Saltar al contenido

Hur man slår på en Samsung-surfplatta

25 de junio de 2021
GettyImages 1207515688 cbce6152ad154cefaca5175438885098

Vad du ska veta

 • De flesta Samsung Galaxy-surfplattor slås på genom att hålla strömbrytaren intryckt i minst tre sekunder.
 • Om du behöver tvinga omstart av surfplattan, håll de ström- och volym ned-knapparna samtidigt i cirka 15 sekunder för de flesta Galaxy-modeller.
 • Om din surfplatta inte slås på, inte laddar och inte svarar på någon kraftåterstartsmetod krävs det troligen reparation.

Den här artikeln förklarar hur man slår på en Samsung Galaxy Tablet och vad man ska göra om de vanliga stegen inte fungerar.

Hur man slår på en Samsung Galaxy-surfplatta, normalt

Även om det finns många versioner av Samsung Galaxy-surfplattor (från den prisvärda Tab A-serien till flaggskeppet Tab S-serien), kommer de flesta av dem att starta på samma sätt. Varje Samsung-surfplatta har en mager knapp på toppen eller sidan av chassit; det här är knappen du använder för att slå på den. Om din surfplatta har några knappar på framsidan är dessa inte huvudströmbrytarna. du kan ignorera dem för detta ändamål. Om din surfplatta är tillräckligt laddad eller inkopplad, håll ned strömknappen på toppen eller sidan av surfplattan i några sekunder. Du bör då se Samsungs startskärm. När den har slutfört startcykeln ser du Samsungs huvudlåsskärm. Härifrån, för att låsa upp surfplattan, använder du upplåsningsmetoden du har aktiverat.

Hur återställer du din Samsung-surfplatta om den inte slås på?

Om du håller ned strömbrytaren i några sekunder och fortfarande ser den svarta skärmen finns det några metoder att försöka:

 • Anslut surfplattan och lämna den på laddaren i minst 15 minuter. Du kan se en laddningsindikator. Försök sedan sätta på den som vanligt.
 • Om du vet att surfplattan är laddad och den fortfarande inte startar är standardmetoden för att återställa Samsung-surfplattor att hålla ner strömbrytaren och volym ned-knappen tills startcykeln börjar (cirka 10–15 sekunder). Släpp sedan knapparna.
 • Om du vet att surfplattan är laddad och Power + Volume-Down-kombinationen inte fungerar, håll ned strömbrytaren i minst två minuter. Om du gör detta stänger ibland en frusen surfplatta som är låst i en svart skärm «på» -position.
 • Den sista utväg är att vänta tills batteriet tar slut helt och sedan lämna surfplattan avstängd i 30 minuter. Koppla sedan in den i minst 15 minuter och prova ovanstående metoder.

Om ingen av dessa metoder fungerar måste du förmodligen ta surfplattan till ett certifierat servicecenter eller skicka den till Samsung för reparation.

Varför slås inte på eller laddas din Samsung Galaxy-surfplatta?

Det finns många anledningar till att din surfplatta inte slås på eller ens laddas. här är de troliga syndarna:

 • Batteriet är inte fulladdat och du måste ansluta surfplattan.
 • Batteriet är inte fulladdat och du har anslutit din surfplatta med en inkompatibel eller skadad laddningskabel eller tegelsten.
 • Din surfplattas programvara har frusit på en svart skärm och du måste tvinga omstart genom att trycka på både ström- och volym ned-knapparna.
 • Tablettens batteri håller inte längre på en laddning och det måste repareras eller bytas ut.
 • Din surfplatta är inte avstängd men har en trasig skärm och den måste repareras eller bytas ut.

FAQ

 • Hur aktiverar jag SMS för min Samsung-surfplatta?

  För att texta på din Samsung-surfplatta, se till att lägga till samma Samsung-konto som du använder på din telefon till din Samsung-surfplatta. Gå sedan till panelen Snabbinställningar på både din telefon och surfplatta och tryck på Ring och sms på andra enheter. Dina enheter är nu anslutna och du kan sms (och ringa) från din surfplatta.

 • Hur aktiverar jag Säkert läge på min Samsung-surfplatta?

  Om din enhet är lyhörd, håll ned Strömknappen tills du ser Stäng av. Håll ned Stäng av tills du ser en fråga i felsäkert läge och tryck sedan på Säkert läge att bekräfta. Om enheten inte svarar, tryck och håll ned Kraft och Sänk volymen och släpp sedan strömbrytaren när skärmen visas. Fortsätt att hålla Sänk volymen tills du ser indikatorn Felsäkert läge längst ner på skärmen.

 • Hur stänger jag av Säkert läge på min Samsung-surfplatta?

  Håll ned Kraft knappen för att nå Enhetsalternativoch tryck sedan på Omstart > OK för att stänga av enheten. Starta din enhet som vanligt, och Säkert läge ska inaktiveras.

 • Hur stänger jag av Voice på min Samsung-surfplatta?

  För att stänga av röstassistenten, gå till inställningar > Tillgänglighet > Skärmläsare och slå av Röstassistent. Knacka OK att bekräfta.

 • Hur stänger jag av prediktiv text på min Samsung-surfplatta?

  Tryck på på hemskärmen Appar > inställningar. Hitta Systemetoch tryck sedan på Språk och inmatning. Under Tangentbord och inmatningsmetoder, tryck på Samsung-tangentbord. Under Smart typning, tryck på Förutsägbar text, slå sedan av Förutsägbar text.

 • Hur aktiverar jag autokorrigering på en Samsung-surfplatta?

  Tryck på på hemskärmen Appar > inställningar. Hitta Systemetoch tryck sedan på Språk och inmatning. Välj tangentbordet du använder och välj sedan Textkorrigering och växla på Automatisk korrigering.

 • Hur stänger jag av autokorrigering på en Samsung-surfplatta?

  Tryck på på hemskärmen Appar > inställningar. Hitta Systemetoch tryck sedan på Språk och inmatning. Välj tangentbordet du använder och välj sedan Textkorrigering och slå av Automatisk korrigering.