Saltar al contenido

Hur man skapar en omröstning i Outlook

19 de julio de 2021
GettyImages 122155912 278899c57dbb42f9b91652d96f22ccea

Det är ofta användbart att skicka ett e-postmeddelande till en grupp människor för att se vad alla tycker om en idé. Ibland vill du bara samla in feedback; i så fall fungerar en vanlig e-post bra. Om du vill att folk ska välja mellan förinställda alternativ, som Ja / Nej eller Acceptera / Avvisa, är en omröstning ett bra sätt att gå. Instruktionerna i den här artikeln gäller Outlook för Microsoft 365, Outlook 2019, 2016, 2013, 2010 och 2007.

Skapa en omröstning i Outlook

Outlook har röstknappar som kan användas i e-postmeddelanden och för att samla in resultaten från en omröstning.

 1. Skapa ett nytt e-postmeddelande i Outlook och skriv helt enkelt den fråga du vill att mottagarna ska svara på. Att använda röstknappar beror på alla dina mottagare som använder Outlook. Om du vet att alla använder Outlook är det inte ett problem. För bredare undersökningar kan dock ett annat tillvägagångssätt vara mer lämpligt. Att skapa en klotterundersökning kan vara meningsfullare i dessa fall.

 2. Välj alternativ fliken i bandet i det nya e-postfönstret.

 3. Välj Använd röstknappar för att ta fram en lista över röstalternativ.

  Använd röstknappar markerade i menyfliksområdet

 4. Välj Godkänn; Avvisa, Ja Nej, Ja Nej Kanske eller Beställnings.

  Röstknappar alternativ

 5. Om du väljer Beställnings, kan du skapa anpassade röstningsalternativ med hjälp av fältet bredvid Använd röstknappar. Varje röstningsalternativ måste separeras med ett semikolon.

  Anpassade röstningsalternativ

 6. Skicka e-postmeddelandet och vänta på feedback.

Vad mottagarna kommer att se

Hur omröstningen visas för mottagaren beror på hur de ser den i Outlook. Det är därför viktigt att inkludera instruktioner om du skickar ett e-postmeddelande med Outlook Röstknappar till personer som kanske inte känner till dem.

Använda läsfönstret

Om mottagaren använder läsfönstret i Outlook måste de välja Detta meddelande innehåller röstknappar. Klicka här för att rösta nära toppen av e-postmeddelandet. Om du gör det visas en enkel rullgardinslista som mottagaren kan använda för att rösta.

Visa e-post i ett separat fönster

Om mottagaren har öppnat e-postmeddelandet i ett separat fönster är det mindre klart hur de ska rösta; de kommer bara att se «Rösta genom att klicka på Rösta i Svara gruppen ovan.» meddelande nära toppen av e-postmeddelandet. För att rösta måste de välja Meddelande > rösta.

Granska resultat från Outlook-enkäten

Varje gång någon svarar på din omröstning får du ett e-postmeddelande med deras svar. Det är också möjligt att granska alla svaren.

 1. Öppna det skickade e-postmeddelandet som innehåller röstknapparna.

 2. Välj Meddelande flik.

  Meddelandeflik i Outlook

 3. Välj Spårning.

  Spårningsknapp i Outlook

 4. Du ser en sammanfattning av alla svar på omröstningen.

  Sammanfattning av omröstningen

  Om någon svarar mer än en gång ser du ett e-postmeddelande för vart och ett av deras svar, men bara deras första svar räknas med i spårningsinformationen.