Saltar al contenido

Kan du ha mer än en YouTube-kanal?

30 de junio de 2021
more than one youtube channel 1616988 2455f529faf74ee4aa7981d556c6a908

YouTube låter dig skapa flera kanaler med en e-postadress. Det är lika enkelt som att logga in på ditt befintliga konto och klicka på ett par knappar för att ställa in den nya kanalen. Om du vill kan du också skapa ett varumärkeskonto som är knutet till ditt personliga konto, som du kan använda för affärs- eller varumärkesändamål.

Dina alternativ för flera kanaler

Om du bara vill hålla familjevideor borta från allmänheten kan du använda ditt vanliga YouTube-konto och justera sekretessinställningarna för enskilda videor. Men om du har två olika målgrupper för ditt innehåll är det bättre att ställa in olika kanaler. Tidigare skulle du skapa ett separat YouTube-konto för varje publik, och den metoden fungerar fortfarande. För att göra det, skapa bara ett nytt Gmail-konto för varje YouTube-kanal du vill skapa. Men det är inte det enda – eller nödvändigtvis det bästa – alternativet. Ett annat sätt att få flera YouTube-kanaler är att klicka på det nya kanalalternativet från ditt befintliga konto. Ännu en annan typ av konto du kan få på YouTube är ett varumärkeskonto. De är lite som Facebook-sidor, så de är separata konton som hanteras av proxy av ditt personliga konto – vanligtvis för kommersiella ändamål. Med ett YouTube-varumärkeskonto visas inte anslutningen till ditt personliga Google-konto och du kan dela hanteringen av kontot eller hantera det själv. Anvisningarna nedan är för att skapa en ny vanlig YouTube-kanal, så du behöver olika instruktioner om du planerar att skapa ett varumärkeskonto.

Hur man skapar en annan YouTube-kanal

Logga in på ditt YouTube-konto för att skapa ett namn för din nya kanal.

  1. Besök din lista med kanaler och logga in på ditt YouTube-konto om du blir ombedd.

  2. Klick Skapa en ny kanal. Om du redan har en YouTube-kanal som du hanterar visas den här och du kan bara klicka på den för att växla till den. Om du redan har ett varumärkeskonto men inte har ställt in det som en YouTube-kanal ser du namnet separat under Varumärkeskonton för ; klicka bara på den.

  3. Ge ditt nya konto ett namn och klicka sedan på Skapa.

    Knappen Skapa ny brandkanal på YouTube

  4. Du kommer omedelbart till din nya kanal där du kan anpassa ditt konto och ladda upp videor.

Du kan hantera den här nya YouTube-kanalen precis som du gör ditt personliga konto. Alla kommentarer du gör på videor från det här kontot visar sig ha kommit från det kontot, inte någon av dina andra. Överväg att lägga till olika kanalikoner – användarprofilbilden på YouTube – för att skilja vilket konto du använder. Genom att ta detta steg blir det också lättare för dig att hålla reda på vilket konto du är aktivt inloggad på, och låter också prenumeranter och besökare skilja på dina konton. Växla mellan konton med hjälp av kanalväxellänken i steg 1 ovan eller genom att klicka på användarprofilbild längst upp till höger på YouTube-skärmen och sedan gå till Byt konto.