Saltar al contenido

Linksys WRT160N Standardlösenord

20 de julio de 2021
linksys wrt160n 5a956056ff1b780036173d50

Standardlösenordet för Linksys WRT160N-routern är administration. Det här lösenordet är, som de flesta lösenord, skiftlägeskänsligt, vilket i det här fallet betyder att alla bokstäver ska vara små. När du blir ombedd att använda WRT160N-användarnamnet, lämna bara fältet tomt. Vissa Linksys-routrar använder ett standardanvändarnamn men så är inte fallet med WRT160N.

192.168.1.1 är standard-IP-adressen för Linksys WRT160N. Även om denna router finns i tre olika hårdvaruversioner, är standardanvändarnamnet, lösenordet och IP-adressen som nämns ovan samma för varje version.

Linksys WRT160N trådlös router.

Hjälp! WRT160N-standardlösenordet fungerar inte!

När standardlösenordet för en router inte längre fungerar betyder det troligtvis att lösenordet har ändrats till något annat, förmodligen något mycket säkrare. Standardlösenordet för WRT160N-routern är alldeles för lätt för någon att gissa, vilket förmodligen varför det ändrades. Det bra är att du bara kan återställa routern till standardinställningarna för att återställa standardlösenordet och logga in med administration. Så här återställer du Linksys WRT160N-routern:

  1. Se till att routern är inkopplad och påslagen.

  2. Vrid WRT160N till dess baksida där kablarna är anslutna.

  3. Håll ned Återställa knapp för 5-10 sekunder med något litet och skarpt som ett gem.

  4. Vänta 30 sekunder för att routern ska återställas helt.

  5. Koppla bort strömkabeln från routerns baksida i några sekunder och sätt sedan i den igen.

  6. Vänta en annan 30 sekunder för att WRT160N ska slå på igen och sluta starta.

  7. Nu när routern har återställts kan du logga in på http://192.168.1.1-adressen med administration Lösenord.

  8. Kom ihåg att ändra routerns lösenord till något säkrare nu när det har återställts till administration. Du kan lagra den i en gratis lösenordshanterare så att du inte tappar den någonsin.

När du har återställt WRT160N-routern måste du nu ange eventuella anpassningar som du hade före återställningen. Till exempel måste trådlösa nätverksinställningar som SSID och lösenord matas in igen, liksom alla anpassade DNS-servrar etc.

Hjälp! Jag kan inte komma åt min WRT160N-router!

Du borde kunna komma åt WRT160N-routern på adressen http://192.168.1.1. Om du inte kan det betyder det bara att IP-adressen ändrades någon gång men du har glömt vad den nya är. Till skillnad från hur du måste återställa routern om du glömmer lösenordet, måste du bara gräva lite för att räkna ut WRT160N IP-adressen. Vad du behöver göra är att hitta IP-adressen till gatewayens standard för en dator som är ansluten till routern. Det är den IP-adressen som du behöver använda som URL för att komma åt routern.