Saltar al contenido

Kan jag flytta mitt modem till ett annat rum?

31 de julio de 2021
GettyImages 12414565311 2ab6a72c4ad647c69c8a537bf6fc02de

Den här artikeln förklarar hur du avgör om du kan flytta ditt modem till ett annat rum eller inte, inklusive instruktioner du kan följa om du bestämmer dig för att flytta modemet.

Spelar det någon roll var du placerar ditt modem?

Modemplacering är avgörande, men inte lika mycket som routerplacering om du inte har en kombinationsmodem/router -enhet. Modemplacering är dock mer restriktiv, eftersom ditt modem måste vara nära en kabelanslutning eller telefonuttag. I de flesta fall kan du flytta ditt modem till ett annat rum. Undantaget är om din kabel- eller DSL -internetinstallatör körde en ny linje till ditt hus och bara kopplade den till ett rum. Om så är fallet måste du lämna ditt modem i rummet. Om du har kabelanslutningar eller telefonuttag i flera rum kan du vanligtvis ansluta till vem du vill. Tänk på när du flyttar ditt modem, du kommer också att flytta routern (modemet ansluter till routern och routern skickar Wi-Fi-signalen runt ditt hem). När du flyttar ett modem behöver du vanligtvis inte ställa in det igen. Om koaxialkontakten eller telefonuttaget ger en fast anslutning till din internetleverantör och du tidigare har konfigurerat ditt modem, ansluts det vanligtvis automatiskt. Om du har ett gammalt hus med gamla ledningar kan det vara för mycket ljud vid några av dina kabel- eller telefonkontakter. Dessa kontakter kan fungera bra för kabel -TV eller telefonanslutningar men fungerar inte för internet. Om du tycker att din internetanslutning är långsam eller inte fungerar, växla tillbaka till den gamla eller prova en annan.

Hur man berättar om du kan flytta ditt modem till ett annat rum

Innan du försöker flytta ditt modem till ett annat rum måste du se till att rummet har en kontakt som du kan använda.

 1. Kontrollera på baksidan av modemet vilken typ av anslutning det använder. Kabelinternet använder samma typ av koaxial anslutning som kabel -tv, och DSL -internet använder samma typ av telefonuttag som en fast telefon.

 2. När du har bestämt vilken typ av internet du har, leta efter den typen av kontakter i andra rum i ditt hus.

 3. Om du hittar rätt typ av anslutning i rummet där du vill flytta ditt modem kan du försöka flytta modemet till rummet.

 4. Om internetanslutningen fungerar efter att modemet har flyttats kan du lämna det där. Annars måste du prova en annan kontakt (troligen i ett annat rum).

Hur man flyttar ett modem till ett annat rum

Om du har rätt typ av anslutning, antingen en koaxial eller ett telefonkontakt, i rummet där du vill flytta ditt modem, kan du förmodligen flytta modemet till det rummet. Det enda sättet att veta säkert är att flytta det och sedan kontrollera om det fungerar. Du kanske vill kontrollera din internetanslutningshastighet före och efter att du har flyttat modemet. Om hastigheten sänks efter att modemet har flyttats är det en indikation på att det förmodligen är mer ljud på linjen vid den nya platsen. Så här flyttar du ditt modem:

 1. Stäng av modemet eller koppla ur det.

 2. Koppla bort modemet från din router eller annan maskinvara.

 3. Flytta modemet till den nya platsen.

 4. Anslut ditt modem till en koaxial kontakt eller telefonkontakt och anslut sedan annan utrustning som din router.

 5. Anslut modemet till strömmen och slå på det om det behövs.

 6. Kontrollera om modemet ansluts och om anslutningshastigheten och kvaliteten är tillfredsställande. Om modemet inte ansluter alls är det förmodligen ett problem med väggkontakten. Den får inte anslutas till något på andra sidan, eller så kan kabeln i väggen skadas. Prova med en annan kontakt, flytta tillbaka modemet till där det var, eller kör en ny kabel eller telefonlinje till önskad plats.

Hur man vet vart man ska flytta sitt modem

Innan du flyttar ditt modem, tänk på varför du flyttar modemet och var du helst vill ha det. Det är vanligtvis en bra idé att ha modemet centralt beläget i din bostad, vilket gör att du kan optimera trådlös routers placering för att skapa ett solidt Wi-Fi-nätverk i hela ditt hus. Om du har en stationär dator eller en spelkonsol kan du också överväga att placera modemet i samma rum. Denna inställning gör att du kan ansluta dessa enheter till din router via ethernet -kabel för att få den starkaste och mest pålitliga internetanslutning som är möjlig. När du flyttar ditt modem bör du också tänka på var du ska placera routern. Till exempel kan du placera ditt modem i en koja, på en hylla eller nästan någon annanstans så länge det har ventilation och inte överhettas. Routern måste dock vara där den trådlösa signalen inte avbryts. Om du ansluter andra enheter, till exempel en skrivare eller nätverkslagring, till din router eller modem, är det också viktigt att tänka på var du ska placera dem. Vanliga frågor

 • Kan jag flytta min router till ett annat rum?

  Jo det kan du! Men med en enhet som hanterar trådlöst nätverk är placering nyckeln. Om du sätter din router på en dålig plats kan du ha fruktansvärda hastigheter på alla dina trådlösa enheter. Lyckligtvis finns det några saker du kan tänka på för att hitta den bästa platsen för din router.

 • Kan jag flytta mitt modem till någon koaxial anslutning?

  Inte nödvändigtvis. Vissa koaxiala anslutningar fungerar inte eftersom de inte är anslutna bakom kulisserna. Detta är oftast fallet i hus, där gamla koaxiala anslutningar ofta kan bli kvar. Så länge du testar din koaxiala anslutning kan du flytta ditt modem dit.