Saltar al contenido

Hur man tjänar pengar på TikTok

21 de junio de 2021
how to make money on tiktok 0141567173df41d9bedd25a352478207

Vad du ska veta

  • Påverkare kan tjäna pengar direkt på TikTok med TikTok-mynt och virtuella presenter när de strömmar.
  • Du kan också tjäna pengar på TikTok genom att använda tjänster från tredje part, sälja produkter och gå med på sponsring med varumärken.

Den här artikeln beskriver hur människor tjänar pengar på TikTok och hur mycket den genomsnittliga användaren kan tjäna om de ägnar sig åt den sociala mediernas influenserstil.

Kan du tjäna pengar på TikTok?

Kan du få betalt på TikTok? Det är frågan som ställs av många nya användare som är nyfikna på att tjäna pengar på TikTok-appen känd för sina korta, loopande videor. Kort sagt är svaret ja. Men att tjäna pengar med TikTok, som de flesta online-influenserkarriärer, kan vara mycket mer komplicerat än att slå in för ett traditionellt nio till fem jobb. Inte alla TikTok-användare tjänar pengar på plattformen men vissa med ett entreprenöriellt inställning och mycket engagemang gör det definitivt.

Hur mycket pengar tjänar TikTokers?

Det kan vara svårt, nästan omöjligt, att förutsäga hur mycket ett TikTok-konto kan tjäna eftersom den potentiella inkomsten i hög grad beror på hur användaren tjänar pengar på sin kanal, vilken typ av affärsarrangemang och anslutningar de har och hur annonsörsvänligt deras varumärke är. Detta borde låta som alla som har försökt tjäna pengar på Instagram. Vissa TikTok-användare kan tjäna några hundra dollar för att skapa en marknadsföringsvideo för ett varumärke medan andra kan tjäna miljoner om de valt att vara en del av en stor organisationskampanj. Det finns flera TikTok-pengaräknare online som beräknar ett kontos följarenummer och engagemangsgrad för att bestämma en uppskattning av deras vinstpotential men dessa är helt enkelt uppskattningar och lovar inte någon nivå av ekonomisk framgång.

Hur tjänar du pengar på TikTok?

Det finns många strategier och tekniker för att tjäna pengar på TikTok. Här är de beprövade metoderna som har fungerat för många.

Få TikTok-myntdonationer under livestreams

När ditt konto når ett visst antal följare följer du möjligheten att sända liveströmmar på Tiktok. Inkluderat med streamingfunktionen är funktionen digitala presenter. Detta gör det möjligt för dina tittare att spendera TikTok-mynt på virtuella presenter för att skicka dig som i sin tur omvandlas tillbaka till TikTok-mynt i din ände som du sedan kan ta ut pengar till verkliga pengar. Betalar TikTok dig direkt? För pengar som tjänas in av virtuella gåvor som erhållits under TikTok-strömmar, ja. Men alla följande strategier innehåller affärsmodeller som fungerar med TikTok men inte direkt är en del av det.

Tredjepartsdonationer på TikTok

Oavsett om du strömmar på TikTok eller bara publicerar en kort looping-video är du helt fri att marknadsföra tredjeparts donations- eller prenumerationsalternativ som Patreon, PayPal, Venmo eller till och med Bitcoin och andra kryptovalutor till dina tittare. Sådana verktyg kan nämnas verbalt i videor men många föredrar att lägga till länken till deras TikTok-profilsida eller textbeskrivningen för en video. Varför inte göra ett privat TikTok-konto och göra åtkomst till det till en fördel för dina Patreon-prenumeranter?

Sponsrat innehåll på TikTok

På samma sätt som Instagram, YouTube och Twitch tjänar många influencers på TikTok pengar genom att marknadsföra ett företags tjänst eller produkt på sin kanal. Sådana sponsringskap kan vara ett engångsnämnande av en produkt eller en hel serie videor som täcker en plats eller ett evenemang. De med några tusen följare kan få några hundra dollar för att marknadsföra en produkt medan TikTok-användare med flera hundra tusen följare eller till och med över en miljon kan få mycket mer. Josh Richards har till exempel över 20 miljoner följare på TikTok och har deltagit i sponsoravtal med sådana som HouseParty och Reebok. Exakta intäkter för dessa kampanjer har förståeligt inte släppts men det är säkert att säga att de skulle ha varit ganska höga.

Var inte rädd för att nå ut till varumärken för sponsringsmöjligheter. Vänta inte på att de ska komma till dig.

Sälj dina egna produkter och tjänster

Det finns många onlinetjänster som kan hjälpa nybörjare som påverkar, designa, skapa och sälja sina egna märkeskläder och produkter via TikTok som StreamElements och TeeSpring. Mer etablerade TikTok-användare med större, mer etablerade följer kan gå en extra mil och använda TikTok som en plattform för att lansera sin egen rätta modelinje, sminkmärke, vad har du. Charli är en sådan TikTok-användare som har gått denna väg och sålt sin egen Charlie-märkta modelinje. Förutom fysiska eller digitala produkter kan du också tjäna pengar på TikTok genom att sälja tjänster som sociala medier, språklektioner eller till och med livscoachklasser.

Kör trafik till dina andra sociala mediekonton

En effektiv teknik som används av många TikTok-användare är att uppmuntra sina följare på denna plattform att följa dem också på andra sociala medier och videosidor. Detta är ett utmärkt sätt att öka antalet följare eller abonnenter och kan leda till ökad intäktsökning.

OfficerStealth på TikTok.

Något som vissa Twitch-, Facebook- och YouTube-streamers ofta gör är att starta en liveström på TikTok ungefär en timme innan deras sändning börjar på sin huvudsakliga plattform och när de ska börja uppmuntra alla som tittar på TikTok-strömmen att hoppa över så att de kan starta sin huvudsändning med en stor publik som redan är engagerad. OfficerStealth är en Twitch-streamer som använder denna teknik till stor framgång.

Sälj igen ditt TikTok-konto

Stolt av publiken du har byggt upp på TikTok och känner dig redo att gå i pension? Varför inte sälja ditt konto till en annan användare eller ett företag för några snabba pengar? Det är vad många TikTok-användare gör via webbplatser som FameBolt och EpicNPC där de kan få hundratals eller till och med tusentals dollar för sitt konto beroende på antalet följare, publikens engagemang och vilken typ av varumärke de har etablerat.

Använd TikTok som ditt CV för att få mer arbete

Det är nästan omöjligt att använda TikTok utan att snubbla över användare som publicerar videor av sig själva och sjunger som en del av en TikTok-utmaning med hopp om att bli upptäckta och göra den stor. Naturligtvis kommer inte alla att få ett stort skivbolag eller skådespelare efter att ha lagt upp några videoklipp på TikTok, men vissa har lyckats och som ett resultat har de också fått ekonomisk kompensation.

Dixie D'Amelio på TikTok.

Vissa annonsmaterial, som Dixie, tar sin spirande karriär i egna händer och använder sin massiva TikTok-publik för att hjälpa till att starta sitt eget album genom att rikta dem till deras online-butik, iTunes, Spotify och YouTube.