Saltar al contenido

Hur man stoppar Hotmail från att markera e-post som skräppost

12 de julio de 2021

Vad du ska veta

  • Gå till Säkra avsändare lista i Syn: Klick inställningar > Visa alla Outlook-inställningar. Välj sedan Post > Skräppost.
  • Skriv icke-skräppost mejladresser i Säkra avsändare område> Lägg till > Spara.
  • För att lägga till flera e-postadresser: Välj Lägg automatiskt till personer som jag skickar e-post till listan över säkra avsändare.

Den här artikeln förklarar hur du lägger till specifika e-postadresser i listan Safe Senders i Outlook Mail. E-postadresser (och domännamn) som anges i listan Säkra avsändare för att alltid gå till din inkorg istället för skräppostmappen.

Förhindra Hotmail från skräppost

För att välja från vilka adresser Hotmail aldrig ska skicka e-post till skräppost, gå till Säkra avsändare lista och skriv e-postadresserna i listan.

  1. Klicka på kugghjulet för inställningar längst upp till höger på Outlook.com.
  2. Klick Visa alla Outlook-inställningar längst ned i popup-menyn.
  3. Gå till Post > Skräppost.
  4. Skriv en avsändares e-postadress eller domän i textrutan i Säkra avsändare område.
  5. Klick Lägg till.
  6. Klick Spara överst på sidan.

För att ange en domän så att inga e-postmeddelanden från den domänen någonsin markeras som skräppost, skriv bara textdelen (inte «@» -tecknet). Till exempel skulle du gå in gmail.com för att avblockera alla Gmail-meddelanden. Du kan ta bort e-postadresser och domäner från listan över säkra avsändare genom att markera dem och klicka på papperskorgen. Att göra detta tvingar inte nödvändigtvis e-postmeddelanden från dessa avsändare att gå till skräppostmappen, utan kommer istället att återställa dem till en vanlig e-poststatus, där de kanske eller inte går till skräppost, beroende på hur Outlook.com tolkar meddelandet.

Tips om hur du använder listan över säkra avsändare

Tänk igenom vilka e-postadresser du anger i listan över säkra avsändare. Att till exempel låta alla e-postmeddelanden från Gmail.com passera till din inkorg är förmodligen helt säkert, men om du skräpar din lista över säkra avsändare med för många «icke-officiella» domäner som utländska eller sådana som du aldrig har hört talas om, kan du förvänta inkorgen för att också vara full av skräppost.

Om du vill lägga till en e-postlista i din säkra avsändarlista fungerar det kanske inte eftersom e-postlistan antagligen inte skickas direkt till dig utan till någon form av distributionslista som vidarebefordrar e-postmeddelandet till dig. I så fall kanske listan över säkra avsändare inte fungerar för att hålla e-postmeddelandena borta från skräppostmappen. I sådana fall lägger du till domänen eller e-postadressen till Säkra e-postlistor område, som ligger strax under listan över säkra avsändare. Du kan också låta Outlook.com acceptera e-post endast från kända avsändare.