Saltar al contenido

Hur man skapar en multiboot Linux USB-enhet med Linux

23 de junio de 2021
multibootfinal 58dc10785f9b58468332f33b 5be9e714c9e77c005105e3fd

Vad du ska veta

 • Ladda ner MultiSystem, bränn skivavbildningen till en USB-nyckel och starta sedan om datorn med USB-enheten som en startdisk.
 • I MultiSystem drar du distributioner från filhanteraren till Välj ISO eller IMG låda. Gör det för ytterligare distributioner efter behov.
 • Starta om med USB-enheten. MultiSystem-menyn laddas. Välj Linux-distributioner högst upp i listan och tryck på Stiga på.

Skapa en multi-boot USB-enhet för Linux med MultiSystem-verktyget. Verktyget stöder en ISO-bild för att stödja bränning direkt till USB.

Installera och starta MultiSystem på en USB-enhet

Innan du kan skapa en Multiboot Linux USB-enhet måste du ladda ner och installera MultiSystem.

 1. Ladda ner MultiSystem och bränn skivbilden till en USB-nyckel.

 2. När du har bränt USB-minnet startar du om datorn med USB-enheten som startdrivenhet. Denna process startar MultiSystem i en live-session.

Lägg till Linux-distributioner på USB-enheten

Nästa steg är att lägga till några Linux-distributioner till den startbara USB-enhet du skapade.

 1. När du har laddat ner alla distributioner som du vill lägga till USB: n öppnar du nedladdningsmappen på din dator med filhanteraren som är installerad på datorn.

 2. Dra den första distributionen i rutan som säger Välj ISO eller IMG på skärmen Multisystem.

 3. Bilden kopieras till USB-enheten. Skärmen blir svart och lite text rullar uppåt; ser du en kort förloppsindikator som markerar hur långt genom processen du är. Det tar ett tag att lägga till någon distribution på USB-enheten och du bör vänta tills du återvänder till huvudskärmen för Multisystem. Förloppsindikatorn är inte särskilt korrekt och du kanske tror att processen har hängt.

 4. Efter att den första distributionen har lagts till kommer den att visas i den övre rutan på Multisystem-skärmen.

 5. Om du vill lägga till ytterligare en distribution drar du ISO-bilden till Välj ISO eller IMG rutan i Multisystem och vänta igen till att distributionen läggs till.

Starta upp i USB-enheten med flera start

Det sista steget är att starta in i USB-enheten med flera böcker.

 1. Starta om datorn så att USB-enheten sitter kvar och tryck på relevant funktionsknapp för att öppna startmenyn innan ditt huvudoperativsystem laddas.

  Starta upp i skärmbilden för flera system

 2. Välj din USB-enhet från startmenyn. MultiSystem-menyn laddas och du bör se de Linux-distributioner du valde högst upp i listan.

 3. Välj den distribution du vill ladda med piltangenterna och tryck på lämna tillbaka. Linux-distributionen laddas nu.