Saltar al contenido

Hur man ringer WhatsApp -internationella samtal utan extra avgifter

6 de agosto de 2021
how to place whatsapp international calls without extra charges 1efdc560865946ba8d04ab10461bbf31

Vad man ska veta

  • WhatsApp använder din mobildata för att ringa «samtal», som faktiskt är röstchattar.
  • Du kan alltid ringa gratis med en obegränsad mobildataplan, eller om du använder WhatsApp via Wi-Fi.
  • Om du har en begränsad dataplan kan du gå över gränsen för WhatsApp, särskilt när du skickar media eller vid videosamtal.

Den här artikeln förklarar hur du ringer WhatsApp internationella samtal gratis, plus vad du behöver kontrollera nästa gång du ringer ett WhatsApp -samtal.

Kan jag ringa gratis internationellt med WhatsApp?

Ungefär. Ungefär som Telegram, Line och Facebook Messenger använder WhatsApp en internet- eller mobilanslutning för att ansluta WhatsApp -användare till varandra antingen via ett direktmeddelande eller röstsamtal. WhatsApp kan inte användas för att ringa ett mobilnummer som inte finns i din WhatsApp -kontaktlista. Det kan inte heller användas för att ringa ett fast telefonnummer.

Så medan ditt WhatsApp -samtal till en kontakt i ett annat land kan se ut, låta och kännas som ett internationellt telefonsamtal, är det faktiskt ett röstsamtal eller röstchatt. Detta kan vara förvirrande eftersom appen använder ditt telefonnummer när du konfigurerar ditt konto, men detta görs för att bekräfta din identitet och för att ansluta dig till dina telefonbokskontakter, inte för att ge dig gratis telefonsamtal. WhatsApp ringer faktiskt inte regelbundet. Det är en röstchatt -tjänst. Några punkter att tänka på:

  • WhatsApp till WhatsApp. WhatsApp låter dig ringa internationella kontakter men bara från ditt WhatsApp -konto till deras WhatsApp -konto.
  • WhatsApp röstsamtal är inte telefonsamtal. WhatsApp kan inte ringa till fasta telefonnummer, så om du tror att du ringer ett med WhatsApp kan du faktiskt ringa ett vanligt telefonsamtal via enhetens standard telefonapp av misstag. Skype kan dock ringa vanliga telefonnummer.
  • Kontrollera dina WhatsApp -kontakter. Du kan inte röstsamtala ett mobilnummer som inte finns i dina WhatsApp -kontakter. Om du tror att du är det, gillar du bara att ringa ett traditionellt telefonsamtal och debiteras för det som du normalt skulle göra.

Tar WhatsApp betalt för internationella samtal?

När du gör ett röstsamtal till en kontakt via WhatsApp -appen debiteras du inte för telefonsamtalet eftersom det egentligen inte är ett telefonsamtal. Du debiteras dock för data som används eftersom samtalet sker enbart via internet. Om du har en obegränsad dataplan med din mobilleverantör ska du ha det bra, men om din plan har datagränser är det faktiskt möjligt att gå över detta när du använder WhatsApp, särskilt om du skickar mediefiler eller gör videosamtal . När du använder WhatsApp via Wi-Fi använder du inte någon av dina mobildata, så försök att ansluta till Wi-Fi när det är möjligt. Det har förekommit några fall där personer påstår sig ha blivit debiterade för internationella telefonsamtal efter att ha använt WhatsApp med AT&T, Verizon, T-Mobile och Sprint. Även om detta tekniskt sett inte borde hända, finns det flera förklaringar till detta.

  • Fel app användes. Appikonen för WhatsApp -appen och standardapparna på iPhone och Android -smartphones ser ganska lika ut och det är möjligt att de av misstag användes för att ringa samtal.
  • Adressbok förvirring. Appen iOS Kontakter placerar Ring WhatsApp länk direkt ovanför en kontakts telefonnummer. Om du trycker på numret startar ett vanligt telefonsamtal medan du trycker på Ring WhatsApp ska tryckas för att ringa via WhatsApp.
  • Mobiloperatörsavgifter. Vissa användare har hävdat att deras operatörer kommer att byta ett WhatsApp-samtal till ett vanligt samtal om Wi-Fi- eller mobilsignalen är svag. För att förhindra detta, om detta verkligen händer, aktivera flygplansläge när du använder WhatsApp för att säkerställa att du bara ansluter till en Wi-Fi-signal.
  • WhatsApp förvirring. Användare som är nya på smartphones kanske tror att nedladdning av WhatsApp gör alla telefonsamtal gratis. Det gör det inte. Du måste ringa och ringa WhatsApp -meddelanden från WhatsApp -appen.

WhatsApp kan vara en mycket användbar app för att hålla kontakten med vänner, familj och kollegor och all kommunikation inom den, ge eller ta den mindre datakostnaden, bör vara gratis. Om du befinner dig debiteras stora avgifter av din operatör för att ringa WhatsApp -samtal, är en av ovanstående problem sannolikt orsaken.