Saltar al contenido

Kan du ändra din ålder på TikTok?

24 de junio de 2021
how to change your age on tiktok 7b603310467045f59512c03546e0d444

Vad du ska veta

 • Knacka Mig > menyikon> Rapportera ett problem > Konto och profil > Redigerar profil > Övrig > Har fortfarande problem.
 • Skriv in begäran> Rapportera. Du får ett e-postmeddelande med ett foto-ID för att bekräfta din födelsedag. Skicka in en för att slutföra processen.
 • TikTok tog bort möjligheten att ändra din ålder i appen för att skydda minderåriga från olämpligt innehåll.

Den här artikeln beskriver hur du ändrar din ålder på TikTok, vilket bara kan göras genom att kontakta kundtjänst.

Hur man begär en ändring av din födelsedag på TikTok

Medan du enkelt kan ändra ditt användarnamn och profilbild på TikTok när du vill, är det inte längre möjligt att ändra din TikTok-födelsedag från appkontrollerna. För att ändra din ålder på TikTok måste du kontakta appens kundsupport och begära en födelsedagsuppdatering. Så här gör du.

 1. Öppna TikTok-appen på din smarta enhet och tryck på Mig i det nedre högra hörnet.

 2. Knacka på ellipsen (tre punkter) i det övre högra hörnet.

 3. Bläddra ner i menyn och tryck på Rapportera ett problem.

 4. Knacka Konto och profil.

 5. Knacka Redigerar profil.

 6. Knacka Övrig.

  Skärmbilder som visar hur du kommer till Andra alternativ för feedback och hjälp i TikTok.

 7. Knacka Har fortfarande problem.

 8. I det angivna fältet skriver du något i linje med ”Jag måste uppdatera min födelsedag på mitt konto eftersom det aktuella datumet är felaktigt. Jag kan dela med mig av ID för att bevisa min faktiska födelsedag ”och tryck Rapportera.

  Skärmbilder av var du ska rapportera ett problem på TikTok.

  Bifoga inte några bilder av ditt ID i detta skede.

 9. Inom nästa dag eller två bör du få ett e-postmeddelande från TikTok support på den e-postadress som är kopplad till ditt konto. Representanten bör be om ett foto av något regerings-ID som bevisar din födelsedag. När du har skickat den till dem kommer de förhoppningsvis att uppdatera din TikTok-födelsedag med det nya datumet.

Varför kan jag inte uppdatera min födelsedag i TikTok-appen?

TikTok tog bort möjligheten att ändra din födelsedag i ett försök att skydda minderåriga från att få åtkomst till funktioner som är avsedda för äldre användare, såsom direktmeddelanden, köp av digitala presenter och starta TikTok live streamsändningar. Många yngre användare ändrade sin ålder på TikTok för att få tillgång till en del av denna extra funktionalitet, så alternativet att göra det var inaktiverat. Uppdatering av din ålder på TikTok inaktiverar inte föräldrakontroll som redan har aktiverats. En nackdel med den här uppdateringen var att många vuxna användare som rusade igenom registreringen och gick in i en falsk födelsedag under processen fann att TikTok begränsade deras appanvändning även om de är långt över minimiålderskravet för vissa funktioner.

Ska jag bara starta ett nytt TikTok-konto?

Om du inte kan ändra din ålder på TikTok via ovanstående metod kan du öppna ett nytt konto med rätt födelsedag. Tyvärr betyder det att du kommer att börja från första kvadrat när det gäller följare. Du bör dock också kunna ladda ner alla dina TikTok-videor från ditt ursprungliga konto och ladda upp dem till din nya utan stora problem. Det är bäst att inte ljuga om din ålder när du skapar ett TikTok-konto, eftersom du kan bli rapporterad av andra användare om de misstänker att du är minderårig. En annan potentiell strategi skulle vara att skapa ett nytt TikTok-konto hos en förälder eller vårdnadshavare, som du kan hantera tillsammans.