Saltar al contenido

WhatsApp senast sett: Vad det är och hur man stänger av det

9 de agosto de 2021
Manusingsmartphone 1689ed8036ca43b7b6a5ca62d52c45db

Om du inte vill att WhatsApp ska visa förra gången du använde tjänsten måste du justera inställningen Senast sett i WhatsApp. Det är väldigt enkelt att växla den här inställningen till och från. Här är hur.

Hur fungerar inställningen för WhatsApp senast sett?

Som standard visar WhatsApp tiden du senast använde appen i chattfönstret, till exempel sågs senast idag 18:15. Så om någon öppnar en chatt med dig kan de se den senaste gången du hade appen öppen (om du inte är online för närvarande, det vill säga i så fall kommer din status att säga uppkopplad). Det finns dock inget sätt att dölja din status om du är det uppkopplad eller skriver, även om du stänger av den senast setta inställningen. Men om du inte vill att din senast synliga tid ska vara synlig för dina kontakter kan du välja att stänga av den här inställningen, antingen tillfälligt eller permanent. Så här ändrar du den här inställningen på både iPhone och Android. Är integritet online viktigt för dig? Mer information om WhatsApp -sekretess finns i Hur du använder WhatsApp -sekretessinställningar.

Så här stänger du av/på senast sett på iPhone

Att stänga av den senast setta inställningen är lätt att göra på iPhone. Så här slår du av och på den här inställningen snabbt. Om du stänger av senast sett kan du inte heller se andras senast setta tid.

 1. Öppna WhatsApp på din iPhone och tryck på inställningar ikonen längst ner på skärmen.

 2. Från inställningar, tryck på konto > Integritet.

 3. Tryck på i sekretessinställningarna Senast sedd, sedan Välj Ingen för att din senast sedda inställning ska stänga av senast sett. Det betyder att ingen kommer att kunna se din senast setta tid. Om du vill låta andra se när du senast var online kan du välja Alla eller Mina kontakter för att aktivera alternativet.

  Bestäm vem som kan se Senast sett på WhatsApp

Så här stänger du av/på senast sett på Android

Det är också lätt att stänga av den senast setta inställningen på Android. Så här slår du av och på den här inställningen snabbt. Om du stänger av senast sett kan du inte heller se andras senast setta tid.

 1. Öppna WhatsApp på din Android och tryck på de tre vertikala prickarna längst upp till höger på skärmen för att komma till menyn.

 2. Tryck på på menyn inställningaroch tryck sedan på konto.

  Så här får du åtkomst till WhatsApp -kontoinställningar på Android.

 3. Från konto skärm, tryck på Integritetoch tryck sedan på Senast sedd. Välj sedan Ingen för din senast sedda inställning. Det betyder att ingen kommer att kunna se din senast setta tid. Alternativt, om Senast sett är inställd på Ingen, men du vill låta andra se din status, kan du välja Alla eller Mina kontakter för att aktivera funktionen.

  Så här ändrar du din senast sedda status på WhatsApp.