Saltar al contenido

Hur man tar bort en kommentar på Facebook

20 de junio de 2021
how to delete a comment on facebook 5071067 7 818f3d86b56b45f186532930425d9148

Vad du ska veta

 • Ta bort din kommentar: Välj tre prickar till höger om kommentaren> Radera > Radera.
 • Ta bort någon annans kommentar till ett av dina inlägg: Välj tre prickar bredvid kommentaren> Radera.
 • Redigera en kommentar: Välj tre prickar bredvid kommentaren> Redigera. Du kan inte redigera någon annans kommentar.

Om du någonsin har mött paniken att lägga upp en kommentar på Facebook som du inte menade att posta, vet du hur viktigt det är att veta hur man tar bort en kommentar på Facebook. Det är enkelt att radera eller redigera en kommentar, men metoden du använder varierar beroende på var du har lagt upp den och om du vill ta bort din egen eller någon annans tillägg till ett av dina inlägg.

Hur man tar bort en kommentar från Facebook

I de flesta fall tar det bara ett eller två snabba steg att ta bort en kommentar på Facebook.

 1. Om du har lagt upp en kommentar själv eller någon annans inlägg, välj bara de tre punkterna till höger om din kommentar och välj Radera från rullgardinsmenyn.

  När du tar bort en kommentar eller ett inlägg måste du välja Radera igen på ett bekräftelsemeddelande som frågar om du är säker på att du vill ta bort.

 2. Om du vill redigera en kommentar du har gjort på ett av dina inlägg eller någon annans inlägg är processen nästan densamma som att radera ett inlägg på Facebook. Välj de tre punkterna till höger om din kommentar och välj Redigera från rullgardinsmenyn.

  Skärmdump för att redigera en kommentar på Facebook.

 3. Om du har skapat ditt eget inlägg på din vägg, någon annans vägg eller till en Facebook-grupp kan du ta bort det inlägget på samma sätt. Den enda skillnaden är att alternativet att ta bort inlägget från Facebook är längre ner i listan. Välj de tre punkterna i det övre högra hörnet av inlägget du vill ta bort och välj Radera alternativ längst ned i rullgardinsmenyn.

  Skärmdump för att radera ett inlägg på Facebook

 4. Du kan redigera samma inlägg med samma tillvägagångssätt. Välj bara de tre punkterna längst upp till höger på inlägget och välj Redigera posta högst upp i rullgardinsmenyn.

  Skärmdump för att redigera ett inlägg på Facebook.

Hur man tar bort eller redigerar någon annans kommentar

Du kan bara ändra kommentarer som någon annan har lagt upp på Facebook om kommentaren gjordes på ett av dina inlägg eller i en Facebook-grupp eller sida som du kör. Använd följande instruktioner för att radera eller redigera någon annans inlägg på Facebook.

 1. För att radera en kommentar som publicerats av någon annan på ett av dina inlägg, välj bara de tre punkterna till höger om inlägget. Välj Radera från rullgardinsmenyn.

  Skärmdump för att radera någon annans Facebook-inlägg.

  Tänk på att för att radera någon annans kommentar på Facebook måste inlägget vara ett svar på ett av dina inlägg eller om någon gjorde ett inlägg på din vägg. Du kan inte radera någon annans kommentar på någon annans inlägg och du kan inte ta bort någon annans inlägg på sin egen vägg eller någon annans vägg.

 2. Du kan radera en kommentar som publicerats av någon i en Facebook-grupp eller sida som du hanterar. Processen är identisk med att radera någons kommentarer på din personliga vägg. Markera de tre punkterna till höger om kommentaren och välj Radera från rullgardinsmenyn.

  Skärmdump för att radera en kommentar från en Facebook-sida.

  Tänk på att du inte kan redigera någons kommentar, även om den publiceras på din vägg eller din Facebook-grupp eller sida.

Varför radera en kommentar på Facebook?

Det finns många anledningar till att du kanske vill ta bort antingen din egen kommentar eller någon annans kommentar på ett Facebook-inlägg.

 • Du har insett att din Facebook-kommentar kanske har stött på fel och vill ta bort den så att du inte skadar någons känslor.
 • Människor missförstod vad du har lagt upp och du föredrar att ta bort det helt.
 • Efter ytterligare undersökning har du upptäckt att något du postat är felaktigt.
 • Du fick problem för något du postade på Facebook och du måste radera kommentaren eller möta konsekvenser.
 • Du fick många negativa svar på din kommentar och du vill ta bort hela konversationen från Facebook.
 • En tredjepartsapp eller webbplats som du använder publicerade automatiskt något på din vägg och du ville inte ha det.

Kom ihåg att om du tar bort en kommentar som många har svarat på kommer den också att ta bort alla dessa svar. Om du inte vill ta bort svaren från Facebook kanske du vill överväga att redigera din kommentar istället för att ta bort den.