Saltar al contenido

Hur man ser vem som delade ditt inlägg på Facebook

21 de julio de 2021
facebooksharing 5c0f9f3346e0fb0001fb71fe

Vad du ska veta

 • Enklaste sättet: Kontrollera dina aviseringar. Välj Larmklocka högst upp till höger på Facebook för att se alla aviseringar.
 • Det andra enklaste sättet: Kontrollera originalinlägget. Leta efter text som säger något som “# dela med sig”Där # är antalet aktier som gjorts.
 • För äldre inlägg, i Sökruta, ange frasen kopplad till inlägget och tryck sedan på Stiga på. Välj på vänster sida Inlägg från dig > Dela med sig.

Den här artikeln förklarar två enkla sätt att se hur många delar ditt Facebook-inlägg har och hur du visar det på äldre inlägg. Instruktioner gäller alla webbläsare som visar Facebook.

Kontrollera dina meddelanden

Om du nyligen har lagt upp något är det enklaste sättet att kontrollera om det har delats genom att kontrollera dina aviseringar. Tryck på larmklocka längst upp till höger på Facebook och se vilka nya aviseringar som finns. Om ett inlägg har delats berättar det namnet på personen och hur många timmar sedan de delade det. Du kan också få ett e-postmeddelande som informerar dig om detta, beroende på om du har konfigurerat e-postuppdateringar.

Kontrollera originalposten

Det är möjligt att kontrollera direkt från din tidslinje om någon har delat ditt innehåll.

 1. Välj ditt namn på Facebook-huvudsidan.

 2. Bläddra ner för att titta på dina inlägg.

 3. Om du ser text direkt under ett inlägg som säger något som «1 dela» (eller mer om du är populär), betyder det att den har delats.

 4. Välj texten för att få mer information om vem som har delat den. Informationen kan innehålla namnet på den vän som delade den, allt extra de har lagt till den, till exempel kommentarer och eventuella kommentarer de kan ha fått från sina vänner. Vissa inlägg kanske dock inte visas på grund av personens integritetsinställningar.

Hur man hittar äldre inlägg

Hur hittar du vem som delade ett inlägg från länge sedan? Det är lite knepigare, men ändå ganska enkelt att göra. Välj sökruta högst upp på Facebook och skriv in en fras som är kopplad till inlägget och tryck sedan på Stiga på. Välj på vänster sida av resultaten Inlägg från dig för att se ditt tidigare inlägg och välj sedan Dela med sig för att se vem som annars har delat det.

 1. Välj sökruta högst upp på Facebook och skriv in en fras som är kopplad till inlägget och tryck sedan på Stiga på.

  Söker igenom äldre Facebook-inlägg för delning

 2. Välj på vänster sida av resultaten Inlägg från dig för att se ditt tidigare inlägg.

 3. Välj Dela med sig för att se vem som annars har delat det. Vill du se vad dina vänner säger om ämnet? Välj Dina vänner för att se relaterade inlägg.

Hur man ser vem som har delat andra inlägg

Ibland kanske du vill se vem som har delat ett offentligt inlägg som inte är ditt. Det är lika enkelt att göra. Gå till inlägget i fråga, till exempel på en Facebook-sida eller väns konto och välj sedan Dela med sig. Du ser en lista över de personer som har delat inlägget.

Ett inlägg på Facebook som delas av många användare

Beroende på personens sekretessinställningar kanske du inte ser alla som har delat inlägget.