Saltar al contenido

Hur man slår på tangentbordsljuset på en HP-bärbar dator

26 de junio de 2021
keyboardbacklight02 603aab3038d142449a96bb00c836a8e9

Vad du ska veta

 • Tryck på tangentbordets bakgrundsbelysningsknapp – den är vanligtvis i raden av F knapparna.
 • Du kan trycka på den igen för att stänga av bakgrundsbelysningen.
 • På vissa HP-bärbara datorer kan du behöva trycka på funktionen (FN) nyckel först.

Den här guiden förklarar hur du slår på tangentbordets bakgrundsbelysning på en HP-bärbar dator. Det kan variera något för vissa, särskilt äldre modeller, men de flesta HP-bärbara datorer använder samma metod och har nyckeln på samma plats.

Så här aktiverar du tangentbordets bakgrundsbelysning på HP-bärbara datorer

HP har gjort processen att slå på tangentbordets bakgrundsbelysning extremt enkel. De flesta moderna HP-bärbara datorer kräver bara att du trycker på en enda knapp för att slå på och av tangentbordets belysning.

 1. Sätt på din HP-bärbara dator med strömbrytaren.

 2. Leta reda på tangentbordets bakgrundsbelysningsknapp på tangentbordet. Den kommer att finnas i raden av Funktion F längst upp på tangentbordet och ser ut som tre rutor med tre rader som blinkar ut från vänster kvadrat.

 3. Tryck på den. Tangentbordsbelysningen ska sedan tändas. Du kan stänga av den igen genom att trycka på samma knapp.

  Tangentbordsbelysningsknapp på en HP Spectre x360 13

Vissa modeller kan kräva att du trycker på FN samtidigt. Det ligger vanligtvis i den nedre raden på tangentbordet, ofta mellan vänster Ctrl och Windows-tangenter.

Använda Luminance Keys

Du kan justera ljusstyrkan på tangentbordets bakgrundsbelysning med de separata luminansknapparna. De finns också i den översta raden av FN knappar och betecknas med stora och mindre blinkande ljussymboler. Om du har följt dessa steg och bakgrundsbelysningen inte tänds eller bara tänds under en kort period innan du stänger av den igen, finns det några korrigeringar du kan prova.

 • Bekräfta att din bärbara dator har tangentbordsbelysning på HP: s supportwebbplats eller i din bärbara datorhandbok.
 • Gå till din HPs bärbara dator och leta efter en inställning som heter Actionknappar. Se till att den är aktiverad.
 • Navigera till i din HP-bärbara dator Avancerad > Inbyggda enhetsalternativ och leta efter Tidsgräns för bakgrundsbelyst tangentbord. Ställ in den hur länge du vill aktivera bakgrundsbelysning.

Har HP bärbara datorer ljusa tangentbord?

Många HP-bärbara datorer har bakgrundsbelysta tangentbord, vissa bara en enda färg, andra med så kallad RGB-belysning, som kan anpassas för att visa olika färger. Det beror på din bärbara modell.

Hur tänder jag tangentbordslampan på mina HP-bärbara datorer i Windows 10?

Även om de flesta HP-bärbara datorer kör Windows 10 spelar det ingen roll vilket operativsystem din HP-bärbara dator har. Du kan slå på tangentbordslampan med den dedikerade tangentbordets belysningsknapp, som i instruktionerna ovan.

Hur tänder jag mitt bärbara tangentbord?

HP-bärbara datorer har en dedikerad tangent för att slå på och av tangentbordets belysning och separata för att justera ljusstyrkan. Vissa bärbara datorer har en liknande kommandoknapp, medan andra har dedikerade applikationer för att aktivera och justera belysningen. Det beror på din bärbara dators märke och modell. FAQ

 • Hur aktiverar jag tangentbordsbelysning på min HP OMEN-bärbara dator?

  Använd F5 eller FN + F5 kombination för att slå på tangentbordets bakgrundsbelysning. Anpassa ljusintensitet, zoner och animationer från OMEN Command Center > Belysning > Tangentbord.

 • Hur tänder jag tangentbordslampan på HP Pavilion-bärbara datorer?

  Vissa HP Pavilion-bärbara datorer saknar bakgrundsbelysning helt. Om du har bekräftat att din modell har den här funktionen kan du prova F5 nyckel även om den är tom. Alternativt kan din modell använda en annan nyckel som F4, F9, eller F11 ensam eller i kombination med FN nyckel.