Saltar al contenido

Hur man uppgraderar ett grafikkort för en bärbar dator

20 de junio de 2021
laptopupgrade01 884085c90e8942c7b39e05aef7f2761a

Vad du ska veta

  • Det enklaste sättet att uppgradera din bärbara dators grafik är att köpa en ny bärbar dator.
  • Bara ett fåtal utvalda bärbara datorer låter dig uppgradera grafikchipet direkt.
  • Med externa GPU-kapslingar kan du använda en extra extern GPU.

Den här guiden förklarar de olika alternativen du har för att uppgradera din bärbara dators grafik och vilka som kan vara bäst för dig.

Att köpa nya ger dig den bästa bärbara GPU-uppgraderingen

Bärbara datorer, till och med spelbärbara datorer, är vanligtvis inte utformade med tanke på uppgraderingar av grafikkort. Till skillnad från stationära datorer, som har mycket utrymme och använder komponenter som är byggda med tanke på att det är enkelt att byta ut dem, har bärbara datorer inte plats att spara, så de har inte delar som är lätta att byta.

Det finns ett minimalt antal bärbara datorer som har möjlighet att uppgradera grafik, till exempel Alienware Area 51m och dess olika versioner. Det uppgraderingsprogrammet var dock begränsat, mycket dyrt för tillfället och har inte blivit billigare.

Alienware uppgraderingssats

Det bästa sättet att uppgradera din bärbara dators grafik är att köpa en ny med en bättre GPU. De bärbara datorerna med de bästa grafikkorten brukar vara bärbara datorer.

Externa grafikkort för bärbara datorer: Ett alternativ för Thunderbolt-bärbara datorer

Om du redan har en fin bärbar dator och inte vill byta till en helt ny bara för grafiken, finns det ett annat alternativ som kan leda till utmärkt GPU-prestanda i alla bärbara datorer – så länge du har en kompatibel Thunderbolt-port.

Razer Core X EGPU-hölje fäst på en bärbar dator

En handfull externa GPU-höljen låter dig ansluta ett grafikkort på en bärbar dator via Thunderbolt 3-gränssnittet. Det är inte så snabbt som att använda en stationär GPU i ett kraftfullt skrivbord, men det kan vara ett utmärkt sätt att förbättra dina bärbara dators GPU-prestanda utan att köpa hela den bärbara datorn. Det ger dig också tillgång till ett bredare utbud av GPU-alternativ som inte begränsas av termik eller kraft på samma sätt som mobila GPU: er. Dessa kapslingar inkluderar en strömförsörjning som kräver en extern strömkabel för att gå och i vissa fall har separata kylsystem för att bibehålla säkra driftstemperaturer för grafikkortet du installerar. Vissa har extra tillbehör som USB-hubbar, RGB-belysning och Gigabit Ethernet, inbyggda, men de är långt ifrån nödvändiga funktioner. GPU: n som du kan passa in i alla kapslingar är begränsad av dess fysiska dimensioner, kapaciteten hos den inbyggda strömförsörjningen och din budget – grafikkort är oerhört dyra. Om du uppgraderar från integrerad grafik kommer din bärbara dator att ha mycket större grafikfunktioner när du använder en extern GPU-kapsling än den skulle utan – förvänta dig inte skrivbordsliknande prestanda. Om du har en kompatibel Thunderbolt 3-utrustad bärbar dator kan du köpa ett grafikkort på skrivbordet och ett externt GPU-höljespaket och ansluta det för att börja dra nytta av grafik med högre hastighet.