Saltar al contenido

Så här fixar du WhatsApp -meddelanden som inte fungerar

14 de agosto de 2021
how to fix whatsapp notifications not working 1a0ba67239aa4198b15ae14f662d655c

WhatsApp -meddelande -appen är ett populärt och gratis sätt att kommunicera med vänner, familj och kollegor på Android -smartphones, iPhones och Windows -enheter. Ibland slutar appens meddelanden att fungera korrekt, vilket tvingar dig att öppna appen för att manuellt kontrollera om du fick några DM, vilket är tidskrävande och frustrerande. Problemen som hindrar att aviseringar skapas kan också leda till att WhatsApp -meddelanden inte visas på låsskärmar. Prova dessa korrigeringar för att lösa problem och återgå till att kommunicera med vänner, kollegor och familjemedlemmar. Informationen i denna artikel gäller WhatsApp på smartphones med Android 4.0.3 och senare, iPhone med iOS 9 och senare, Windows 10 och Windows 8.

Orsak till WhatsApp -meddelandefel

När dina WhatsApp -aviseringar inte fungerar kan fel appinställningar eller inställningar väljas. Vid andra tillfällen kan vissa av enhetens behörigheter ha inaktiverats. Ibland finns det ingen märkbar orsak.

Så här fixar du WhatsApp -meddelanden som inte fungerar

När dina WhatsApp -aviseringar inte visas får du dina aviseringar och varningar att fungera igen på iPhone, Android, Windows och webben med hjälp av följande korrigeringar.

 1. Stäng av flygplansläge. Alla plattformar har ett flygplansläge av något slag som stänger av all internetanslutning och förhindrar att nya WhatsApp -meddelanden kommer in och skickar dig ett meddelande.

  • Hantera Wi-Fi på Android
  • Hantera flygplansläge på iPhone
  • Hantera flygplansläge på Windows -enheter
 2. Kontrollera att du är online. Om du inaktiverar mobil- och Wi-Fi-anslutningar får du inga WhatsApp-aviseringar, samtal eller chattmeddelanden. Genom att ansluta din iPhone eller Android-enhet till ditt Wi-Fi-nätverk kan aviseringar levereras.

 3. Be en vän om hjälp. Du får bara ett WhatsApp -meddelande när någon ringer eller meddelar dig i appen. Be en vän att skicka WhatsApp -chattmeddelanden till dig så att du kan se om det är ett problem. Be någon att skicka ett WhatsApp -meddelande till dig efter att du har testat var och en av dessa lösningar för att se om det fungerar.

 4. Aktivera aviseringar i WhatsApp -appen. Öppna WhatsApp och gå till inställningar > Meddelanden och se till att aviseringsinställningarna är aktiverade. En inställning aktiveras om omkopplaren är grön.

 5. Kontrollera inställningarna Stör ej. Dessa kan påverka vilken typ av appaviseringar du får, hur aviseringar visas och när du får en. Dubbelkolla för att se till att den här funktionen inte gör att dina WhatsApp-aviseringar är tysta.

  • Hantera Stör ej på iPhone
  • Hantera Stör ej på Android
  • Hantera tysta timmar i Windows
 6. Stäng av Wi-Fi. Även om du kanske är ansluten till en Wi-Fi-anslutning kan internettjänsten vara nere. Stäng av Wi-Fi på din iPhone eller Android-smartphone och växla till ditt mobilnät för att se om det hjälper.

 7. Starta om enheten. Omstart av en Windows -bärbar dator eller dator, iPhone eller Android -enhet kan lösa flera problem.

 8. Installera de senaste uppdateringarna för operativsystemet. Som med omstart av en enhet kan installationen av de senaste uppdateringarna av operativsystemet ofta åtgärda eventuella fel.

  • Uppgradera iOS
  • Uppgradera Android
  • Uppgradera Windows 10
 9. Uppdatera WhatsApp -appen. Ibland kan en ny version av ett operativsystem få vissa appfunktioner att sluta fungera korrekt. En appuppdatering kan åtgärda detta genom att förbättra kompatibiliteten. Oavsett vilket operativsystem du använder är det alltid viktigt att hålla det uppdaterat för att få de senaste funktionerna, korrigeringarna och säkerhetsuppdateringarna.

  • Uppdatera iOS -appar
  • Uppdatera Android -appar
  • Uppdatera Windows -appar
 10. Kontrollera om Low Power Mode är aktiverat. Många enheter har en funktion som automatiskt inaktiverar bakgrundsappaktivitet och aviseringar när batteriet tar slut. Kontrollera att detta inte aktiverades av misstag.

  • Hantera Low Power Mode på iPhone
  • Hantera energisparläge på Android
  • Hantera batterisparfunktionen i Windows
 11. Kontrollera iOS och Android WhatsApp -meddelandeinställningar. Gå till inställningar > WhatsApp > Meddelanden på iPhone eller Ansökningsansvarig > WhatsApp > Meddelanden på Android. Se sedan till att alla lämpliga aviseringsinställningar är påslagna.

 12. Aktivera bakgrundsaktivitet. Gå till inställningar > WhatsApp på iPhone och kolla det Bakgrunds app uppdatering och Mobil data är aktiverade. Öppna på Android Ansökningsansvarig > WhatsApp > Dataanvändning och se till att Begränsa bakgrundsdata är inte valt.

 13. Logga ut på andra enheter. Du kan få WhatsApp -aviseringar på en annan enhet om du är inloggad på WhatsApp på flera ställen. Logga ut från alla dina WhatsApp -appar på mobiltelefoner, surfplattor och datorer och logga sedan in på endast en enhet. Logga ut från webbversionen av WhatsApp om du loggade in på en webbläsare för att komma åt ditt konto.

 14. Aktivera skrivbordsaviseringar. Om du använder webbversionen av WhatsApp aktiverar du aviseringar genom att klicka på prompten i webbläsaren när du ansluter till ditt konto. Om du inte ser uppmaningen stöder webbläsaren inte skrivbordsaviseringar. Använd en webbläsare som gör det, till exempel Microsoft Edge eller Google Chrome. Du kan också kontrollera inställningar för skrivbordsaviseringar för alla webbplatser i Edge genom att gå till inställningar > Avancerad > Hantera behörigheter och knacka på webbplatsens namn. Processen liknar andra webbläsare.