rQaw unsplash b7d8b3888ee94245a21d56310c7a2f04

Vad man ska veta

  • Apple rekommenderar att du rengör dina AirPods med en lätt fuktad, luddfri trasa, en torr luddfri trasa och bomullspinnar.
  • Att använda Apples metod kanske inte tar bort allt öronvax från högtalarportarna, men du kan använda en tandpetare och Fun-Tak (noggrant).
  • Om du inte kan få dina AirPods rena finns det tjänster som PodSwap som byter ut dina AirPods mot ett renoverat par mot en avgift.

Den här artikeln innehåller instruktioner för hur du rengör dina Apple Airpods säkert, inklusive att ta bort öronvax i AirPods och information om hur ofta du ska rengöra dem.

Hur du rengör dina AirPods

Dina AirPods kan bli gunkiga och smutsiga om du använder dem regelbundet, och detta kan minska ljudkvaliteten du får när du använder dem. För att rengöra dem har Apple en rekommenderad metod för rengöring av AirPods som inkluderar: att torka av med en lätt fuktad, luddfri trasa eller en Clorox-torkduk och torka dem sedan med en torr luddfri trasa.

Använd inga tvättmedel eller andra typer av tvål eller rengöringsmedel på dina AirPods eftersom det kan orsaka hudirritation om du inte tar bort det helt från AirPods. Var mycket försiktig under den här processen för att inte få in vatten i några av hålen i AirPods eftersom även om AirPods Pro är vattentåliga är de inte vattentäta. Om vatten kommer in i en AirPod kan det orsaka skada. Om du behöver rengöra laddningsfodralet för dina AirPods kan du upprepa samma process med en lätt fuktad, luddfri trasa först, följt av en torr, luddfri trasa. Om det finns fläckar eller envis smuts på utsidan av AirPods -fodralet kan du ta bort en liten mängd sprit på en trasa för att ta bort det, men var försiktig så att du inte får vätska inuti AirPods. För att rengöra den externa laddningsporten (där kabeln ansluts till ditt AirPods -fodral) kan du borsta bort skräp som kan ha samlats i porten med en mjuk, torr borste. Om du rensar din AirPods Pro kan du ta bort öronspetsarna, skölja dem under rent vatten och torka resten av AirPod med metoden som anges här. Var noga med att torka öronspetsarna helt innan du justerar dem och fäster dem på plats igen. Lägg inte ner något fuktigt i laddningsportarna på dina AirPods eller AirPods Pro laddningsfodral. Om det behövs kan du använda en liten, mjuk torr borste för att ta bort skräp som kan ha kommit ner i laddningsportarna.

Hur man tar bort öronvax i AirPods

Om öronvax är ett problem i dina AirPods, rekommenderar Apple att du använder en torr Q-Tip för att borsta bort smuts eller vax från högtalarporten på dina AirPods. Tyvärr kanske denna metod inte tar bort öronvaxet. Därför är det nödvändigt att hitta ett annat sätt att rengöra dem.

Någon som rengör en AirPods högtalarport med ett Q-tips.

Med en liten tandpetare kan du försiktigt skrapa öronvaxet från kanterna på högtalarporten på dina AirPods. Stick inte in tandpetaren i hålen i högtalarlocket, eftersom det kan skada högtalaren. Istället, om du har envis öronvax eller skräp som sitter fast vid högtalarkåpan, kan du försöka använda Fun-Tak, ett avtagbart monteringsspackel, för att dra skräpet genom högtalarlocket. För att göra det, knåda kittet tills det är smidigt och tryck sedan försiktigt på det på högtalaröppningen. När du drar bort den kommer det att fastna skräp i kittet. Upprepa knådningen och tryck på åtgärderna så ofta som behövs för att rengöra löst öronvax och skräp från dina AirPods. Tryck inte in Fun-Tak för djupt i högtalaröppningen, eftersom det kan bryta in i de inre delarna av AirPods och orsaka att AirPods inte fungerar.

Vad händer om jag inte kan få mina AirPods rena?

Om du har fått dina AirPods så gunkade att det är omöjligt att få dem rena utan risken att förstöra dem, finns det ett annat alternativ. Du kan använda PodSwap, som tar dina gamla AirPods och byter ut dem mot renoverade mot en avgift. Den här tjänsten är praktisk om dina AirPods också har superlåg batteritid.