Saltar al contenido

Hur vet man skillnaden mellan Airpods 1 och 2?

16 de julio de 2021
001 how to tell the difference between airpods 1 and 2 5095753 bc8e384076c54b8da5b7cfae6bea3d8a

Skillnaderna mellan den första och andra modellen av Apples AirPod-öronsnäckor är få men viktiga. Här är de och hur man berättar vilken version du har.

Vad är skillnaden mellan AirPods 1 och 2?

Med en snabb titt ser du inga visuella skillnader mellan de två basmodellerna för AirPods. De har samma storlek och vikt. Men 2019 AirPods 2 har lite uppdaterad hårdvara inuti, vilket gör dem värda att handla upp till om du redan äger 2016-modellen. Här är en snabb genomgång av ändringarna.

Chips: W1 mot H1

De ursprungliga AirPods, tillsammans med några Beats-hörlurar, använder Apples W1-chip. Senare iterationer av denna processor visas i Apple Watch. Den nyare H1-processorn är Apples nuvarande standard för sina ljudenheter. Tillsammans med AirPods från 2019 hittar du det här chipsetet i Airpods Pro, AirPods Max-hörlurar och andra Beats-hörlurar som Powerbeats och Powerbeats Pro. Här är några skillnader mellan W1- och H1-chipsen:

  • Den nyare H1 stöder sångkommandot «Hey, Siri» för att få tillgång till Apples digitala assistent. I de ursprungliga AirPods kunde du bara aktivera Siri genom att knacka på en av bälgena.
  • H1-chips har 30% mindre latens över Bluetooth än W1. Du kanske inte märker denna skillnad när du lyssnar på musik, men om du bär AirPods när du spelar spel eller tittar på film.
  • H1-chips, som stöder Bluetooth 5, är också snabbare att ansluta till andra enheter – som en iPhone – än W1-chipet (som stöder Bluetooth 4.2).

Batteritid: Inte mycket skillnad

Apple hävdar att båda typerna av AirPods stöder upp till 24 timmars lyssningstid mellan hörlurarna och de extra avgifter du får från det trådlösa fodralet (fem timmar per laddning). Men på grund av energieffektiviteten som den nya chipset ger, står det att den senaste versionen låter dig prata längre. Enligt Apples faktablad stöder AirPods 1 ungefär två timmars samtalstid, medan den uppdaterade modellen kan göra tre. Ändå kanske du inte märker någon betydande inverkan vid vardaglig användning av någon version.

Kompatibilitet: Håll dig uppdaterad för att använda alla funktioner

De ursprungliga AirPods var kompatibla med telefoner och surfplattor som körde iOS 10 och senare, Apple Watches med watchOS 3 och senare, eller Mac-datorer som kör åtminstone macOS Sierra (10.12). Dessa baskrav bör också vara tillräckligt bra för att använda AirPods 2, men för att få åtkomst till alla funktioner behöver du minst iOS 13 eller iPadOS. Eftersom AirPods använder Bluetooth för att ansluta kan du också använda dem med icke-Mac-datorer och Android-telefoner. Du kanske inte har tillgång till alla funktioner. Till exempel har enheter som inte är Apple inte Siri.

Hur man berättar vilken AirPods-version du har

Om du är nyfiken på vilken generation dina AirPods är kan du prova några metoder för att hitta modellnumret. Först bör du dock känna till modellnumren för båda versionerna. Här är de:

  • AirPods 1: A1523 eller A1722
  • AirPods 2: A2032 eller A2031

Det snabbaste (men svåraste) sättet att hitta dina AirPods modellnummer är att titta på öronsnäckorna själva. Varje öronsnäckor har modell och serienummer i litet tryck under hörsnäckan.

Du kan också kolla på din iPhone. I iOS 14 och senare öppnar du Inställningar och väljer Blåtand. Tryck sedan på i ikonen bredvid dina AirPods och hitta modellnumret under Handla om. I tidigare versioner av iOS, gå till inställningar > Allmän > Handla omoch tryck sedan på namnet på dina AirPods. Nästa skärm visar modellnumret.