Saltar al contenido

Hur man vet om AirPods är riktiga

29 de junio de 2021
GettyImages 1134453236 57e4b9ad0be04401bc0c9d7484cbeda1

Vad du ska veta

 • Kontrollera AirPods serienummer i Apples verktyg för täckningskontroll. Om de dyker upp där är dina AirPods autentiska.
 • Öppna fodralet bredvid en iPhone eller iPad och tryck på knappen på fodralet. Endast riktiga AirPods öppnar ett fönster för att ansluta / visa batteritid.

Orolig att du har falska AirPods, eller kanske du ska köpa några? Den här artikeln innehåller några idiotsäkra tips och tricks som hjälper dig att hitta falska AirPods.

Hur man vet om AirPods är falska: Kontrollera serienumret

Det mest idiotsäkra sättet att berätta om AirPods är falska är att gå direkt till källan: Apple. Apple har en online för att kontrollera en produkts garantistatus. Ange bara AirPods serienummer och om du hittar dem där är de det riktiga. Om du inte gör det har du upptäckt falska AirPods. Här är vad du ska göra:

 1. Gå till Apples verktyg för täckningskontroll i din webbläsare.

 2. Hitta dina AirPods serienummer i rutan eller, om du redan har anslutit dem till din iPhone, genom att gå till inställningar > Blåtand > knacka på i bredvid AirPods-namnet.

 3. Ange serienumret, CAPTCHA och klicka Fortsätta.

 4. Om verktyget returnerar information för det serienumret (särskilt ett giltigt inköpt datum) är AirPods verkliga.

  Skärmdump av Apples garantitäckningswebbplatsverktyg som visar data

Hur man vet om AirPods är falska: Försök att para ihop dem eller kontrollera batteriets livslängd

Ett annat tillförlitligt sätt att berätta om AirPods är falska är att göra något som bara autentiska AirPods kan göra. När du försöker para AirPods till en iPhone eller iPad eller öppna redan parade AirPods nära dessa enheter dyker ett fönster upp på enhetens skärm. Det kan bara hända med äkta AirPods eftersom den funktionen är beroende av W1-chipet, ett kommunikationschip som Apple skapade för AirPods. Det är extremt osannolikt att falska AirPods kan efterlikna den funktionen. Så, för att upptäcka falska AirPods med detta trick, följ dessa steg:

 1. Se till att AirPods är laddade.

 2. Håll AirPods bredvid en iPhone eller iPad som har aktiverat Bluetooth. Öppna AirPods-fodralet (medan du lämnar öronsnäckorna i fodralet).

 3. Om AirPods redan har ställts in med den här enheten visas batteriskärmen. Det betyder att dina AirPods är äkta.

  Apple Air Pods batteri

 4. Om AirPods inte har ställts in med den här enheten, vänta tills anslutningsskärmen visas. Om det gör det är dina AirPods den riktiga saken.

  Skärmdump av att bli uppmanad att hålla AirPods-knappen för installation

Om du följer dessa steg men inte ser bilderna från steg 3 eller 4 på enhetens skärm är vi ledsna att berätta, men dina AirPods är förmodligen falska. Ibland har äkta AirPods problem med att ansluta eller fungerar inte ordentligt. I så fall, kolla in våra tips om hur du åtgärdar dem genom att läsa Hur man fixar det när AirPods inte ansluter och hur man fixar AirPods när de inte fungerar.

Så här upptäcker du falska AirPods: förpackning, tillverkning och mer

Att kontrollera serienumret och endast AirPods-funktioner är det mest pålitliga sättet att upptäcka falska AirPods, men du kan använda några andra metoder. Dessa alternativ inkluderar lite gissning, så vi rekommenderar alternativen från tidigare i artikeln, men du kan också prova dessa:

 • Pris: Apple-produkter är inte billiga. Startpriset för vanliga AirPods är $ 159 och AirPods Pro är $ 249. Om du betalade mycket mindre än så – säg $ 50 för AirPods Pro – kanske de inte är riktiga.
 • Trådlöst laddningsfodral: Laddningsfodralet som ingår i andra generationens AirPods och AirPods Pro stöder Qi trådlös laddning. Det är osannolikt att copycats skulle kasta in den här dyra funktionen. Försök sätta ditt AirPods-fodral på en Qi-laddningsmatta. Om det inte får någon kraft kan det vara en falsk.
 • Bygg kvalité: Apple är känt för den mycket höga kvaliteten på sina enheter. Du bör inte se några sömmar i plasten, portarna och kontakterna är täta och robusta och färgen på vita produkter (som AirPods) är ren och ljus. Om dina AirPods verkar lite lågkvalitativa, om bitarna är lösa eller om färgen inte är perfekt, kanske du har avslagna AirPods.
 • Förpackning: Precis som byggkvaliteten för Apple-produkter är hög, så är förpackningskvaliteten också. Lådornas passform är tätt, utskriftskvaliteten hög, placeringen av klistermärken perfekt. Apples kvalitetskontroll för sina produkter är exakt, så om dina AirPods inte uppfyller det märket kan de vara falska.